Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тези дни има абитуриентски балове

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Брато и аз направих като тебе. Дори не съм си и купувал костюм, отидох облечен като турист. С всичките пари, които щях да дам за куверт (70 лв.) в "България" примерно и по супер скъпи ресторанти и изпращания с родата и дрехи и коли и тн. си направихме екскурзия до Кушадасъ в 3-звезден хотел на самия бряг и обиколихме курортите по Егейското крайбрежие. И ако щете ми вярвайте - много по-евтино ми излезе всичко въпреки, че седях 5 дена там!!!
    Винаги съм им се чудел на абитурентите след като веднъж в живота ще имат толкова пари и безгрижие защо не направят нещо такова вместо да ги пръскат по лимузини, скъпи дрешки и гъзарски заведения и то само за една нощ.

Много е глупаво това, но както казах не ми пука особено - да се забавляват децата както им е кеф.
    (\_/)
    (°_°)
    (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Точно! Бил съм на не чак безбройно, но да кажем твърде голямо количество абитуриентски балове и впечатленията ми са същите. Най-много се веселят хората, които избират неколкодневната екскурзия. В големия град всичко свършва с един омачкан костюм и тъжно прибиране пеш/с такси на сутринта (щото колата е наета само да те откара, а и никой шофьор няма да седи да те чака цяла нощ). Ама иначе голямо викане, голямо нещо...

Също така съм забелязал, че балът е голямо събитие главно за тия, които нямат особени планове за продължаване на образованието си (или ако имат, те стават от тия студенти с изрусените кичурчета и ботушките). Не знам защо е така.

Comment

Абе празника си е празник, нека си го празнуват както си искат хлапетията . Какво, едно време и ние бяхме такива

neHCuoHEpa написа
        Ако вие сте си прекарали добре училищните години, то не е заради училището.
        Напротив, напротив. Рядко ще ти се случи нещо по-приятно от училището в по-късни години, рядко ще си и толкова малко натоварен със задачки, колкото тогава. Но за да го осъзнае това човек трябва сам да мине по пътя Иначе и на мен тогава ми се струваше, че по-тежка участ от ходенето на училище няма как да ми се случи Та и затова и не ходех
        XV mile the sea brode is
        From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

neHCuoHEpa написа
          Ако вие сте си прекарали добре училищните години, то не е заради училището.
          Напротив ИМЕННО заради училището съм си прекарал така добре училищните години!
          Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Чета ви и ви се чудя на главите , напоследък е на мода да се открояваш и това преобладава при младите в страховити размери , това за марковите дрехи и маникюр вече е съмсем нормално , познавам хора дето през ден са на прически на тези цени, да не говорим за това , че , племеницата без порше кайен не отиде на бала , имам други спомени , една приятелка я закараха с икарус , на моя бал , най-богатата съученичка доде на бял кон, е коня се надърви та още я бъзикаме :tup: и то зверски , че беше и модно ръкавите да са отделни от роклята тя беше с едно като ръкавел на сладоледаджия. :twisted:

Това бяха годините на преход и западните коли не бяха масови а ние имахме едно пежо , а останалите момичета с 2 жигули , нали се сещате какво шоу стана като пред ниотани едната жигула трябваше самите те да си я бутат да запали в малките часове ? :twisted:
            Да не говорим за това , че онзи ден закарах една абитуриентка и роклята се състоеше от една препаска за кръста и едно подобие на сутиен на живанши цената няма да споменавам, очаквах и бухалка да си носи за да си довлече за косата кавалера но уви ...
            Сещам се за една фраза :
            Модата има страхотно чувство за хумор . :twisted:

Comment

ама нейните жертви, за съжаление, нямат

Comment

Longanlon написа
                ама нейните жертви, за съжаление, нямат
                Ми какво да имат като главите им са празни...:shrug: :mhehe: :lol:
                "...времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме." В. Левски

Приемайте промените, но не изменяйте на ценностите си.

Comment

Gaudeamus Igitur
                  Gaudeamus igitur
                  Juvenes dum sumus
                  Post jucundum juventutem
                  Post molestam senectutem
                  Nos habebit humus.

Ubi sunt qui ante nos
                  In mundo fuere?
                  Vadite ad superos
                  Transite in inferos
                  Hos si vis videre.

Vita nostra brevis est
                  Brevi finietur.
                  Venit mors velociter
                  Rapit nos atrociter
                  Nemini parcetur.

Vivat academia
                  Vivat professores
                  Vivat membrum quodlibet
                  Vivat membra quaelibet
                  Semper sint in flore.

Vivant omnes virgines
                  Faciles, formosae.
                  Vivant et mulieres
                  Tenerae amabiles
                  Bonae laboriosae.

