Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моделизъм

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Кои боички са най-свястни:на Ревел,Хумброл или Модел мастър(или други)? Нещо малко трудно се ориентирам

Comment

Аз ползвам Модел Мастър-много съм доволен от тях, но ако използваш четка ще ти препоръчам Polly Scale model &hobby colors.
      В момента съм направил два самолета-правих едновременно-J2M и Ki-84 и двата модела са в мащаб 1:48 и Ki-84 е на Тамия, а J2M на Хасегава.В събота ще сложа снимки за да ги видите и оцените.
      В момента започвам един Фв-190 Ф-8 на Тамия също в мащаб 1:48-какво ще се получи ще видя след няколко дена.
      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

RAPTOR написа
        Кои боички са най-свястни:на Ревел,Хумброл или Модел мастър(или други)? Нещо малко трудно се ориентирам
        Raptor, Парабелум е много прав за боичките на Модел МАстърс, но тези които са на пазара у нас са внесени преди доста време (внасят се заедно с Италери) и вече не са в най-доброто си състояние - вътре в бурканчето ще намериш топка боя, която изисква бясно бъркане и разредител за да се докара до нормална консистенция(аз лично си окепазих два модела с такива бои), съветвам те да си вземеш Ревел
        Can't talk! Got to Shoot!

Comment

Ами да беше питал щяхме да ти кажем (иначе на боичката нищо и няма), прави се така: в бурканчето се слагат 2-3 сачми, аз ползувам риболовни бях ги взимал за тежести в един самолет, и блъскането изобщо н езверско и много, само пиниз се иска, ревелските (и всички други в метални съдинки) имат навика да не си уплътняват добре капачките, в резултат вземат че изветряват и образуват коричка.

Comment

Gaden Gogi написа
            Ами да беше питал щяхме да ти кажем (иначе на боичката нищо и няма), прави се така: в бурканчето се слагат 2-3 сачми, аз ползувам риболовни бях ги взимал за тежести в един самолет, и блъскането изобщо н езверско и много, само пиниз се иска, ревелските (и всички други в метални съдинки) имат навика да не си уплътняват добре капачките, в резултат вземат че изветряват и образуват коричка.
            Aз по принцип ползвам главно ревелски и тоя проблем никога не съм го имал. Няма ли опасност да почупиш бурканчето с риболовните тежести?

Comment

Az поне не съм успял, освен това то се слагат 1-3 сачми, при това малки, обаче много хубаво разбиват боята, аз съм много доволен.

Comment

Gaden Gogi написа
                Az поне не съм успял, освен това то се слагат 1-3 сачми, при това малки, обаче много хубаво разбиват боята, аз съм много доволен.
                Мерси за съвета ще го пробвам

Comment

Pyk move i da te wkarwam в заблуда с цел бурканчето да се пръсне и да те залее с боичка...

Comment

Ми аз по принцип си вземам ревелските,верно че мастърските са бая гъсти(само две имам).Може да пробвам със сачмите

Comment

да ви се оплача преди седмица си купих лайтанинг ф6 на еър фикс
                      1/48 няма му всичките прозрачни части направо нямам думи това е моят 60-ти
                      модел дайте ми някаква идея какво да правя (нямат в наличност повече и не могат да ми дадат чарковете)::((

Comment

Значи аз имам статия как сами в домашни условия да си направим прозрачни "Джамове" за техниката, която имаме.Обаче статията е на Английски.Ще я сканирам и ще я сложа тук-дано да ти е от полза.
                        Аз в момента завършвам един Фв-190 Ф-8 на Тамия в мащаб 1:48 надявам се до утре да е готов-ще го снимам и ще го сложа тук
                        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Дайте някакъв съвет за диорама-Африкански театър.Имам вече един Тигър(пустинен камуфлаж),сега боядисвам войничетата на Африка корпс.По-нататък мисля да си взема американски или британски бойци и некой Шърман.Мисля да направя бойното поле с пясък,сгради от картон може да направя и някое храстче от сухи клечки(те в пустинята не са кой знае колко зелени )Ако има някой опит с тия неща да сподели :tup:

Comment

Аз в момента завършвам един 190 и в Понеделник започвам Т-2 .Смятам да го направя с африкански камуфлаж.
                            В интерес на истината като се замисля почити никъде не съм срещал пустинна диорама.тези дни ще поровя в нета и ще проверя

Comment

RAPTOR написа
                              Дайте някакъв съвет за диорама-Африкански театър.Имам вече един Тигър(пустинен камуфлаж),сега боядисвам войничетата на Африка корпс.По-нататък мисля да си взема американски или британски бойци и некой Шърман.Мисля да направя бойното поле с пясък,сгради от картон може да направя и някое храстче от сухи клечки(те в пустинята не са кой знае колко зелени )Ако има някой опит с тия неща да сподели :tup:
                              Сега ще ти потърся нещо сигурно ще намеря.

Comment

Много съм щастлив намерих си "Леопард"
                                само цената му е малко висока 150 долара
                                Attached Files

Comment

Working...
                                X