Съобщение

Collapse
No announcement yet.

празни приказки

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Нямате ли проблеми с cobs?

Comment

Не си гледал 8-ми?! Позор! да се линчува!
      Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
      [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
      きさまはしんでくださいませんか
      [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

За IMAX в София - http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=82059
        Със сигурност е обсъждано и по други форуми, просто аз тази тема знам. По едно време се замислях дали да не отида да гледам филма за ISS, хем киното ми е наблизо, ама още не съм се наканил.

Comment

За IMAX - интересно е и наистина ефектът е напълно триизмерен. Преди няколко месеца водих дъщеря си там и гледахме някакъв научно-популярен филм на морска (или по-точно подводна) тематика. Впечатляващо беше (тя се опитваше да лови рибите, които "плуваха около нея" с ръка). Но поне мен много бързо ме заболя глава . вероятно затова филмчетата са кратки - не повече от тридесет, четиридесет минути (поне тези, които прожектират тук).

Off-topic: Какво имаш против тези два филма?
          Въпросът е отправен към Динайн, но в онази тема в коментарите се влключих и аз (след поста на Динайн си изтеглих и гледа хфилма), а и Ханс. "Апокалипто" не съм го гледал и нямам и намерение да го направя. "Children of men" го гледах - филмът е много слаб, вярно, гледал съм и далеч по-мижави от него, но това не го оправдава. Историята е банална и неинтересна (подобна може да се скалъпи за пет минути от изрезки от вестници) и е поднесена съвсем зле. Използвани са доста добри (според мен) актьори, но режисьорът не е успял да извади нищо от тях и вината ще да е негова и на сценариста.
          Разбирам филма да се появяваше във вакуум (т.е. липса на "традиция" в този жанр), но това не е така и макар да е по-добър от множество долнопробни филми от този род, на фона на добрите не само че не изпъква, но е и по-зле.
          Това, разбира се, си е мое лично мнение. Преди да го изтегля от "Замунда" прегледах тамошната тема и 95% от оценките за филма бяха много положителни, включително някакви хора се оплакваха колко впечатляващо бил направен и съответно колко депресиращ като въздействие и т.н. Възможно е вживяването във филам при мен да не се е получило, но така или иначе не забелязах подобен ефект. В другата тема се коментираше "бойната сцена" в края на филма като много добра. Съгласен съм, че може би не е лошо заснета, но малко след него гледах "Bloody sunday" и там подобни сцени са заснети и пресъздадени много по-добре според мен (а филмът е много-много по-добър, но това е друг въпрос, защото въобще не са в една категория).

Comment

Токущо се върнах от киното.Със съпругата гледахме 300. Ами какво да кажа. Много добро.
            Щом и на жената й хареса, след като ми заяви, че макар й да не гъркиня се чувства горда гледайки този филм, защото тя е жител на Балканския полуостров и това е свързано с историята на Балканите. За протокола ще заявя, че тя нищо не отбира от история.
            Като изключим фантасмагориите на екзотичните братовчеди на Квазимодо, много се накефих.
            Тук искам да попитам знаещите - вярно ли е че персийците са си слагали обеци навсякъде по лицето или това е Холивудска магария?
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

300 се появи в замундата тая сутрин ама не мисля да го тегля докато не го изгледам на кино.

Comment

аз го изтеглих но не ми се гледа - като качество е отбелязано "Камера"
                Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                きさまはしんでくださいませんか
                [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

То няма и как да е нещо друго толкова рано - някой е снимал с камера в киносалона и резултатът няма как да е дори приблизително качествен . Аз ще почакам появата на качествено копие - иначе просто не си струва независимо от качествата на самия филм.

Comment

Parabellum написа
                    Тук искам да попитам знаещите - вярно ли е че персийците са си слагали обеци навсякъде по лицето или това е Холивудска магария?
                    Никъде в античните източници които съм чел, не съм срещал такова твърдение, като съм чел Ксенофонт, доста антични книги за Александър, но да твърдя че не са си слагали значи да доказвам отрицателен факт/ нещо дето не ми се прави, а и в персиийската армия има много националности, може те да са се накичили/.

В България филма кога ще излезе?
                    "...а крилете биват всякакви-каза враната..."

Comment

Аз имам билети за понеделник вечер за IMAX.

Gollum спомена за триизмерния ефект - не всички IMAX филми са 3D, даже малко са. 300 не е такъв.
                      albireo написа
                      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Е, значи грешката е моя, напарвена от незнание - реших че всички IMAX филми са триизмерни (несъмнено те трябва да бъдат снимани като такива, де, което сигурно означава за филм като "300" да бъде сниман два пъти, което е малко вероятно). А как точно изглеждат не3Д филмите на IMAX?

Що се отнася до историческата реалия и филма "300", не виждам защо въобще трябва дасе търси какъвто и да е паралел, доколкото схванах става въпрос за филм по комикс, а комиксите никога не са имали като претенция реалистично пресъздаване на исторически контекст.

Comment

даже обратното
                          колкото е възможно по-нереалистично и изкривено

Comment

каква реалистичност от филм правен по комикси? :sm113:
                            Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                            Неизвестен руски адмирал

Comment

Odzava написа
                              каква реалистичност от филм правен по комикси? :sm113:
                              Одзава и аз си мислех като теб и отидох с нагласата за малко фън.
                              Обаче филмчето се оказда доста добро.
                              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Parabellum написа
                                Одзава и аз си мислех като теб и отидох с нагласата за малко фън.
                                Обаче филмчето се оказда доста добро.
                                Дано да бъркам. Обаче опита ми с филми правени по комикси се оказва доста разочароващ. Ще се радвам 300 да е едно добро изключение.
                                Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                                Неизвестен руски адмирал

Comment

Working...
                                X