Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познай историческата личност по фрагмент от описание,снимка или и двете.

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Писаро?

Comment

Да.

Comment

Click image for larger version

Name:	1234.jpg
Views:	1
Size:	19.1 КБ
ID:	530029

Това пак е лесно, известна личност.

Comment

Джеймс Кук?

Comment

Да.

Comment

Дали ще се заблудите?

Comment

Надали

Comment

Хм, нека за разнообразие да отгатнем една... жена:

Често си мислех, че съм най-умната жена, живяла някога... макар че съм слушала много за кралица Виктория... според мен животът и не е наполовина толкова динамичен, колкото е моят...

Comment

Нанси Астър?
                    Политикът трябва да може да предскаже какво ще стане утре, след седмица, след месец и след година. А после да обясни защо това не е станало

Comment

Студено.

От цитата се вижда, че двете жени живеят по едно и също време, но на голямо разстояние една от друга. И са колежки

Comment

Превъзходна загадка, Кухулин, а и подсказката ти си я биваше!
                        По времето на кралица Виктория няма много опции надалеч от нея. Цъ Си?
                        "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

Императрица Цъ Си, точен отговор! През нейното 47-годишно управление в края на XIX в. води безброй войни, справя се с въстания, преврати и какво ли не. Една от най-ярките фигури в китайската история.

Comment

Да, чудесна загадка!
                            Я сега да избягам аз по тъча:
                            "В геометрията той бе подобен на Евклид, в астрономията - на Птолемей."

Comment

Мохамед Тарагай Улугбек?(Уцелих ли името)

Comment

Да! Точно той е - внук на Тамерлан, велик учен, учител на първия `професор` в медресето на Айя София...
                                Ето и малко художествен текст за откриването на останките от обсерваторията му.

Comment

Working...
                                X