Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Знак на Форума

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Какво ще кажете в щита да има поле (равнина) с хълмове на заден план. На полето застанали един срещо друг танк и гаубица. На преден план между тях факела, като символ на знанието и просветлението.
    Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
    СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
    НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
    СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

Originally posted by "С.Николов"

Предлагам ви за основа на смвола на форума
      да вземете формата на паметника
      портал на 8-ми приморски полк във Варна.
      Ето снимките , които той ми изпрати

То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Тук слагам Знака на Национланото дружество по История на оръжието "Традиция" в което членувам.
        Кажете си мнението за него? Аз предлагам нашият знак да бъде нещо такова:

То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Всъщност я нека всеки си каже ясно и конкретно какво според него / нея представлява "Бойна Слава" и съответно какво трябва и какво не трябва да се асоциира с нас.
          albireo написа
          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Герба е много добър,и се чудя защо не го удобрявате.Не разбирам какво имате против елена и кръста?Не разбирам защо поне не четете внимателно постовете на Гудериан.Защо не се замени сивото с бяло,ами защото както е написал Гудериан "4.3. Сребърно (бяло): Мир; Искреност. ".Не мислите ли,че целта му е именно в герба да участват бялото,зеленото и червеното.Ама хора просто четете внимателно.
            Какво не харесвате на елена и кръста?Бтв,знаете ли хералдическото им значение?И ако според вас тези символи нямат място в герба ви,кои имат?Ако не ги удобрявате предложете вие някои или просто замълчете.Ако не греша засега това е единственото сносно предложение за герб.
            "На рилеца герой
            титан калимански,
            герой от Булаир
            с гърди от желязо
            и воля от гранит."

Comment

Може би все пак създателите на портала не виждат нещата както него?
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Тази тема е направена всеки да каже собстваното си мнение.
                За сега има само две предложения- на Гудериан и на С.Николов( последният ми обеща до понеделник по качествени сними)
                Моето виждане не го слагам тук - аз не искам да влиая на останалите членове на форума. Знакът на клуб "Традиция" го сложих защото така съм си представял нашият знак-нещо подобно.
                Моля ви бъдете по-активни , защото когато бъде направен знакът аз не искам да чета постове на хора които не са писали нищо по този въпрос от сорта "На мен не ми харесва,аз исках това и прочие"
                Хайде събудете се!

Comment

Малко трудно да събудиш някой точно в този час и яките бушувания по посрещането на новата година. Остави хората да поизтерзнеят. :twisted:

За знака на форума - трябва да не е претрупан от символи, но в същото време да не е само една заврънкулка. Балансът е важен.

От хералдика много малко хора разбират. Не трябва да има прекалено сложни символи, защото малко ще ги оценят и разберат. Предлагам да е нещо, което се набива от пръв поглед и остава в съзнанието.
                  Да не забравяме, че порталът е военно-исторически и не трябва да има нищо излишно. Какво да правя, като не мога да рисувам добре.

Прочетете темата от началото й. Може да ви дойде някоя нова идея.
                  Не е казано, че трябва да откриваме Америка и топлата вода отново.
                  scharfschutze ®

Comment

Пак ще повторя:

нека всеки си каже ясно и конкретно какво според него / нея представлява "Бойна Слава" и съответно какво трябва и какво не трябва да се асоциира с нас.
                    albireo написа

Comment

С.Николов ми изпрати снимка на паметника цяла-за да добиете представа какво представлява той.

Comment

Парабелум, намали ги малко тези снимки! Докато дойдат от Щатите до тук минава цяла вечност. Едва ли някой чака да се зареди страницата, докато се натутат.
                        scharfschutze ®

Comment

Кажете нещо за моето предложение по-горе, дори и да го оплюете!
                          В крайна сметка темата е за обсъждане на знака. А ако сте си решили вече как да изглежда и само ни гледате сеира, то поне кажете, че да не се хабим толкова.

Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
                          СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
                          НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
                          СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

Ние да не сме ТКЗС с тези хълмове и ливади...
                            scharfschutze ®

Comment

Eто и моето предложение. Както казах хубаво е да семпъл. Орела е символ на вечноста, нека и нашия форум да е вечен! В знамената да пише "Бойна слава". Разграничава се от всякакви милитаристични и военни символи, същевременно е с историческа тематика.

Comment

Не е зле като идея и друго начало.
                                Аз обаче си дръжа на мечовете . Все пак порталът се казва Бойна Слава. А бойната слава се извоюва с оръжие. Така, че смятам, че е задължително да има мечове.
                                Те трабва да са кръстосани под възела на лентата, наклонени под 45* спямо вертикалата и с остриета, обърнати нагоре. Съжалявам, но в момента не мога да ги нарисувам и да покажа как точно да изглеждат. Все пак смятам, че добре съм обяснил къде да се намират.
                                Лентата не е трябва да е толкова дълга. Може да свършва пред четврътото перо на крилото на орела, броено от към венеца. Заедно с мечовете ще се допълни плавнто преливане на орнаментите в триъгълник, обърнат с върха надолу.
                                scharfschutze ®

Comment

Working...
                                X