Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ако се върнем с 61 години назад в чия армия бихте предпочели да бъдете?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ако се върнем с 61 години назад в чия армия бихте предпочели да бъдете?

Предварително се извинявам,
    на тези на които темата се вижда малко глуповата, но ако сега е 1944 год. в коя армия бихте предпочели да бъдете?
    Като антифашист аз бих предпочел американската. По възможност авиацията - по онова време най-мощната в света (а и в момента също). А вие?

Waffen-Grenadier Division der SS
    /bulgarische Nr 1/

Comment

Stagon написа
      Предварително се извинявам,
      на тези на които темата се вижда малко глуповата, но ако сега е 1944 год. в коя армия бихте предпочели да бъдете?
      Като антифашист аз бих предпочел американската. По възможност авиацията - по онова време най-мощната в света (а и в момента също). А вие?
      На "Тате" Боингтън в ескадрилата
      VF-214 "Black Sheep"(Boington Bastards) - USMC
      Can't talk! Got to Shoot!

Comment

imah w predwid predi 61 godini, izwinqwam se...

Comment

Пилот на Ил-2/10 или Як-3. Двата самолета просто ми радват душата.
          „Аз, Драгомир, писах.
          Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Оправих темата, да е 61, а не 51 години.
            Предвид хаоса по света през 1944 година, някъде в антихитлеристката коалиция, но не в амрията на СССР.
            Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

messire Woland написа
              Оправих темата, да е 61, а не 51 години.
              Предвид хаоса по света през 1944 година, някъде в антихитлеристката коалиция, но не в амрията на СССР.
              mersi, tykmo se chudeh kak da q oprawq

Comment

Въпросчето е интересно - аз предполагам, че бих се поколебал между няколко възможности, ще ги подредя по приоритетност:

1. да съм в българската армия и да водя бойни действия срещу Вермахта, например като командир на батальон или полк;

2. да съм в британската армия като оперативен офицер на корпусно ниво;

3. да съм в армията на САЩ като оперативен офицер на танково съединение.

4. да съм в съветската армия като командир на танкова дивизия или началник-щаб на танков корпус.

Comment

Преди век "Червеният кръст" бил ли е по-фронтовете?! Ако да, това е отговорът: "На война- без оръжие". Това е мястото където ще си задавам въпроса: "Имам ли право да съдя, наказвам и убивам врагове..."

Ако съм на фронта бих предпочел да съм "партизанин" като Свободните французи или по-добре "Свободните българи". И ако е възможно да не се забърквам в зверства, а да се "боря" за предотвратяването им..., но нали: "От борбата за мир, камък върху камък няма да остане".
                  "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
                  нека четат пред вратите
                  нашата памет остъклена
                  с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

в либовната :nut:

а конкретно на милитарстичния въпрос в СССР танкови воиски с един секретен Т-44 :1087:

Comment

Waffen-Grenadier Division der SS
                      /bulgarische Nr 1/
                      Колко пъти сме говорили, че няма такава, а е имало само проект, от който е сформирана ПТ бригада.

Танкист от 1 или 2 СС танкова дивизия в Нормандия може би, но при всички случаи танкист. Като пример за любими танкисти и stug асове давам за пример Щаудегер, Витман, Кьорнер, Баркман и знаете много добре техните постижения.

Und la?t uns im Stich
                      Einst das treulose Gluck,
                      Und kehren wir nicht mehr
                      Zur Heimat zuruck,
                      Trifft uns die Todeskugel,
                      Ruft uns das Schicksal ab,
                      Ja Schicksal ab,
                      Dann wird uns der Panzer
                      Ein ehernes Grab.

Ако имам възможност да избирам офицер то или ще е
                      Паул Хаусер (абе не ми се ще да изкарам 30 години с едно око ама...), Манщайн или Хот.

Съветската армия никога не ме е привличала както и американската. Именно затова прякора ми е Манщайн а не Патън или Рокосовски както е на разни други хора.

Другата мъзможност е ако Германия няма нужда от танкисти да съм в БА и да се сражавам срещу същата тая Германия и гръмна Тигъра зад който се крие Мартин Борман в Берлин при опита си за бягство. Хехе. Ще свърша поне едно добро дело.
                      Last edited by Док Холидей; 23-02-2005, 17:06.

Comment

Stagon, я дай по-ясна дата. Например - Януари, Юни. На мене много би ми харесало да съм на някой плаж във Франция и да стрелям по идващите американци.
                        :fire: :fire: :fire:
                        „Аз, Драгомир, писах.
                        Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Comment

Въпрос с повишена трудност :1087:
                          Естествено, че подпоручикъ - летецъ от 2 / 6 изтребителен орляк на Въздушните на Негово Величество Войски :rock:

Comment

Пилот написа
                            Stagon, я дай по-ясна дата. Например - Януари, Юни. На мене много би ми харесало да съм на някой плаж във Франция и да стрелям по идващите американци.
                            :fire: :fire: :fire:
                            Ейй, това много добре звучи - трябва ли ти компания
                            След няколко бири ставам особено точна.
                            "Нима, Създателю,
                            съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
                            мигар аз самият съм те молил
                            от мрака да ме извлечеш?"

Comment

подпоручикъ-летецъ написа
                              Въпрос с повишена трудност :1087:
                              Естествено, че подпоручикъ - летецъ от 2 / 6 изтребителен орляк на Въздушните на Негово Величество Войски :rock:
                              Грешка-това се нарича въпрос със затруднена трудност.
                              „Аз, Драгомир, писах.

Comment

Working...
                              X