Нямате ли проблеми с cobs?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
празни приказки
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
За IMAX в София - http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=82059
Със сигурност е обсъждано и по други форуми, просто аз тази тема знам. По едно време се замислях дали да не отида да гледам филма за ISS, хем киното ми е наблизо, ама още не съм се наканил.
Comment
-
За IMAX - интересно е и наистина ефектът е напълно триизмерен. Преди няколко месеца водих дъщеря си там и гледахме някакъв научно-популярен филм на морска (или по-точно подводна) тематика. Впечатляващо беше (тя се опитваше да лови рибите, които "плуваха около нея" с ръка). Но поне мен много бързо ме заболя глава . вероятно затова филмчетата са кратки - не повече от тридесет, четиридесет минути (поне тези, които прожектират тук).
Off-topic: Какво имаш против тези два филма?
Разбирам филма да се появяваше във вакуум (т.е. липса на "традиция" в този жанр), но това не е така и макар да е по-добър от множество долнопробни филми от този род, на фона на добрите не само че не изпъква, но е и по-зле.
Това, разбира се, си е мое лично мнение. Преди да го изтегля от "Замунда" прегледах тамошната тема и 95% от оценките за филма бяха много положителни, включително някакви хора се оплакваха колко впечатляващо бил направен и съответно колко депресиращ като въздействие и т.н. Възможно е вживяването във филам при мен да не се е получило, но така или иначе не забелязах подобен ефект. В другата тема се коментираше "бойната сцена" в края на филма като много добра. Съгласен съм, че може би не е лошо заснета, но малко след него гледах "Bloody sunday" и там подобни сцени са заснети и пресъздадени много по-добре според мен (а филмът е много-много по-добър, но това е друг въпрос, защото въобще не са в една категория).
Comment
-
Токущо се върнах от киното.Със съпругата гледахме 300. Ами какво да кажа. Много добро.
Щом и на жената й хареса, след като ми заяви, че макар й да не гъркиня се чувства горда гледайки този филм, защото тя е жител на Балканския полуостров и това е свързано с историята на Балканите. За протокола ще заявя, че тя нищо не отбира от история.
Като изключим фантасмагориите на екзотичните братовчеди на Квазимодо, много се накефих.
Тук искам да попитам знаещите - вярно ли е че персийците са си слагали обеци навсякъде по лицето или това е Холивудска магария?То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Parabellum написаТук искам да попитам знаещите - вярно ли е че персийците са си слагали обеци навсякъде по лицето или това е Холивудска магария?
В България филма кога ще излезе?"...а крилете биват всякакви-каза враната..."
Comment
-
Е, значи грешката е моя, напарвена от незнание - реших че всички IMAX филми са триизмерни (несъмнено те трябва да бъдат снимани като такива, де, което сигурно означава за филм като "300" да бъде сниман два пъти, което е малко вероятно). А как точно изглеждат не3Д филмите на IMAX?
Що се отнася до историческата реалия и филма "300", не виждам защо въобще трябва дасе търси какъвто и да е паралел, доколкото схванах става въпрос за филм по комикс, а комиксите никога не са имали като претенция реалистично пресъздаване на исторически контекст.
Comment
-
Parabellum написаОдзава и аз си мислех като теб и отидох с нагласата за малко фън.
Обаче филмчето се оказда доста добро.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
Comment