Мисля че има много добри идеи и като цяло ,като че ли започва да се оформя.Ако използвам досегашните идеи може да стане:Отворена книга;в долната и част пише "Бойна слава"и може някакво мото,а в горната има щит и на него нещо от изброените досега оръжия или добрият стар бухал.Както и да е ако мога да го офрмя и като визия ще ви го покажа.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Знак на Форума
Collapse
X
-
Originally posted by "d`za"
Отворена книга;в долната и част пише "Бойна слава"и може някакво мото,а в горната има щит и на него нещо от изброените досега оръжия или добрият стар бухал.
Трябва да се вземе предвид символката на животното или птицата която ще използваме за символ на форума.
В тази връзка мисля като най подходящ е ФЕНИКСА. На мнение съм че трябва да е нещо семпло а не да е претрупано. Нещо като подписа на шефа Imperial Friedrich.
Comment
-
Ето първият проект за знак на форумът.
Нека да благодарим за усилията , които Гудериан положи за да го направи.Това е скица.Всичко е нахвърлено-така че не се смейте, който започне да се присмива ща си навлече моят гняв .
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
След толкова много време най-сетне направих нещо...
Да обясня символите в моето предложение:
1. Щитът: (не съм сложил щит, защото не сме решили дали искаме да е западно европейски или български, но предполагам най-много се харесва Класик...
2. За оформлението на щита: (Вижте "обърнат шеврон"). Шеврон означава: Признание за тези които градят църкви или замъци; награда за вярна служба; Защита.
3. Долната част: Би трябвало да изглежда като хълмове, символизират Земята и родството ни с нея.
4. Цветовете:
4.1. Червено: (ако е обикновено) Мъченичество; Бойна сила; Великодушие и Благородство.
(ако е кърваво червено) Всеодайност в битките; Още военни победи.
4.2. Зеленото: Надежда; Радост.
4.3. Сребърно (бяло): Мир; Искреност.
5. Символите:
5.1. Кръст: (още Кръстът на Константин) Символ на християнството и добрите знамения; символ на православието в частност. Това че е на зелен фон е запазената марка на България.
5.2. Елен: символизира Мъдростта; Възстановяването и Развитието.
Зеленият фон е Българската мъдрост как винаги да се оцелява.
5.3. Слънце: Славата и Величието (все пак е "Бойна Слава")
5.4. Факел: Просвета и Пламъкът на Знанието.
5.6. Дъбови листа: Истината; Борба за Справедливост."Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"
И други затворници
нека четат пред вратите
нашата памет остъклена
с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"
Comment
-
Като за начало много добре. Вече имаме нагледно върху какво да дискутираме.
Формата от правоъгълник да се замени с формата на щит. Така вплипаме и него.
Мисля, че кръста и особено елена не трябва да са там. Зад вече споменатия щит трябва да има 2 кръстосани меча.
Може да се включат камата, револверът и евангелието, пред които се е полагала клетвата за участие в комитетите, създавани от Васил Левски.
А да не забравяме и Левът Балкански!scharfschutze ®
Кръстът и еленът и аз не ги одобрявам. Обаче мечове и тн, ами все пак ние, поне повечето от нас, се занимават с науката само с изследователска цел И понеже нямам(е) желанието да се асоциираме с официалните армейски институции, не смятам че като цяло мечовете са подходящи.
А евангелие и тн, много дълго става. Искам абсолютен минимум символи.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Абе дали няма да е възможно да спрете с тея животни? То хубаво еленчета, бухали, ама не са за това... виж ако бяхме ловно-рибарска дружинка :lol:
Относно щитчето, на мен лично от страничката която си дал повече ми харесват ornate, elegant и badge, класическият е малко постничък...
А кръста дори няма да го коменирам :?<<..........>>
Comment
Comment