Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Среща на форума !

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

аз от скоро ги открих форумите на Бойна Слава та за тва питам...

иначе ок...parabellum окончателно да каже точния ден и час(че нали патувал за насам същия ден) и идвам...
    "Чуя ли думата култура, зареждам револвера!"

Comment

Ами и мен ме бройте, щото трябва да тормозя Парабелум за някой неща.
      "На рилеца герой
      титан калимански,
      герой от Булаир
      с гърди от желязо
      и воля от гранит."

Comment

Чудесно за сега се заформя сериозна агитка
        А колкото за тормоза на ваше разположение съм, но преди да почнете да ме тормозите искам боза, баничка и кисело млекце
        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Кифла, дъвка и вафла не си споменал така че ще се възползвам от "вратичката" в закона!

Comment

Може, може .Кифличка с кисело млекце
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

---

Ако мога,ще дойда,но трябва да знам къде и кога.

Comment

в сряда, на 1 септември съм в командировка в София - случайно някой да има възможност да се видим ф2ф? и желание е необходимо де...

Comment

от колко до колко си в Шопско? Ако искаш може да се видим през обедната почивка. Ще ти пратя служебният си телефон на ЛС

Comment

Почти съм сигурен, че ще успея!
                    П.В.

Comment

barabanchik написа
                      Ако мога,ще дойда,но трябва да знам къде и кога.
                      5 СЕПТЕМВРИ НЕДЕЛЯ, ОТ 18 ЧАСА ПРЕД КИНО ОДЕОН ИЛИ КАКТО МУ ВИКАТ ПРЕД ПОПА
                      ТЪКМО ЩЕ ПОЛЕЕМ СЪЕДИНЕНИЕТО

Comment

И 65 години от обявяването на неутралитета на САЩ във ВСВ.

Съжалявам за офтопика Парабелум ама сега прочетох нещо и ще се скъсам от смях. Би трябвало да го сложа в "Майтапи" ако не беше истина

В "История на Света в дати" изд. Атлантис стр. 522:

"5 септември: САЩ обявяват неутралитет в започващата война. 8 септември: Германците стигат до Варшава, но ги спира решителната съпротива на войнци и граждани. Френското правителство отказва да изпрати авиацията си в подкрепа. 15 септември: Германците обкръжават Варшава. Началник-щабът на британската армия Генерал Айрънсайд уведомява поляците че може да им помогне в момента с 10самолета и 15-20 милиона патрони.

Comment

хе хе хе
                          не може да им се отрече на Томитата - проявили са щедрост... :lol:
                          "Чуя ли думата култура, зареждам револвера!"

Comment

--

Не е чак толкова смешно - с колко самолета си мислите че са разполагали по това време кралските ВВС? И при това - за колко самолета биха могли да прехвърлят наземни служби и да изградят инфраструкутра в Полша? За да стигнем накрая до същественото - колко самолета си струва директно да се загубят, като бъдат предоставени на поляците? Особено като се има предвид недостига в британските ВВС.
                            Всеки факт изваден от контекста си може да изглежда смешен.

Comment

gollum, имаш ли сериозно обяснение за отказа на французите? Англичаните все пак предложили 10 самолета и 20 милиона патрони. А французите нищо. За какво говори това? Казано обобщено това говори за чувство на сигурност и неприкосновеност - че на тях нищо няма да им се случи. Според мен това е една от основните им грешки.

За да не се чудиш защо ми е смешно ще ти кажа - ставало е дума че Вермахтът може да бъде спрян през няколкото месеца в края на `39 и началото на 40`. Може и да греша но си мисля, че това наистина е можело да стане. Французите и англичаните имат основната вина за това.

Comment

---

УТРЕ НЕДЕЛЯ ОТ 18 ЧАСА.КИНО ОДЕОН.НЕКА ВСЕКИ КОЙТО ИСКА ДА ДОЙДЕ НА СРЕЩАТА НА ФОРУМА

Comment

Working...
                                X