monte christo написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнения за форума (т.е. книга за оплаквания и препоръки)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
-
Чудя се какъв е смисъла от форумните правила когато никой не ги прилага. И също така се чудя колко точки (и колко) пъти трябва да бъдат нарушени за да получи някой перма бан.
Чудя си се просто. На времето , да кажем преди петилетка или дори повече правилника се спазваше доста строго и подобно безмозъчни интоксикирани индиви бяха "прогонвани" много бързо. Като този който визирам е доста по-тежък случай от Виталий (който вече не е сред нас), последният поне за собствената си страна се пенеше.Last edited by Gaden Gogi; 21-11-2015, 01:58.
Comment
-
Аз имам предложение (което съм почти убеден, че е било правено и преди, но понеже не съм сигурен, ще го направя и аз). Може ли като се пускат някакви текстове на чужд език, да се прави резюме в 3-4-5 изречения на български?
Пример 1
Пример 2
Пример 3
... и така нататък, много примери могат да се дават. И не говоря само за руски, а за всякакви чужди езици. Просто обаче се получава така, че 70-80% от чуждестранните текстове, които се постват в този форум, са на руски, а някои от нас не го разбират.
- Ами да сте го учили!
- Ами да сме, ама не сме!
Така че... кратки резюмета?
Comment
-
Това с неразбираемия руски език е сериозна претенция, разбира се. Аз пък имам претенции към мненията, които не са ми интересни. Да се забранят или да са накажат тези, които публикуват неща извън моя интерес.
Така че... интересни за мен лично мнения?Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Nick написа Виж мнениеТова с неразбираемия руски език е сериозна претенция, разбира се. Аз пък имам претенции към мненията, които не са ми интересни. Да се забранят или да са накажат тези, които публикуват неща извън моя интерес.
Така че... интересни за мен лично мнения?
gollum написа Виж мнениеГиго, мисля че е най-добре в конкретен случай, т.е. когато информацията ти е интересна, просто да помолиш за това. Сигурен съм, че който поства съответния материал ще си направи труда.
Comment
-
Thorn написа Виж мнениеОсвен това руският е единствения език, който може реално да бъде научен в българско училище. Така, че - учение му е майката!
Thorn написа Виж мнениеАко се надяваш някой да си губи времето... .
Абе... здраве да има!
Comment
-
Thorn написа Виж мнениеАко се надяваш някой да си губи времето... . Освен това руският е единствения език, който може реално да бъде научен в българско училище. Така, че - учение му е майката!
Пускането на резюмета е желателно независимо от езика, но и аз пропускам понякога."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Е, ясно че някой учи, разрових едни статистики сега, които бая се различават - според една 17% от учениците учат руски, според друга 2%, според трета 6%. Немският е 38% или 6%, английският 70-90%... Не знам откъде тези разлики, сигурно различни методики на изчисление. Ама що реши, че само руски можел да се научи в бг училище?? Днешната младеж ако говори някакъв чужд език, ще е английски, много рядко съм срещал някой с руски."No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
75% от учениците в България изучават по два или по повече чужди езика, което ни поставя на една от челните позиции в ЕС по този показател. Средното ниво за ЕС е 51%. Това показва анализ на Евростат за изучаването на чужди езици в етапа на средното образование в страните-членки на ЕС. Данните на е...
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Торн, ако говорим за едно време и нормално училище - нито един език не се учеше достатъчно, за да се научи само на тази база. Аз ако разчитах на училището, нямаше да знам руски (камо ли английски). Въпросът е, че ако е за конкретен случай и помолиш, мисля че не е кой знае каква загуба на време да се направи кратко резюме - стига и този, който е пуснал теста реално да го е прочел и разбрал. А ако не стане - има гугъл-преводач, все пак.
Comment
Comment