Това не знам дали е за тук или в някоя темичка за връзки, но аз поне се опулих учудено, одзверих се, и поне не идеше трен, преджапах. Работи!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Майтапи ¹ 4
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
von Danitz написа Виж мнениеТова не знам дали е за тук или в някоя темичка за връзки, но аз поне се опулих учудено, одзверих се, и поне не идеше трен, преджапах. Работи!
http://najdi.org.mk/!
ДАЛЕКУ ОД СЛОБОДАТА
И НЕРАЗДЕЛЕНИ ОД НЕА
ОВДЕ ПАДНАА 40 ХЕРОИ
НА ИЛИНДЕН
Паметна плоча, Крушево,
ИЛИНДЕН 1953
Comment
-
"Том Круз заяви, че мрази Хитлер още от дете, и че "винаги е искал да го убие", съобщава Асошиейтед прес.
Круз, който в последния си филм "Валкирия" играе германски офицер, който заедно със свои колеги планира атентат срещу Фюрера, сподели в Сеул пред южнокорейски репортери: "Винаги съм искал да убия Хитлер. Още като дете се чудех как така навремето никой не му се е опълчил и не го е ликвидирал". Актьорът коментира и персонажа, който играе във "Валкирия" - този на полковник Клаус фон Щауфенберг: "Уважавам го. Колкото до самата история, считам я за вечна, въпреки че действието се развива през Втората световна война". Според холивудската звезда, драматургията на лентата е "много силна" и ни помага "да не забравяме историята". /БГНЕС"
Comment
-
Относно антивирусните програмиДнес се сблъсках с McAfee (донесоха ми един комп за оправяне, с инсталирано това чудо). Просто невероятно невероятна програма, много тежка и своенравна, така че може би описанието долу би трябвало да се промени със: блокира всички пътища, взима властта и назначава на всеки обитател по двама полицаи - да го пазят, но при условие, че той ги храни и пои от джоба си
Не бях виждал друга антивирусна програма да взима толкова много от оперативната памет ...Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Тази сутрин » Разговори с гости
Саймън ПоликартИма ли втори Обама на Балканите? (видео)
21.01.2009 / 10:12
Саймън Поликарт – Джими мечтае един ден да промени Македония и региона
Встъпването в длъжност на новия американски президент Барак Обама е смятано за едно от най-важните събития в съвременната световна история. Може ли обаче да има втори Барак Обама, при това на Балканите? Потърсихме отговор в съседна Македония - една балканска история, разказана от репортера Иван Георгиев и оператора Станислав Ангелов.
54-годишният Саймън Поликарт не е типичният син на Македония.
"Гордея се с Македония, защото тя има богато историческо минало. Така е добре да се наричам, дека аз съм македонец", казва Саймън Поликарт – Джими.
Споразумение между Нигерия и Югославия преди 30 години е причината 1500 африкански студенти да изпълнят университетите на бившата федерална република. Саймън пристига в град Щип, за да учи геология и остава завинаги. Днес единственият останал чернокож студент планира да се кандидатира за президент на Македония на предстоящите избори през март.
"Навсякъде по света се говори за промяна. "Промяна" е думата. За Македония би било голяма промяна - единствената малка страна на Балканите, която би позволила на някой като мен да дойде на власт", смята Саймън.
За приятели и познати той е просто Джими. Но през последните 2 години всички между Крива Паланка и Битоля, Охрид и Скопие с гордост го наричат македонският Барак Обама.
„Барак Обама е образ на вдъхновението, че Македония, въпреки че е малка държава, може, Македония може!”, казва Саймън.
Обича да казва, че нищо на Балканите не е просто. И въпреки че също като американския президент Саймън е демократ, кандидатурата му на последните парламентарни избори е издигната от ТМОРО - Тайна Македоно-Одринска революционна организация.
"Хората го харесват заради това, че е черен. За това, че е македонец. 30 години е в Македония и се чувства като македонец", каза Ванчо Шахтански, председател на ТМОРО.
