Мнения за форума (т.е. книга за оплаквания и препоръки)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
Още един!
Comment
-
Когато поведението на бивш модератор определено не е мъжко, какво поведение да се очаква от юзерите? Според теб, ан-Нусра бунтовници ли са или част (клон) на ал-Кайда, дето целият "цивилизован" свят пищеше от нея, и я заклейми така, както Синедриона не е успял толкоз да заклейми Йешуа навремето? Защото според "по-умните" и "по-информираните", джихадистите са на път да станат и революционери дори... След това се чудим, аджеба, откъде все по българско ги избива на пейоративен академизъм, демек защо гърците били лукави, пък евреите - мошеници!?Днес - пълен цирк. Една камара хора се държат като ощипани госпожици и нападат един единствен човек. Мъже! Ами това поведение на ........ на малки деца в детската градина - ама другарко, ама той Гошко.... Е бъдете малко мъже. Да речем, не сте били в казармата, ама пак поне малко мъжко поведение трябва да се очаква. А то какво - цял ден 10 човека се жалват от един модератор!
Дано да те пуснат да модерираш, ама ще пращаш ли в банята за по седмица време тези, които съвсем целенасочено приравниха джихадистите с... бунтовниците (т.е. с истинската опозиция, колкото и ефимерна да е тя от 2011 г. насам)?
Виж какво е драснала нашата дама:
pnp5q
Но в руските медии има един номер, дето ги задължиха по закон, като споменават лошите, всеки път да посочват, че са лоши. Мисля, че е добре приложим тъкмо в ситуациите, от които се оплаквате - когато Динайн пише за напредъка на терористите. Ами вие като пишете, можете да споменете ан-Нусра примерно - но непременно с добавка в скоби (крило на ал-Кайда, които са признати за терористи от ООН)...Comment
-
Мораториумите (за произхода на прабългарите) си изиграха перфектно ролята. Някои потребители (като Маготин), които водеха кръстоносни походи, отлетяха с бан. И се миряса. Нямам спомен от колко години никой не е получавал перма-бан заради теми от разделите за средновековието. Същото и за ВСВ. Просто няма дразнители там.Ми,там са си и в тия раздели.Просто в момента тук-там е по света има активни бойни действия,рънгат калашници и е по-интересно да се говори за това...
Иначе в разделите които упоменаваш вярвам не си забравил че имаше 6месечни люти мораториуми на една определена конкретна тематика,банове се раздаваха също и прочие...
Раздела за ВСВ-отделно колко банове е генерирал пък навремето-то нямаше ни чет ни брой...
Българина е такова животно че от всичко може да направи скандал...Ако се затвори целия форум и оставим само темата за палео-новините и фосилите-и тя ще генерира напрежение...
По темата за Сирия - ужасно много би помогнало ако има възможност да се игнорва всеки. Някой може би ще каже, че така не става дискусия. Е, но се намаляват конфликтите и най-важното, отнема се смисъла на това да се троли. Ако половината "воюващи" из темата се игорнат взаимно, кое му е лошото ? Не си представям обаче някой да игнорне потребител като Райнхард (да ме извинява, че го намесвам, с добро е). Вижте как поднася информацията си, анализите и т.н. Няма и капка арогантност. В темата такива мнения са малцинство, за жалост. Така че винаги има начин, въпросът е до воля.
Quae fuerant vitia, mores sunt.Comment
-
Ще се опитам да обясня по простичко че да бъда разбран.
В която и да е организация, фирма или каквото и да е друго нещо свързано с управление на хора основната отговорност за развитието носи Управленският екип.Той определя правилата, той проверява за спазването им, той определя насоките и т.н и т.н
Съответно сполуките или несполуките са резултат от неговата работа.Дали ще смени някое неработещо звено,дали ще поощри някое което се развива добре.Съответно дали ще закрие друго за което е сметнато че е безпереспективно и так дале...
За да е още по просто - ще дам още по прост пример.Ако нещо в колата ти през малък период от време ти дава откази - кое е виновен че не решаваш проблема? Ти че иначе тази бензинова помпа е много ти харесва на вид и че си я сложил преди 10 г. мила ти е на сърце, и ти е болно да я смениш.Свикнал си с нея, въпреки че на месец се разваля и води до спиране на цялата кола.Или автомонтьора който ти казва да я смениш?Comment
-
Здравейте,
В една такава дискусия са важни всички мнения, за това ще си позволя да напиша своето. Макар и много рядко да пиша, чета редовно писанията тук и използвам форума като средство за добра информираност. В тази връзка прекалената модерираност на "Модерна Епоха и Съвремение" от доста време вече НЕ СА средство за осведомяване за мен. Липсва ми дискусията, липсват ми двете гледни точки - за и против.
Моето скромно предложение е подфорума да бъде освободен от всякакви правила, като модерирането да бъде прилагано на принципа на директни обиди и откровен спам. Темите в подфорума са горещи и водещи към специализираните раздели за оръжия и не толкова директно към историческите. Като гледам светът върви към начало на Нова Студена Война и дискусиите могат само да помагат добрата ни информираност, напук на силно едностранчивите ни медии.
