Гиго написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнения за форума (т.е. книга за оплаквания и препоръки)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
Кизил, каква ти е тезата? Извън това че засипа човека с цяла купчина летлива интелектуална консистенция? Кефи те темите да са накъсани с по една педя текст на чужд език, на всеки няколко мнения? И после всички да се спасяват на принципа "Който не пита си остава глупав." Ами тия дето само четат какво ги правим? Мен например ми е по приятно да чета на Български. Ако ти звучи патетично, проблема е в твоя телевизор. В темата за Сирия примерно, основно прескачам до мненията на Динайн щото си прави труда да пише.
И ако някой няма време да резюмира, не мисли че е нужно, под достойнството му е и т.н., ами защо просто не си запази мнението за себе си? Вместо да влачи и да насипва с кофите от интернет. Няма да е голяма загуба. Сам каза че тук не е научна конференция. Тука е някакво приятно място в нета, дето по-добре да си остане такова.
Ако нещо е патетично е да ми се правите на големи полиглоти За разлика от примерно един англичанин, или руснак, за българина знаенето на чужди езици е необходимост, а не някакво геройство.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Thorn написа Виж мнениеАмазон, а на теб каква ти е тезата?
Amazon написа Виж мнениеАз никога не пускам чаршафи на чужд език. Пиша резюме и давам линк. Руски форуми по нашите тематики дал господ. Български е само този. Който не го бива да преведе или рзюмира читаво от английски, руски и т.н. да пуска линк вместо да цапа.
Amazon написа Виж мнениеТова е хубаво, но тук има традиция да не се пускат големи обеми текст на чужд език. Пускай линк към източника заедно с резюме на най-интересното, или най-същественото на български. Който иска подробности да ходи в интернет.
Не се заяждам, ама е неприятно когато български форум заприличва на руски стен-вестник. Точно така се самоуби форумът на Криле.
Като изключим хората, втората основна причина да идвам в този форум е това че е на български. Нали разбираш че в нета не е да няма авиационни форуми на английски/руски, които като обем и оживеност са на няколко порядъка над този раздел. Аз си ходя и там и тук.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Стига бе, за какво се карате? Всъщност е просто - колкото по-приятно е за четене едно мнение/пост, толкова повече хора ще го прочетат. Пляскаш чаршаф на руски, щото нямаш време за резюмета и щото да са го учили - ще ти прочетат поста само част от хората. Аз такива ги прескачам направо. Същото е ако пляскаш само линк без никакво описание.
Както всяка медия - колкото по-приветлива е за потребителя и по-достъпна, ще достигне до повече хора. Всеки си решава колко е заинтересован от това, колко хора ще му прочетат поста."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
KIZIL DELI написа Виж мнениеСпираме, но не спираш.
KIZIL DELI написа Виж мнениеДа се правят резюмета (подозирам, че имаме коренно различни представи за съдържанието на термина)...
KIZIL DELI написа Виж мнение, за да уважим езика или заради някой, който може би не разбира езика е нищо повече от разход на енергия и време, която малцина тук имат възможността да си позволят.
Иначе мисля, че вече всички стигнахме до съгласие, че ще оставим писането на резюмета на свободната воля на всеки отделен потребител. Който иска - ще пише, който не иска - няма да пише. Който има интерес - ще пита, който няма - няма да пита. Аз, от форумна етика, ще си правя резюмета всеки път, когато ми се случи да постна чужда статия, пък който има чак толкова натоварен график, че не може да отдели 1 минута от ежедневието си - ще минем и без резюме.
Сега, с твое разрешение, може ли да приключим?
Comment
-
Т.е. нещата си остават както са били: желателно е да има резюме. Но си зависи от автора на поста и свободното време.
Относно линковете: не е лошо да има поясняваща информация или въобще текст, защото след някой и друг месец или година линкът вече не работи и постът става безсмислен.
Не мисля, че има повече по какво да се разтягат локуми.
P.S. Гиго, айде стига вече, а? Всички видяхме, че искаш да имаш последната дума, само не е ясно защо. Така че - моля, разбрахме, прочетохме 10 поста въртящи се около желанието за тази последна дума, схванахме.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Amazon, не знам какво си се разпенил, обаждам се на третото превъртане на едно и също не особено смислено нещо. За да не продължава до безкрай тази размяна на реплики бих казал, че мнението ми в общи линии се припокрива в написаното по-горе от Dinain. Една добавка вече от мен си – ако трябва да избирам между ситуация, в която някой уважаван от мен потребител е решил да се откаже да пусне един линк към текст на чужд език (екстремен случай, който бива рядко), защото не е имал време/мързяло го и т.н. да напише резюме срещу такава само с мнения, придружени от стегнати резюмета на български, закачили от тънките нюанси на авторовите по теми, по които се дебатира, често казано не бих се замислил за секунда – поврага ти и резюмета. Както казах тук всичко е на доброволни начала, всеки допринася както може и както ги разбира нещата. Мине се не мине обаче и някой предявява претенции все едно плаща на хората, които пишат във форума.
Comment
-
KIZIL DELI написа Виж мнениеAmazon, не знам какво си се разпенил
KIZIL DELI написа Виж мнениеЕдна добавка вече от мен си – ако трябва да избирам между ситуация, в която някой уважаван от мен потребител е решил да се откаже да пусне един линк към текст на чужд език (екстремен случай, който бива рядко), защото не е имал време/мързяло го и т.н. да напише резюме срещу такава само с мнения, придружени от стегнати резюмета на български, закачили от тънките нюанси на авторовите по теми, по които се дебатира, често казано не бих се замислил за секунда – поврага ти и резюмета.
KIZIL DELI написа Виж мнениеКакто казах тук всичко е на доброволни начала, всеки допринася както може и както ги разбира нещата. Мине се не мине обаче и някой предявява претенции все едно плаща на хората, които пишат във форума.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
iasen ianakiev написа Виж мнениеМного злъч и злоба има тука!Защо така бе колеги?Немога да разбера с какво точно Dinain толкова много дразни определени хора?Човека си има мнение и си го отстоява!Аз лично уважавам мнението му въпреки,че не съм съгласен с него!Големи хора сме,а се дърлиме като малки деца!
Защо във всичките руски сводки, абсолютно винаги повтарят като идиоти, че "ИД е забранена на територията на Русия", като някакво заклинание? Това някакво ново законово изискване ли е при тях...?
Ако някой друг би написал подобно мнение, дали би останало в темата? С основание щеше да бъде изтрито.С уважение контрол_alt.
Comment
-
Няма смисъл!
Нищо няма да се промени, освен броят на пишещите във форума.
Без това нищо смислено вече не се пише, заради подобни личности, скоро и злободневните теми ще останат празни
Пък управата да си мисли, защо във военно-исторически форум се пише само в общи приказкиСънят е слаб заместител на кофеина!
Comment
-
ValBo написа Виж мнениеНяма смисъл!
Нищо няма да се промени, освен броят на пишещите във форума.
Без това нищо смислено вече не се пише, заради подобни личности, скоро и злободневните теми ще останат празни
Пък управата да си мисли, защо във военно-исторически форум се пише само в общи приказкиWe don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment
-
Ще взема да мина на твоето ниво
Дай да направим една сметка
messire Woland
Регистриран Jan 2003
Мнения 9,832
Amazon
Регистриран May 2006
Мнения 6,069
KIZIL DELI
Регистриран May 2007
Мнения 1,752
Dinain
Регистриран Jan 2006
Мнения 11,349
Явно си от най-умните, щом имаш толкова много за казване....Сънят е слаб заместител на кофеина!
Comment
Comment