За разлика от американския си колега, Джими не пътува в специално брониран автомобил за милиони долари. 40-годишен „Запорожец" е неговият начин да стигне до бъдещите си избиратели във всички точки на Македония. Ретро автомобилът не пречи на бъдещия кандидат за президент да помага на най-нуждаещите се граждани в западната ни съседка.
Вече близо 30 години Джими живее в Щип. Нужни само 5 минути, за да разбере човек, колко е обичан той от хората в малкия македонски град.
Преди 20 години Саймън Поликарт намира своето македонско момиче. Съпругата му Биляна е от Скопие и е майка на двама сина - Анджело и Адамс.
Без значение дали ще успее да спечели кандидатурата на ТМОРО за идващите избори през март или ще трябва да чака 4 години, за да атакува президентския стол, Джими мечтае един ден да промени Македония и Балканите.
Още за впечатленията на Иван Георгиев чуйте в прикачения файл.
ДАЛЕКУ ОД СЛОБОДАТА
И НЕРАЗДЕЛЕНИ ОД НЕА
ОВДЕ ПАДНАА 40 ХЕРОИ
НА ИЛИНДЕН
Паметна плоча, Крушево,
ИЛИНДЕН 1953
Comment
-
Куче велосипедист
Старите кучиœа не можат да научат нови трикови?! Ова очигледно не му го кажале на далматинерот Доти ко¼ успешно ¼а совлада техниката на возеœе велосипед.
Кучето своите вештини за првпат ги прикажа на ¼апонската телевизи¼а, каде со своите велосипедски акробации ¼а забавуваше насобраната публика.
Иако изгледа можеби неверо¼атно тешко, Доти тоа го прави со голема лесноти¼а и самоувереност. Ако подобро загледате, е забележете дека далматинерот не само што шепите ги држи на педалите и на воланот, туку и комотно седи на седлото на велосипедот.
Видео на: http://www.idividi.com.mk/zabava/Zan...531/index.htmlДАЛЕКУ ОД СЛОБОДАТА
И НЕРАЗДЕЛЕНИ ОД НЕА
ОВДЕ ПАДНАА 40 ХЕРОИ
НА ИЛИНДЕН
Паметна плоча, Крушево,
ИЛИНДЕН 1953
Comment
-
Сега разглеждах някакви линкове, явно попаднах на погрешен такъв, а отгоре на всичкото Гугъла реши да ми го "преведе" без да пита. Полученият резултат е като за тази тема:
Royal австралийската армия Капитан Питър Браун, операции кредити за 72-ри ВП ескадрон, полк 7мата Сигнал, отнема модула изстрел на AV-8B опустошител II на борда на USS Есекс (LHD 2). Браун е един от няколко австралийски персонал качили на Есекс, във връзка с талисман Saber 2007 (TS07). TS07 е САЩ / Австралия съвместни и комбинирани упражнения, включващи 32000 военни представители на двете страни, с участието на кризата действия за планиране и изпълнение на непредвидени операции в сухопътни, морски и въздушни маневри. Експедиционен Strike Група 7, работна група 76, е флот само за постоянно напред-разгърнати двойствен сила. (US флота снимка от масови комуникации Специалист 2-ри клас Адам Р. Коул)
Червеното символизира нашето военно положение, а белият символизира мира, че ние всички желание. В кинжал представлява правосъдие, крилата са бързината и щит представлява защита. (Кликнете върху снимката по поръчка)Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
-
Колко бързо изчезва всичко — и самите тела във вселената и споменът за тях във вечността. Каква е природата на всичко сетивно и особено на онова, което ни примамва с удоволствие, плаши с мъка или заслепява тщеславието на хората с празната си външност. Колко евтино, презряно, нечисто и изложено на гибел е то в оценката на умствената способност.
МАРК АВРЕЛИЙ, "Към себе си", II, 12
Comment
-
страхил написа Виж мнение
ДАЛЕКУ ОД СЛОБОДАТА
И НЕРАЗДЕЛЕНИ ОД НЕА
ОВДЕ ПАДНАА 40 ХЕРОИ
НА ИЛИНДЕН
Паметна плоча, Крушево,
ИЛИНДЕН 1953
Comment
Comment