Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гордеете ли се че сте българи?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ми да аз съм горд/ако мога така да се изразя/.Щотот и да се срамувам пак си оставам българин нал? :twisted: Какво означава да обичаш родината си
    според вас?Аз знам своите си доводи да остана тука и това ми е достатъчно/или съм глупав да стоя тука или не съм,ама съм си тука/
    И наистина ми е болно като слушам как млади хора ГИ Е СРАМ ЧЕ СА БЪЛГАРИ.И защо?Защото нашата родина е бедна,няма място за реализация-да така е.Ама кои освен нас може да я оправи?Пак ние,защото не може тук да останат само говеда и идиоти/и тук таме нормални хора.../

П.С.Абе помните ли капитан Драго?Ма много ми липсва тоя ИСТИНСКИ АМЕРИКАНЕЦ/дееба и цървула/
    Състраданието е слабост...

Comment

Браво Цеков !!!Само така!!! :tup: :tup: :tup:
      Както виждам скоро ще се разделим на два отбора
      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

няма два отбора. Няма тука никой който да се срамува от произхода си, не е ли ясно вече. Просто всеки интерпретира "любовта към родината" по свой си начин и си има свои понятия. Не го ли разбрахте това вече.
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Добре,добре.Мир да има
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

хм тази тема твърде разгорещява духовете, а все пак нашето е военноисторически форум. Смятам да я затворя за да няма караници.
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Недей да я затваряш шефе! Моля ти се!
              И тъй като аз не съм се изказал.... Време е
              Ще съм кратък - ОБичам родината но мразя държавата
              ае да не използвам "мразя" ама "никак не обичам" е много слабо....

Ние сме народът който твърде много гледа назад в историята, вглежда се в лошите моменти те му оказват негативното си въздействие - ние сме били във възход и сме имали самочувствие когато сме гледали напред в бъдещето а не сме вървели с глави обърнати към миналото.
              Да познаваш миналото е плюс но да го използваш за оправдание е мноо лошо. А ние правим това.

Comment

Браво, Erich Von Manstein, много добре казано.

Comment

scharfschutze написа
                  На песни го ударихме. Добре.

Да питам няколко въпроса, гледам, че сте се разгорещили:
                  1. Знаете ли текста на Химна на Република България?
                  2. Ако го знаете, пеете ли го, когато го слушате?
                  3. Ставате ли прави, когато звучи химна?
                  4. Спирате ли да се движите, когато го чуете?
                  5. Какво си мислите, докато го слушате?
                  Знам го,пея го,уважавам го и затова стоя прав и не се движа.Когато го слушам си мисля затова,че ще дойдат по добри времена за нас и България.
                  Иначе съм горд,че съм българин.Щом хора като американците могат,защо и ние да не можем примерно. :?: Също така сте прави,че не трябва да казваш,че си горд,а да го показваш и с дела! :!:
                  "На рилеца герой
                  титан калимански,
                  герой от Булаир
                  с гърди от желязо
                  и воля от гранит."

Comment

Благодаря gollum
                    Бих искал да довърша:

1) Ние сме най-странният и непредсказеум народ. И как ще ни знаят чужденците с друго освен Христо Стоичков и киселото мляко? Киселото мляко е константа - него го има отдавна и ще го има а Христо Стоичков вече почнаха да го забравят така че едничкото което ни представя е един бацил с дълго име...
                    Това е така защото нямаме традиции които да следваме. Но ако помислим критично ще стигнем да извода че ние от много време вече не се мислим като ЕДИН народ. Ние не се мислим като част от държавата (нацията и т.н.) ние се мислим като борци срещу нея.

2) Някои казват че ние гледаме назад за да си набавим самочувствие.
                    Така е. Но само някои. Другите си търсят оправдание за грешките които са направили и които ЩЕ повторят.

3) Любимият ни номер е да повтаряме старите грешки

4) Вече нямаме доверие на никого

5) Книгите на Хаджийски имат нужда от корекция. Въобще защо никой не се хваща да пише нов "Бит и душевност но нашия народ" Защото след има няма тридесет години това въобще няма да важи - ще има нужда от съвсем нови изследвания. И това защо? Защото сме вечнопроменящи се и непредсказуеми!
                    Пак се връщам в началото към 1)
                    Въртим се в много неприятен кръг

Comment

Големият проблем на "малките народи" като нас е че се мислят за уникални... Не си и прав, че ни знаят с "Камата" и "Кисилото мляко", за пример много често Ицо го "раждат" в Румъния, а Йогурта го "заквасват" в съседна Турция..., защото колкото: шопската салата, ракията, таратора, лютите чушки са ни присъщи същото важи и за всички наши съседи. Е, вярно ние сме уникални с това, че на територията на Родината има почти дузина фолклорни области, а например в Русия са колко? Май, три... Германия... и там, Китай? Незнам, но не са много, съседната и Индия също...

За доверието... е, то не пада свише, а човек се бори да го заслужи. Също така винаги чувам и мнения, че българите в странство се мразят- не мога да се съглася с това. Имам наблюдението, че и ние почнахме да се уважаваме и зад граница..., но все пак да попитам и "братята" странсвто. Така ли, е?
                      "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
                      нека четат пред вратите
                      нашата памет остъклена
                      с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Оп, оп, това за фолклорните области е супер далече от истината. В Германия са доста повече от три, макар и да не знам точно колко. Предполагам и за Русия е така...

За уважението - не знам как е зад Голямата локва, но тук при нас се забелязва голямо .. хм... влошаване на отношенията в българската общност. Това мисля се дължи предимно на огромния наплив от българи последните 2 години. Знам, че звучи кофти, обаче с 90% процента от бълграрите сега не искам да имам нищо общо. Дори традиционните български купони по празниците вече не приличат на нищо - аман от простотия и тъпотия. Вече направо не искам да ме заговарят на български, нещо, което преди 2 години никога нямаше да кажа, даже напротив.
                        XV mile the sea brode is
                        From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Аз съм по същия начин като Грей. Но аз просто поддържам контакт само с хората, които уважавам, а те тук не са много. За останалите не бих казал че "се мразят". Съвсем нормално си се групират според интереси и харесване.
                          albireo написа

Comment

Е, хъм, в Китай ще да има стотици фолклорни области . Хайде да не се пишем уникални там дето не сме.

Comment

Не мисля, че сте прави като отричате уникалността ма България. Всеки народ е уникален (с изключение на американците, които аз не смятам за народ, макар че във вътрешните отношения са доста по напред от нас), така както всеки един човек е уникален. В тази уникалност се крие разнообразието и ако не се гордееш с това което си, то ти отричаш сам себе си и своя народ. Ако някой българин си мисли, че има причини да отрича от България - нека го направи, но всеки трябва да знае, че родината (не държавата, а родината) е част от него. Ако някой го е срам да каже "аз съм българин", и вместо казва "аз не искам да съм българин, аз не съм българин" някой трябва да го попита "какъв си". Защото ако не искаш да си българин - не бъди, но какъв ще бъдеш???

Усещам че говоря малко объркано, но се надявам да разбрете какво точно има предвид.
                              Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш...

Comment

gollum написа
                                Е, хъм, в Китай ще да има стотици фолклорни области . Хайде да не се пишем уникални там дето не сме.
                                ти забрави ли че китайците са българи :lol:
                                albireo написа

Comment

Working...
                                X