Познай историческата личност по фрагмент от описание,снимка или и двете.
Collapse
X
-
-
Comment
-
Торн, стана ми любопитно, от къде е тая снимка? На Фердо очите са, ама си мисля, че туй нещо в епохата е било подсъдно.Хайде и аз да пусна загадка.Comment
-
Айде сега някой да каже, че Фердинанд не е бил... хм, странен...
Ето едно добре познато описание:
Тялото му изглеждало безукорно, само главата му била несъразмерна и продълговата. [...]
... загрижен за държавните дела, "ту с натежала глава, ту изтръгващ силно бучене от главата си, огромна като стая с единайсет легла".Comment
-
.Comment
-
Тялото му изглеждало безукорно, само главата му била несъразмерна и продълговата. [...]
... загрижен за държавните дела, "ту с натежала глава, ту изтръгващ силно бучене от главата си, огромна като стая с единайсет легла".Определено неТова да не е Ричард I?
Далеч от Албион и Аквитания, далеч от кръстоносната епоха, но все пак малко по-близо до Йерусалим отколкото до Англия. Направо балканец.
Last edited by gregorianus; 15-03-2011, 18:26.Comment
-
... загрижен за държавните дела, "ту с натежала глава, ту изтръгващ силно бучене от главата си, огромна като стая с единайсет легла".СтуденоЦар Борис 3ти ?
Съвсем друго време и по-друго място...
(С тая глава би могло да бъде и роботчето Марвин, ама не е
)
Ако искате, да казвам кой е и някой друг да мисли загадчица.Comment
-
ОК, отговорът е "Перикъл", а думите са на Плутарх, от животописа на Перикъл. Може би трябаше да дам и следващата част от текста - че Перикъл винаги е изобразяван с шлем, за да се прикрие недостатъкът му. Това щеше да е по-насочващо.
Нека някой друг зададе въпрос.Comment
-
Ягода?Политикът трябва да може да предскаже какво ще стане утре, след седмица, след месец и след година. А после да обясни защо това не е станалоComment

Comment