Vivant et republica
                  et qui illam regit.
                  Vivat nostra civitas,
                  Maecenatum caritas
                  Quae nos hic protegit.

Pereat tristitia,
                  Pereant osores.
                  Pereat diabolus,
                  Quivis antiburschius
                  Atque irrisores.

Нека се веселим докато сме млади, след хубавата младост и след мъчителната старост земята ще ни приеме... Да живее училището, да живеят учителите, да живеят учениците, да живеят ученичките, нека те вечно да цъфтят!

И накрая, великият Валери Петров: "Докле сме млади, ах, докле сме млади, надеждата е с нас!" (от поемата Juvenes dum sumus)

Lighten up, guys! Какво мърморите осъдително като кисели старци?
                  Last edited by Nick; 25-05-2006, 20:11.
                  Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                  A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Абе хора, какви са абитуриентите няма особено значение, важното е, че са млади. А млади са и хората, които пишат в този форум, ако не като години то поне като дух. Извода от написаното по-горе е живейте и се радвайте на младостта, тя няма да се повтори. Най-глупавото от всичко е да седнете да хленчите по това, което ще загубите. Ако ще продължаваме с това то най-добре да темат да бъде заключена.

P.S.
                    Поведението на абитуриентите отразява съвсем точно българското общество и неговите ценности.
                    P.P.S.
                    Едно от мненията особено много ми се хареса, а очевидно не само на мен.
                    Форумен Правилник

Comment

Да се веселим докато сме млади
                      След младежката радост след старческото мъчение
                      пръстта ни чака Къде са онези които са живели преди нас
                      Заминали са на небето отишли във земята,
                      ъъъ тва не го знам

Нашият живот е кратък и бързо свършва
                      смъртта идва бързо

оф, забравил съм го мамка му така е като няма с кого да си говоря

колко съм тъп - той гугъл сичко знаел:

Да се веселим...

Нека да се веселим,
                      Докато сме млади!
                      След радостта на младостта,
                      след мъката на старостта,
                      чака всички ни пръстта!

Къде са онези, които
                      живяха преди нас?
                      Отишли на небето,
                      Отишли във земята,
                      Къде? - все пак
                      те бяха.

Кратък е животът ни,
                      бързо отминава,
                      бързо идва тук смъртта-
                      жестоката разправа
                      не ни отминава.

Да живее академията!
                      Да живеят учителите!
                      Да е всеки жив и здрав
                      на всички ви - слава -
                      вечна незабрава!

Слава на девиците,
                      стройни и красиви!
                      Слава и на дамите -
                      нежни, обичливи,
                      добри, трудолюбиви!

Слава на държавата
                      с нейната управа!
                      Да живей страната ни,
                      милостта на Мецанатите,
                      що ни защитават!

Забравете скърби!
                      Забравете болки!
                      Проклет да е дявола,
                      всички що ни мразят
                      и ни се подиграват!
                      Last edited by Longanlon; 25-05-2006, 23:20. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Vivant omnes virgines
                        Faciles, formosae.

Е кажете те това не е ли най-хубавата част от химна :p
                        Longanlon, ти къде си го учил тоз език..?
                        Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

модератор написа
                          Най-глупавото от всичко е да седнете да хленчите по това, което ще загубите. Ако ще продължаваме с това то най-добре да темата да бъде заключена.
                          Е тук вече нищо не разбирам! :nut: :sm186: Явно прогресивно започвам да затъпявам и май не само аз!
                          Първо темата е за абитурентските балове и досега в постовете няма нито един опит да се политизира , което е в разрез с нормите и правилата на този форум!
                          Тук всеки споделя своите спомени как е прекарал баловете си и аз не виждам нищо нередно да съобщиш на съфорумците си, че на бала си ти не си бил облечен като пингвин, ами си разчупил общоприетите норми и си празнувал Човешки, без измислените му там лимузини и друга бълвоч!
                          :rock:
                          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Parabellum написа
                            Е тук вече нищо не разбирам! :nut: :sm186: Явно прогресивно започвам да затъпявам и май не само аз!
                            Първо темата е за абитурентските балове и досега в постовете няма нито един опит да се политизира , което е в разрез с нормите и правилата на този форум!
                            Тук всеки споделя своите спомени как е прекарал баловете си и аз не виждам нищо нередно да съобщиш на съфорумците си, че на бала си ти не си бил облечен като пингвин, ами си разчупил общоприетите норми и си празнувал Човешки, без измислените му там лимузини и друга бълвоч!
                            :rock:

Обществените норми или както ти казваш облечен като пингвин , са обвивката която носиш до втората напитка :twisted:

Comment

албиеро: в университета

Comment

Working...
                              X