Също така глас в полза на модераторството на Кухулин. Мисля, че ще се получи великолепен модератор с чувство за хумор и диктаторски наклонности
Analog man...Comment
-
Добре, щом една тема или раздел, се превърнат в причина за раздор между съфорумците, а общността в този форум е на едно високо интелектуално ниво, не е ли по-добре да се заключи/ат за определено време, за да се 'охладят' страстите? Или пък, понеже е форум на историческа тематика, да се изчака да отмине войната, и да се разгледа през историографска призма? Духът от бутилката е изпуснат, не можем да върнем времето назад, но могат да се намалят щетите. Щом една тема е повод за низки страсти е по-добре да я няма.Comment
-
Аз само ще цитирам едно мнение от преди 6 години.
Тогава Сула води същия разговор и задава същите въпроси.
Отговорите към него пак са същитеСънят е слаб заместител на кофеина!Comment
-
Аз лично не виждам темата за войната в Сирия да причинява някакъв раздор!Това,че от време на време се спори или се повишава тон,не е причина темата да се заключва!Лично аз мисля,че темата за Сирия е ВОДЕЩА в целият форум,и не мога да разбера воплите на някои хора които се сърдят,че в темата за Сирия се пишело много,а примерно в Античност имало 10 поста на месец.Ми това е реалноста.Повечето се интересуват от събитията в Сирия от колкото от античноста!Що се отнася да предложението Кухулин да стане модератор то аз напълно го подкрепям,обаче не знам защо Кухулин спря да пише в раздела Модерна Епоха и Съвремие.Призовавам и Thorn да преусмисли решението си и да продължи да модерира в Модерна Епоха и Съвремие.Last edited by iasen ianakiev; 28-05-2016, 08:44.Comment
-
Тя тази война може да продължи още 30 години. Дори и ИДИЛ да бъде унищожена, ще продължат да се бият различните сирийски фракции както помежду си, така и с кюрдите. Въобще понякога да имаш природни богатства, в случая нефт, си е живо проклятие за местните. Затова аз искрено се надявам в България да не се открие нито нефт, нито газ.Comment
-
Под интерес имах предвид личния ми интересИдеално - точно този род "интерес", според мен, е добре да избегнем, щото се отразява нездраво на форума, според мен. В крайна сметка - форуми за политически дискусии из Интернет - бол. А ако човек проявява интерес, има откъде да се информира (не говоря за новинарските емисии). Ето, колегите от Клуб "Военна история" си имат списание баш за тези неща и се справят чудесно, според мен. Мисля че тази форма е по-добра.
за този на масовия потребител не ми пука особено. Но също така и този на "ветераните" тук
ако няма активност и нищо ново във форума губят интерес към него, спират да влизат и всичко запада. То и така се виждаме зорлем веднъж-два пъти в годината с тоя-оня, пък ако закриете форума и остане само базата данни хептен ще замре всичко.
Но определено адмирирам идеята да зарежете модерирането и да впрегнете енергията от свободното време в разработване на нова ролева игра, отдавна не е имало!
За целта може да вербуваме някои от "новобранците" за модератори на съвременния раздел откъдето идват раздорите
(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.Comment
-
Ще видим за ролева. Аз от известно време съм минал изцяло на разработка на настолни игри и съответно форумните, които се провеждаха преди си остават без продължение.Под интерес имах предвид личния ми интерес
за този на масовия потребител не ми пука особено. Но също така и този на "ветераните" тук
ако няма активност и нищо ново във форума губят интерес към него, спират да влизат и всичко запада. То и така се виждаме зорлем веднъж-два пъти в годината с тоя-оня, пък ако закриете форума и остане само базата данни хептен ще замре всичко.
Но определено адмирирам идеята да зарежете модерирането и да впрегнете енергията от свободното време в разработване на нова ролева игра, отдавна не е имало!
За целта може да вербуваме някои от "новобранците" за модератори на съвременния раздел откъдето идват раздорите
Колкото до модерирането - това тепърва ще се решава. Нямаме време просто и съответно нещата стават бавно.
Предложените тук в тази тема модератори мен лично не ме устройват, като съдя по форумните им изяви.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©Comment
-
Настолни - трудно след като ще изискват физическото присъствие на участниците, по-добре форумни.
А новите модератори трябва да бъдат подбрани сред средите на незаинтересованите, дори може да е някой новобранец, който още няма право да пише в раздела. От време на време ще се инспектира и ако се справя добре може да получи за награда някакви привилегии - разрешение да пише в разделя или в скрития форум или достъп до форумни срещи и игри
не е кой знае колко примамливо, ама с това разполагаме.
(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.Comment
-
Дано направят някой раздел със снимки и обсъждане на голи каки че тогава ще видиш как бърже ще ти отиде у ряката посещаемостта на сирийската тема...Лично аз мисля,че темата за Сирия е ВОДЕЩА в целият форум,и не мога да разбера воплите на някои хора които се сърдят,че в темата за Сирия се пишело много,а примерно в Античност имало 10 поста на месец.Ми това е реалноста.Повечето се интересуват от събитията в Сирия от колкото от античноста!Няма как да изгрее слънце,ако преди това не е имало нощ.Голямата депресия ражда най-големия злодей на всички времена-Хитлер.Но ражда и гении като Айнщайн и Чаплин.Примерно без втория нямаше никога да разберем че Живота е също толкова неизбежен,колкото и Смъртта!И все още вярвам че гениите са повече от сатрапите...Comment
Comment