За конкретната ситуация и какво се случва според мен вече писах. Твоят въпрос към Империал, поне както аз го разбрах, засягаше общата - не случайно питаш общо ("какво е принос4, "какво разбирате под шум и какво под сигнал").
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнения за форума (т.е. книга за оплаквания и препоръки)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Кухулин написа Виж мнениеНяма военно-историческа тема, която Егуо да е отклонил във фило-фобска посока.We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment
-
gollum написа Виж мнениеЗа конкретната ситуация и какво се случва според мен вече писах. Твоят въпрос към Империал, поне както аз го разбрах, засягаше общата - не случайно питаш общо ("какво е принос4, "какво разбирате под шум и какво под сигнал").
Колкото до същността на понятието "принос", в тази тема има достатъчно отговори, стига някой да чете:
gollum написа Виж мнениеАз лично съм стигнал (трудно и бавно) до идеята, че от гонене няма никакъв смисъл и че е по-добре да има място за всякакви мнения - това е което движи дискусиите. Единственото ограничение може да бъде към формата на разговор, а не към съдържанието. Но това е мнение на обикновен потребител, т.е. има стойност толкова, колкото и това на всеки друг. Може би това е и една от причините (достигането до това разбиране) да се откажа да се занимавам с това.
dibo написа Виж мнениеНикой не закача тези хора, защото както сам каза те "сипват наготово качествено съдържание просто ей така".
Comment
-
Кухулин написаНикой нищо не сипва "просто ей тата". Имаше време, когато управата даваше много от себе си и потребителите се отплащаха с качествено съдържание. Сега никой не дава нищо от себе си и резултата е налице. Много е важно да се разбере миналото време и конкретното място - форум БС. А не като Голъм, да си обясняваме кой какъв блог имал в момента и къде го цитиралиМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Е, това със съдържанието е до време и на периода. Хората "прегарят" съм забелязал аз. Най-често точно заради модераторската работа. Така че нещата са свързани, но не само едностранно. Обаче работата е друга - аз не смятам, че модераторът трябва да е човек, който "налива съдържание". Едното няма връзка с другото. Нещото, което има значение е да има авторитет сред потребителите, които модерира, защото иначе наистина не може да си върши работата. Но това може да не се изгражда по линията на "съдържание" (защото така най-лесно хората омешват нещата и губят разделителната линия между техническата и съдържателната страна, т.е. участие като потребител и участие като модератор), а по линията на добра модерация, т.е. балансирана намеса само когато е нужно.
А за участието - аз вече се включвам само когато реагирам на нещо. За съжаление. Но човек се изчерпва с времето и е нужно повече време да "презареди".
Comment
-
messire Woland написа Виж мнениеВсъщност не е точно така ... изцяло въпрос на лично желание, т.е. аз го правя именно "просто ей така".
Мисля и преди съм го писал. Форумът се чете от далеч повече хора от участващите в дискусиите. Сред четящите аз лично познавам много "сериозни хора", а причината за интереса е в подържането на някаква хигиена на общуването (и тук не говоря за ругатни, а за способността на форума да се оттърси в максимална степен от идеологическите клишета). Развяването на пропагандни транспаранти е първо обида към аналитичните възможности на потребителите и второ огромната енергия, хвърлена в боренето им е нищо повече от чиста загуба и създаване на шум.
Comment
-
messire Woland написа Виж мнениеПроектите - също, но който има време, аз например от доста време нямам, уви. Но е изцяло въпрос на лично желание, т.е. аз го правя именно "просто ей така".
"За 12г научих, че в България практически няма хора със сериозен интерес към обективния исторически анализ."
gollum написа Виж мнениеОбаче работата е друга - аз не смятам, че модераторът трябва да е човек, който "налива съдържание". Едното няма връзка с другото. Нещото, което има значение е да има авторитет сред потребителите, които модерира, защото иначе наистина не може да си върши работата. Но това може да не се изгражда по линията на "съдържание" (защото така най-лесно хората омешват нещата и губят разделителната линия между техническата и съдържателната страна, т.е. участие като потребител и участие като модератор), а по линията на добра модерация, т.е. балансирана намеса само когато е нужно.
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеОставям откачалките да си блеят, ......Сънят е слаб заместител на кофеина!
Comment
-
ValBo написа Виж мнениеНе че ще има полза, но докога ще си погазвате собствените правила и ще позволявате подобно държание?
Comment
-
Уважаеми ВалБо, моля спри се. Детинско е. Очеизваден факт е, че за теб няма значение какво се казва, а кой го казва. Поредната слагаческа кампания, поредното фалшиво възмущение, поредният фалшив морал. Просто е смешно да хвърляш пуканка и в следващия момент да се оплакваш "Другарко, замерят ме с пуканки!". Как имаш очи въобще за тези доноси, не знам. На твое място би ме било срам."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Уважаеми потребители на форума
Като четете желязната логика на лицето Динаин, което съвсем нагло и съвсем цинично се прави на ни лук яло-ни лук мирасало, сега разбирате ли защо навремето в Израел гърмяха автобусите с невинните граждани по тях? Разбирате ли защо започнаха да гърмят автобусите и по България?
Всъщност, от изявите на лицето Динаин в БС, цялата кегила я е срам...
Comment
-
Никой от нас не се стреми лицето Динаин да бъде банвано от вас. Никак даже. Пък и, както е казал народът - гарван гарвану око не вади.
Най-добре е въобще да не го модерирате. Например, аз вече съм върло против постовете на Динаин да бъдат модерирани (редактирани), при все, че навремето съм отнесъл много жълти и червени картони от него. Много хора смятаха, че той беше поръчков съдия, без даже да разберат, че всъщност се явяваше 12 играч, който е повече от субективен. Обективен съдия може да бъде само Бог. Но на лицето Динаин всичко му е простено - дали пък не е... богоизбран?
Така, че - оставете на мира и не модерирайте (не се занимавайте повече с) лицето Динаин. Няма смисъл. Гра-гра: той е винаги актуално прет-а-порте, защото сам не е в състояние да намери бутонът "аутоъпдейт". Бай дъ уей, нека потребителите на този форум (пък и на други форуми) сами видят какво точно толерирате (т.е. не модерирате) и да си направят преценката.
Да се оплакваме от съдиите Tорн, Грей или Воланд? Защо? Нека служителите на Темида бъдат поздравявани винаги от публиката с онзи рефрен
Comment
-
Има едно нещо, което съвсем очевидно не е разбрано (и вероятно няма шанс да бъде разбрано - над интелектуалните възможности на коментиращите тук е): това, което се цени в дискусиите е неутралността, опита да се стигне до същината на обсъждания предмет или тема без да се опитваме да воюваме за истината на една от страните.
Така че, повтаряйте си, че сте прави - няма лошо. Но при следващия бан си направете една равносметка: когато сте спорили по дадена тема, защо сте се опитвали с фанатично упорство да защитавате тезата си, без да обръщате внимание на доказателствата на другата страна и дали това е допринесло или попречило на дискусията.
А в 100% от случаите емоционалната борба за едната страна пречи значително и разваля дискусиите. Такъв е случаят с всички дискусии относно модерната епоха. Може би отново трябва да се стигне до отрязване на тези теми, като гледам неандерталския подход при обсъждането им? Във всеки случай никой не е длъжен да ви чисти осраните от вас теми. Държите се като разглезени деца, които очевидно не схващат защо са тук - не се учудвайте, когато някой ви припомни, че не се държите по правилата.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
Comment