Мнения за форума (т.е. книга за оплаквания и препоръки)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Гост -
Ценя повече или по-малко един човек само по това, което е той в своите мнения, а предполагам, че не само с мен е така.
Говоря за тезите, които защитава, и много повече за начина, по който го прави.
За миг не забравям, че при евентуален личен контакт отношението ми може да се преобърне на 180 градуса и само от такава гледна точка на моменти прескачам търпеливо това, което се нарича "тоталитарно", а всъщност не е точно такова (сори
), просто защото като такова то би било нищожно.
Comment
-
Напротив, нужни са. И историята на тази общност може да ти покаже каква е тази нужда. Те са основното, ако щеш, помагат да се опише това, което трябва да бъдат дискусиите на този форум. И благодарение на тези правила и прилагането им той е това, което е. На някои това им допада, на други - не. Но правилата са необходимост, както за новите потребители, за да са наясно кое е как е, така и на старите, за да им напомнят същото.KG152 написаТогава подробно формулираните правила не са особено нужни, май.
Това важи само в случаите, когато не познаваш реално съответните хора. Защото когато последното присъства, дори и човек да иска да цени само мненията, то ще намесва и другото. А постепенно престава да има значение и при хора, които не познаваш реално, защото постепенно се създава едно виртуално познанство за съответната личност, което има своето значение и извън съдържанието на конкретното мнение. Поне при мен е така, а едва ли съм уникален. Но това едва ли има нещо общо с книгата за оплаквания и препоръки на форума.случайно прелитащ написаЦеня повече или по-малко един човек само по това, което е той в своите мнения, а предполагам, че не само с мен е така.Comment
-
Добре, Даркас, какво всъщност имаш предвид? Доколкото аз схванах от написаното е или "правилата - това е добре, обаче защо да се спазват винаги" или "правилата задушават обществото"? Ако е първото - кога според теб да се спазват, а кога не? Когато се водят дискусии, в които поради липса на аргументи се минава на лични нападки ли? Или в други някакви случаи
Идеята е, че правилата, колкото помагат, толкова и вредят, защото винаги могат да се "хакнат" и е въпрос на усет на модератора да ги прилага така, че да не създава напрежение
Поздрави на всички, свикнали на казармения ред 
Не 7, а 77 пъти по 7...
http://www.mathematicalanthropology.org/
Тук неща са такива, каквито са и няма да се променят. - ГолъмComment
-
Гост -
Е, а тогава защо написа текста, който цитирах? Така, да минава времето ли?KG125 написаE, аз сега акъл за ролята на правилата няма да давам
Така е, затова и основното е усета на модератора. А най-важното е защо потребителя участва в дискусия във форума. За да търси пролуки в правилата или за да обсъжда нещо? Т.е. дали действията му са негативни или позитивни за форумната общност. Това е основното, от което се водя аз, а предполагам и други от модераторите. Ако реша, че става въпрос за първото, моята задача е да изгоня този потребител от форума - от хора, които се заяждат и тровят атмосферата, полза никаква. Ако е второто, то мога да се отнасям много по-свободно към такъв потребител, защото и да направи грешка, тя ще е неволна. Това е и корена на различното отношение към различните потребители.Darkas написаИдеята е, че правилата, колкото помагат, толкова и вредят, защото винаги могат да се "хакнат" и е въпрос на усет на модератора да ги прилага така, че да не създава напрежение
Както многократно е отбелязвано, ако на някого това не му харесва, никой не го принуждава да води дискусия в този форум - Интернет е широк, форуми има много. Дори в българското пространство има достатъчно форуми със сходна насоченост и в които "господстват" различни схващания за това как трябва да се водят дискусиите и какво трябва да е един форум.Comment
-
Гост
Comment
-
Някой знае ли телефонния номер на арменския поп? Да не е заминал на море и да си е изключил телефона? Или пък е умрял? Винаги ми вдига жена му и ми казва да опитам по-късно.
"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.Comment
-
Нямам нищо против, стига отдолу да стои моето име, за да се знае и помни, че и Ний сме дали нещо на тези форуми.

"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.Comment
-
Моето участие винаги и навсякъде е позитивноЕ, а тогава защо написа текста, който цитирах? Така, да минава времето ли?
Така е, затова и основното е усета на модератора. А най-важното е защо потребителя участва в дискусия във форума. За да търси пролуки в правилата или за да обсъжда нещо? Т.е. дали действията му са негативни или позитивни за форумната общност. Това е основното, от което се водя аз, а предполагам и други от модераторите. Ако реша, че става въпрос за първото, моята задача е да изгоня този потребител от форума - от хора, които се заяждат и тровят атмосферата, полза никаква. Ако е второто, то мога да се отнасям много по-свободно към такъв потребител, защото и да направи грешка, тя ще е неволна. Това е и корена на различното отношение към различните потребители.
Както многократно е отбелязвано, ако на някого това не му харесва, никой не го принуждава да води дискусия в този форум - Интернет е широк, форуми има много. Дори в българското пространство има достатъчно форуми със сходна насоченост и в които "господстват" различни схващания за това как трябва да се водят дискусиите и какво трябва да е един форум.
Така съм дефиниран
Не 7, а 77 пъти по 7...
http://www.mathematicalanthropology.org/
Тук неща са такива, каквито са и няма да се променят. - ГолъмComment
-
Гост
Comment
-
Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.Comment
Comment