Ето това е най-хубавия постер /мисля да си го сложа на десктопа/:
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
празни приказки
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Аз бих си го сложил в тоалетната - едно такова напрежение има в него :mhehe: като след повече употреба на сухи храни
кало написаабе на картинката, що лошите идват откъм Атина?
МАТРИЦААААХАХАХАХАХа тва ме разби :lol: :lol: :lol:(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Comment
-
IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS написаДа не би това да е Ксеркс? :aaa:sigpic
Comment
-
Дръпнах мазно филмеца и съм доволен. Много пуканки и бира изконсумираха тристате спартанци. Ако някой си пада по величие, сериозно естетическо преживяване, исторически пиетет и други такива, да се ориентира към препрочитане на Есхиловите "Перси". Това тук си е точно комикс. Сюжетецът - условен, картинки за уолпейпъра - доволно. Само че понеже си падам комиксът да е комикс, а епосът - епос, ще си остана фен на "Син сити" и "Илиада" поотделно, а не на този хибрид между двете. Пак да повторя, доволен съм, че го гледах. Съвсем приятен фентъзи-филм. Режисурата е скучничка, операторската и монтажната работа - гениални, сценарият - слабоват, актьорите - много симпатични, саундтракът - приемлив. Дори Ксеркс не ми беше противен. Никаква изненада, просто два забавно прекарани часа.
Абе... определено е по-добър от "Хан Аспарух".
Comment
-
Те тука си запазвам място да постна вппечатленията си от филма. Гледах го снощи и са още пресни така да се каже
To be continued ...
Тъъъй ... значи, гледах го вчера филмът и честно казано като цяло не ми хареса, ако и да се бях подготвил на какво ще попадна - и от разговорите тук и от темите за него по други форуми.
Какво ми хареса: имаше няколко приятни и забавни момента, като този, в който тристате спартанци се засякоха с войска от друга част на Гърция и заспориха кой колко войници е довел
Какво не ми хареса: много неща, по много линии.
Първо, не ми хареса, че е направен прекалено черно-бял. Тоест, от едната страна са готините типове, яки бичмета (по-яки от тях бяха само скалите по крайбрежието, в които се разбиха персийските кораби, ама дали ...), спартанците, отличаващи се с физическа, морална и всякаква друга форма на красота. От другата страна всичко беше или зло, или уродливо, или много грозно и извратено или всичкото това накуп. Прекалено елементарно за моя вкус.
Второ, спартанците бяха представени като най-свободните, почти като символа на свободата в гръцкия свят. Което мен малко ме подразни. След това изведнъж се изсипа обичайната помия за свобода, права и т.н., така характерна за нашата епоха и така нехарактерна за тогавашната. И накрая за капак избиха рибата с онова заявление за очистване от мистицизма и т.н. Което ... мен вече доста ме подразни. Айде, разбирам, няма нищо общо с историческия контекст, но като цяло филма прославя единствено воинските добродетели и отхвърля мисълта, че нещо друго може да е хубаво или да съдържа някакви по-значителни положителни елементи в себе си. Тоест, най не ми хареса цялостното послание на филма.
Трето, в един момент се усетих, гледайки филма, че авторите явно са изпаднали в творческа и идейна криза и явно са се чудели какво да сложат още, че да запълнят времето. Боевете, добре, ама и там имаше празни моменти. Извън тях ... само клишета и празнота.
Четвърто, не ми хареса това, че собствената визия на филма беше твърде слаба и на авторите явно се е наложило да заемат почти всичко от Властелина на пръстените. И персонажа Ам-Гъл и бойните Мумаци, безсмъртните (орки ...) и всякаквите изроди.
И последно, пето, това вече си е само мое - прекалено много грозота имаше във филма и чисто грозни моменти и грозни, прекалено грозни всъщност персонажи. Някак естестически не ми допадна ...Last edited by messire Woland; 24-03-2007, 23:24.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Надявам се че не се пререждам
Изгледах и аз филмеца току-що. Общо взето ми хареса. Единственото нещо, което не ми се понрави беше че спартанците се сражаваха без брони. Някак си нелепо стоеше - с шлем, щит и полуголи. Все едно да носиш тениска и ушанка.
Освен тази забележка, нямам други - двата часа отлетяха много бързо"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
И аз не съм гледал комикса. Но няма значение, аз не обвинявам самия филм. Лично мнение, просто не ми се нрави този трик, прекалено е очевиден за мен.
Нъц, в комикса са си точно същите. Ако в реалността са били без брони, то със сигурност са били поне облечени с нещо А ти, Империал, не вземай толкова навътре критиките към филма"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
gregorianus написаДобре, че филмът и комиксът не се казват "О! Шипка". Щеше да пада смях и плач едновременно, че "Сюлейман безумний" е триметров чернокож пич, а опълченците летят на забавен каданс с червени плащове "кат шъпа спаратанци под сганта на Ксеркса". "Наший генерал" щеше да се казва Столеонидов, а след битката на паметника нямаше да пише:
"Чужденецо, кажи на спартанците,
че паднахме тук, подчинявайки се на заповедите им"
ами:
"Млади опълченци,
венчайте България с лаврови венци!"
и всичко това на тегав американски ленгуидж. А саундтракът, за да е пълна чалгата, щеше да бъде симфоничен римейк на "Шатрата", съчинен от Джон Уилямс или Хаърд Шор. Слава Богу, описаният от мен кошмар не съществува. Да гледаме "300" и да се кефим, че съвременното кино пак вбесява братята гърци като се гаври с един от любимите им исторически епизоди.
Там турците ядоха голям пердах.То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
Comment