Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ако се върнем с 61 години назад в чия армия бихте предпочели да бъдете?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Пилот написа
    Stagon, я дай по-ясна дата. Например - Януари, Юни. На мене много би ми харесало да съм на някой плаж във Франция и да стрелям по идващите американци.
    :fire: :fire: :fire:
    61 godini be chowek
    23 fewruari 1944

Comment

Аз бих се скатал някъде

Реално погледнато шансът да оцелееш в ВСВ е адски малък и повечето хора, независимо какво са правили са умряли по изключително мъчителен начин.Танкисти, които горят в танка живи, пехотинци разкъсвани от артилерия, пилоти надупчени от огромни куршуми, не си е работа тва...добре, че не съм се родил тогава.

Comment

Най-вероятно бих бил в артилерията на интернационалните бригади на СССР !

Comment

barabanchik написа
          Най-вероятно бих бил в артилерията на интернационалните бригади на СССР !
          Was ist das ?

Comment

Hussar написа
            Аз бих се скатал някъде

Реално погледнато шансът да оцелееш в ВСВ е адски малък и повечето хора, независимо какво са правили са умряли по изключително мъчителен начин.Танкисти, които горят в танка живи, пехотинци разкъсвани от артилерия, пилоти надупчени от огромни куршуми, не си е работа тва...добре, че не съм се родил тогава.
            Покришкин оцелява цялата война
            Искам да съм някой като него.
            „Аз, Драгомир, писах.
            Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Покришкин оцелява защото са бдели над него като над пеленаче. 62 самолета. Страшен е просто. :mhehe:

Comment

Бях чел някъде някаква статистика за процента на оцелелите съветски пилоти - новобранци. Както се казва - един на сто оцелял след първия боен полет.

Comment

Язе у Луфтвафето Дайте ми един ФВ-190 и повече не ме мислете /освен ако не сте в някое вражеско фърчило /.
                  На нож!

Comment

Харесал съм си различни роли за филма "Втора световна" -
                    едната е на нощен изтребител от Луфтваффе. Най-любимият ми типаж от нощните асове е Петер Шподен.

Comment

Eто го и моя самолет...
                      (поне ми се иска да му бях пилот )
                      Attached Files
                      „Аз, Драгомир, писах.
                      Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Comment

kapitan написа
                        Язе у Луфтвафето Дайте ми един ФВ-190 и повече не ме мислете /освен ако не сте в някое вражеско фърчило /.
                        На западния фронт не ми се мисли колко дълъг ще ти е живота

Аз... Щауфенберг да речем, ама ще проверя три пъти бомбата.
                        albireo написа
                        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

До kapitan: прочети как Кожедуп само с воденият си се бие срещу 40 (!) ФВ 190, които са в ролята на изтребител-бомбандировачи.
                          „Аз, Драгомир, писах.

Comment

Imperial написа
                            На западния фронт не ми се мисли колко дълъг ще ти е живота

Аз... Щауфенберг да речем, ама ще проверя три пъти бомбата.
                            Да не забравиш да сложиш втората бомба!!!!!!!!!!!!!
                            „Аз, Драгомир, писах.

Comment

И да помолиш предварително да не ти местят куфарчето зад масата.

Comment

Пилот написа
                                До kapitan: прочети как Кожедуп само с воденият си се бие срещу 40 (!) ФВ 190, които са в ролята на изтребител-бомбандировачи.
                                Всеки Ас си има своите силни и слаби страни.По същата логика аз мога да посоча Марсей, който прави на пух и прах в един въздушен бой доста Томита, колкото до Кожедуб-нещо не ми се нрави чилияка, виж Грициевец е друго нещо с Ла-5 сваля един след друг 9 Щуки-кой руски Ас може да се похвали с такова нещо?Но самият той е свален в същият въздушен бой от един месер и загива-тъпо а? В един въздушен бой ставаш АС и загиваш.
                                Впрочем май се отплеснах.
                                Ако се върнем 61 години назад, аз искам да съм в Швейцария, да ям Милка, да имам Шмид-Рубин и да карам Ме-109 , най-добрата комбинация а?
                                Не се отказвам и да съм във Финландия.
                                По-принцип бих избрал България, но предвид нещата , които ще се развият след 9 месеца, не бих искал да съм там, впрочем защо не, ако имах един единствен звезден Разрушител и на 9 септември сутринта огън с лазерните оръдия и по немците и по руснаците и по американците и тогава българия на цял Континент, всички комуняги на Вечно Заточение в Съзвездие Алфа Центавър :rock:
                                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Working...
                                X