Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тези дни има абитуриентски балове

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

А думата "абитюриент" не произхожда ли от "obituary" - погребение, некролог, жалейка?
    Това е последният ден от детството, след който животът те грабва в своите лапи железни... И мърдане няма.
    Това е погребението на детството, но не - и на всичко детско у нас, нали?!
    Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

ISTORIK написа
      А думата "абитюриент" не произхожда ли от "obituary" - погребение, некролог, жалейка?
      Това е последният ден от детството, след който животът те грабва в своите лапи железни... И мърдане няма.
      Това е погребението на детството, но не - и на всичко детско у нас, нали?!
      Не, идва от немското/латинското Abitur - зрелостен изпит, матура. Не че не е очевидно противоречие да наричаме хора, които не държат такива изпити, с това име.

Comment

Хана написа
        Не че не е очевидно противоречие да наричаме хора, които не държат такива изпити, с това име.
        Извинявам се, малко не съм в час. Няма ли вече матури?
        "No beast so fierce but knows some touch of pity."
        "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

няма

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Брех. Бях чул че има такива намерения навремето, ама не знаех че съвсем са ги отменили. Много зле за образователната система
            "No beast so fierce but knows some touch of pity."
            "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Хора, много сте интересни .
              Много сте заблудени, мислите си, че училището ви е виновно за безхаберието и забавленията, които сте практикували по негово време.
              Училището и детсвото са две различни събития, на които им съвпадат времевите граници. Помислете дали точно училището ви е носило радостта или времето с приятели, по купони, по гаджета и т.н., или то ви е пречело да се видите с приятелите- защото трябва да учиш, да отидеш на купон- защото ти се спи та две не виждаш, защото си станал в 7, а си легнал в два, за да учиш, и ти се иска да се видиш с гаджето-ама си на даскало, а после тя е на даскало............................
              Познавам(както и вие 100%), които по цял ден учат у тях за училище, за тях не си мисля, че са толкова възторжени от училището. Ако вие сте си прекарали добре училищните години, то не е заради училището.
              Дали един човек незавърил средното си образование, реши да го довърши на 30-40 ще му е безгрижно и забавно като на учениците... Помислете ЗАЩО?!?
              Балът е точно това- отпразнуване на завършването на УЧИЛИЩЕТО, а НЕ на ДЕТСТВОТО!!!!
              Искате на бала да се тъшкам и проклинам целия свят, за дето свършва училището(пак казвам, то не е лошо нещо). Ми дайте да ревем по цял ден, че не сме oще ученици. Несъмнено детските години са най-хубавите, но всичко хубаво си има край. Не трябва да се бъркат двете неща. Несъмнено са силно взаимосвързани, но все пак са си две различни неща!!!

По тази тема съч чувал една идея. Тя гласеше, ако може живота да протече на опаки. Да започваме да живеем като възрасни хора и така да се подмладяваме докато станем деца, и завършим живота си безгрижно и весело )))))))))))))))))
              "...времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме." В. Левски

Приемайте промените, но не изменяйте на ценностите си.

Comment

neHCuoHEpa написа
                .. ако може живота да протече наопаки...докато станем деца, и завършим живота си безгрижно и весело...
                Ами че то почти така става на практика. Минава се през senile satyriasis (симптомите на късен пубертет :twisted: ) и се завършва с обикновена сенилност (лигавене, къс обхват на паметта, неконтролирано дефекиране и уриниране - съответства на ранното детство и бебешката възраст :x ). Пълен кръг.
                Last edited by Nick; 25-05-2006, 00:44.
                Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Впрочем имаше и голям стар Ролс Ройс, който не можах да снимам.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

и после да гледат "Господин за един ден", двд към някой вестник, например. Иначе който иска да се забавлява, който иска да обяснява колко е глупав празника. Все пак става дума за една вечер - нищо съществено.
                    По моя преценка съм обективен.

Comment

Оф, направо ме депресирахте. Да ходя да си тегля курушума по-добре май.

Док - напълно съм съгласен. Но доста добре си знаем, че това е край на една ера, рядко свободна, безгрижна и хубава. Тука доста често като някой си пийне малко вместо да казва колко те уважава почва да плаче за това, че живота ще ни разхвърля навсякъде по света и ще унищожи един цял свят.

Но от друга страна - можем ли да го спрем? Не. Знаем, че едва ли някога ще бъдем толковоа хубави ( ) отново. Но с мисъл и плач няма да спрем времето.

Пък и тук балът е голямо нещо - лимузини, бикини и смокини. Но наистина, не се пръскат толково пари колкото в БГ-то.
                      -"War is much too serious a matter to be entrusted to the military." - Clemencau

Comment

Requiem написа
                        ...Пък и тук балът е голямо нещо - лимузини, бикини и смокини. Но наистина, не се пръскат толково пари колкото в БГ-то.
                        Ооо, и тук балът (the prom) е голям празник, а лимузините са нещо обикновено. Съседското "дете" биде взето миналата седмица с Hummer Limousine, например :rock: . Прическа, маникюр, педикюр и т.н. са най-малко $400 (питах, та знам; дъщеря ми е още малка за да съм плащал подобни сметки). Дрешките отделно, кому JC Penney, а кому Saks Fifth Avenue.

Чуден празник, нека се радват децата/младежите! :tup:
                        A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Nick написа
                          Hummer Limousine, например :rock:
                          Това извращение ти харесва? :|
                          albireo написа
                          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Imperial написа
                            Това извращение ти харесва? :|
                            Try everything once, bro! Без някое и друго извращенийце животът е постен.

Comment

Как не са се сетили и с парашути да идват на баловете си? Мен ако питате те са поредният глупав кич-да те види родата! Хвърлят се наистина луди пари за парцалки, които после няма да се употребят отново. Кажете ми честно, кой от вас си е обличал абитуренският си костюм след балът си? Аз моят дори и на балът си не го облякох-просто решихме да отидем с част от класа до Охрид и там да празнуваме и никой не си взе костюмите-беше наистина яко-дънки и маратонки. После майка ми се чудеше какво да ми прави глупавият костюм, който точно след 4 месеца не ми трябваше, защото имах по-хубав-въшкарник. След две календарни години като свалих въшкарника пък се оказа, че посмъртно не мога да се намърдам в костюма си и така го изхвърлих......
                              И все пак-честит празник абитуренти!
                              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Parabellum написа
                                ... Кажете ми честно, кой от вас си е обличал абитуренският си костюм след балът си?...
                                Брато, това са съвсем различни категории - изживяване once in a life time срещу efficiency/coefficient of utilization. По тази логика аз (ти също) не трябва да имам повече от една-две пушки, щото като имам...ъъъ...колкото ги имам, им идва реда да стрелят веднъж на две години (ходейки на стрелбището всяка седмица). Можех да ти дам пример със сватбените дрехи, ама знам, че този пример по ще го разбереш Кеф цена няма!

Comment

Working...
                                X