Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Системата за 'Авторитет' - За и Против

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Системата за 'Авторитет' - За и Против

Тъй като явно идеята събуди противоречиви реакции, реших да пусна тази анкетка.

Нека обясня отново за какво става дума (коригирано според някои коментари с които се съгласихме).

Системата позволява на всеки да дава анонимна "оценка" на мненията на останалите потребители като оценката се акумулира и се показва в профила на всеки потребител по определен начин ( в момента - зелени квадратчета). Идеята е нови или рядко посещаващи форума потребители да могат бързо да се ориентират в това кой кой е. Теглото на оценката на всички потребители ще бъде еднаква.

В тази тема -> http://forum.boinaslava.net/showthread.php?t=6670 <- тече обсъждането на идеята.
    51
    Õàðåñâà ìè
    27.45%
    14
    Íå ìè õàðåñâà
    41.18%
    21
    Ìîæå áè òðÿáâà äà ÿ èçïðîáâàìå èçâåñòíî âðåìå
    21.57%
    11
    Íå ìå èíòåðåñóâà
    9.80%
    5
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Аз гласувах с "Не".
    Според мен, когато нов потребител влезе тук и като види кой колко е написал до този момент ще му стане веднага ясно, кой кой е.
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Аз гласувах че ми харесва, защото всеки нов потребител или гост ако се интерисува от нещо конкретно той няма да се интерисува от този авторитет и да прецени кой, кой е. Той ще си търси и чете това което го интерисува от даден период в историята. Аз примерно като открих форума не съм гледал примерно кой колко мнения има и така да се ориентирам кой какъв е такива подобни. На мене ми е все едно какъв ще ми е авторитета, но мисля че той с нищо не пречи за развитието на форума и се чудя защо толкова много спорите по този въпрос.
      Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Ами аз също постъпих като Shelenberg - не съм гледал кой колко е писал, просто започнах да си чета и да търся информация за това, което ме вълнува най-много. Ето защо гласувам с "не"...

Comment

като цяло май не се харесва идеята. Ще изчакам още 1-2 дни за по-пълна картинка.
          albireo написа
          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Нали идеята на авторитета е останалите да го определят, което ми се струва обективно и полезно, защото може да си написал тонове и нищо да не си казала и обратното.
            "Fiercer than Fierceness itself!"

Comment

Да така е, но явно мнозинството не харесва идеята
              albireo написа

Comment

Е, хъм, аз също гласувах с "не", не толкова заради самата идея, колкото заради това, че лесно може да се превърне в средство за дискриминиране на потребители или пък в "оръжие" в борбата между формиращи се "партийни" групички сред форумните потребители. Пък и качеството на постовете не може да се преценява обективно, та да се вкара в подобна оценъчна система - всеки сам прави тази преценка за себе си и не мисля, че има нужда от подобни "патерици", за да я осъществи - достатъчно е да прочете няколко поста на съответният потребител.

Но пък се радвам, че решаваме подобни въпроси демократично - т.е., чрез анкета. Между другото, за да има представителност тази анкета, мисля че следва да се почакат поне още седмица-две, преди да се реши какво точно да се прави. Същото важи за всяка друга подобна анкета (като тази за цитирането на текстове на чужди езици).

Comment

То като цяло ползите от тази система стоят малко под въпрос. И при положение, че вече се зародиха такива отрицателни настроения мисля не оправдават "насилствено" налагане. Да изкачакаме да видим анкетата какво ще каже.
                  Но странно, че имаше такава силна реакция, по-скоро очаквах безразличие :sm186:
                  XV mile the sea brode is
                  From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

На мен идеята ми харесва. Пък и всеки човек, който чрез системата има добър авторитет би трябвало да е доказал, че не е някой, който ще тръдне да го използва като "оръжие" срещу опонентите си.
                    Truth will save the world

Comment

Аз съм си безразличен радвам се, че оправдавам нечий очаквания.
                      Fairness is a wonderful attribute, Major Anderson. It has nothing to do with war."
                      Page 97
                      "Human beings didn't evolve brains in order to lie around on lakes. Killing's the first thing we learned. And a good thing we did, or we'd be dead, and the tigers would own the earth."
                      Page 241
                      "I am your enemy, the first one you've ever had who was smarter than you. There is no teacher but the enemy. No one but the enemy will tell you what the enemy is going to do. No one but the enemy will ever teach you how to destroy and conquer. Only the enemy tells you where he is strong. And the rules of the game are what you can do to him and what you can stop him from doing to you. I am your enemy from now on. From now on I am your teacher."
                      Page 262
                      Ender's Game

Comment

Само да питам ако има равенство в гласовете какво ще стане?
                        Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Имам един въпрос. Като гледах как седят неотличени хора, които според мен са писали смислени и ценни мнения, та реших да гласувам за тях. За свое разочарование установих, че ефектът от това беше никакъв - рейтингът им си остана същия , което определено ме демотивира да продължа с гласуването. Предполагам, че това се дължи на факта, че моят глас "не тежи", защото нямам много мнения, ама да попитам все пак.

Comment

Imperial написа
                            Да така е, но явно мнозинството не харесва идеята
                            На мен пък ми харесва. :rock:

Comment

Хана написа
                              Имам един въпрос. Като гледах как седят неотличени хора, които според мен са писали смислени и ценни мнения, та реших да гласувам за тях. За свое разочарование установих, че ефектът от това беше никакъв - рейтингът им си остана същия , което определено ме демотивира да продължа с гласуването. Предполагам, че това се дължи на факта, че моят глас "не тежи", защото нямам много мнения, ама да попитам все пак.
                              Не е съвсем така, току-що г;асувам за двама души, само заради пробата и после трябва да му дадеш Refresh все пак...

Comment

Working...
                              X