Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Малко разяснение

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

KG125 написа
    То хубаво, ама понякога .....
    Понеже останах незаблеязан ще си позволя да се цитирам:
    Hans Delbruck написа
    А ти какво предлагаш?
    Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

KG125 написа
      Майката му е сред пъстротата да се открие главното...
      И аз да добавя - Ами ако главно няма?! Както често е случая?
      XV mile the sea brode is
      From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Често случаят е празни общи приказки.
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Но виждам че в следствие от тълкуването и прилагането по такъв начин на правилата форума започна да доскучава :o и то прогресивно :tdown
          may the Force be with you

Comment

Sir Gray:
            "Предстои изграждането на анти-политически превъзпитателни центрове - подфоруми, където да бъдат заточвани прекалено "политизираните" наши потребители. В тези центрове за наказание ще може да се дискутира само на тема чалга и футбол."

Аз не мога да говоря на тема чалга, футбол и машини с вътрешно горене.
            Разни марки коли... Не, не, не...

По-добре да си говорим за манга и аниме...

Всички стари теми от Общи Приказки, запазени по сантиментални причини ;)
            Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

Han Solo, интернетът е голяяяяяям
              XV mile the sea brode is

Comment

Sir Gray написа
                Бля
                Това пък какво значи?
                Май в темата за чесането на езиците взехме да си чешем езиците...
                "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Не бе Нещо се беше бъгнала темата и не показваше последния пост, моя най-горен на новата страница. Та цвъкнах още един, че да се оправи
                  XV mile the sea brode is

Comment

Hans Delbruck написа
                    Понеже останах незаблеязан ще си позволя да се цитирам:
                    Интерпретиране на минали събития не може да е "политиканстване";
                    Повче от един човек да решава кое е такова, иначе е твърде субективно, а може да има и това, което в законите се нарича "злоупотреба с право".

Sir Gray написа
                    И аз да добавя - Ами ако главно няма?! Както често е случая?
                    "Не мое да нема"! Винаги има ... макар че, един умен мой познат казва, че "света е сблъсък на интерпретации".

Sir Gray написа
                    ...интернетът е голяяяяяям
                    Но "Бойна слава" - единствен!!!
                    Last edited by ; 31-01-2006, 17:02. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

KG125 написа
                      "Не мое да нема"!
                      Ето това вече е дефиницията на "празни приказки".
                      albireo написа
                      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Хихи, тая тема почва да ме кефи с бисерите си
                        KG125 написа
                        Интерпретиране на минали събития не може да е "политиканстване"
                        Точно напротив - "политиканстването" е именно изкривено интерпретиране на минали (и настоящи) събития.
                        "Не мое да нема"!
                        Виж горния пост
                        Но "Бойна слава" - единствен!!!
                        Участието в който е привилегия, а не право....
                        XV mile the sea brode is

Comment

Sir Gray написа
                          Точно напротив - "политиканстването" е именно изкривено интерпретиране на минали (и настоящи) събития.
                          Хм, нещо ми се обърква - какво значи "изкривено" и къде са критериите и какво общо има това с политиката Аз поне схващам забраната за "политиканстване" като забрана за ненужно изместване на въпросите към такива за сегашната, и то местна, българска политика.

Sir Gray написа
                          Участието в който е привилегия, а не право....
                          Дума да няма... Привилегия, основана на?

Imperial написа
                          Ето това вече е дефиницията на "празни приказки".

Дали? Ако го кажем същото това нещо така:
                          "Имайки предвид, че явленията са относително обективирани, то може да се направи доста основателен извод, че въпреки многообразието на проявите, формите им и контекста и околната среда на тези прояви могат да бъдет дефинирани определение техни съществени, главно, отличаващи ги характеристики"

по-неполитизирано или умно ще бъде?
                          Last edited by ; 31-01-2006, 18:45. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Абе аз уж си бях затръгвал ама не се удържах )
                            KG125 написа
                            Хм, нещо ми се обърква - какво значи "изкривено" и къде са критериите и какво общо има това с политиката.
                            Изкривено означава в конкретния случай едностранчиво, дали волево или неволево. Но може и да го разбереш като "изкривено" от неизбежния субективизъм на тълкуващата персона, от което следва, че всяко тълкувание е "изкривено" и така "политиканстване" Надявам се да съм объркал вече съвсем порядъчно всички

Дума да няма... Привилегия, основана на?
                            Очевидно - на субективната (пак!) преценка на някои хора :shrug:

Дали? Ако го кажем същото това нещо така:
                            "Имайки предвид, че явленията са относително обективирани, то може да се направи доста основателен извод, че въпреки многообразието на проявите, формите им и контекста и околната среда на тези прояви могат да бъдет дефинирани определение техни съществени, главно, отличаващи ги характеристики"

по-неполитизирано или умно ще бъде?
                            Не Обаче сега ако и докажеш откъде накъде явленията ще са относително обективни и защо пък да могат да се дефинират общи характеристики между тях, то тогава може и някой да се шашне
                            XV mile the sea brode is

Comment

Леле, то аз ако можех да го докажа, тука всички щяхте да ме цитирате кат последен авторите :nut:
                              Ама и застъпниците на обратната теза толкоз могат да я докажат, така че -

Sir Gray написа

1/ Изкривено означава в конкретния случай едностранчиво, дали волево или неволево. Но може и да го разбереш като "изкривено" от неизбежния субективизъм на тълкуващата персона, от което следва, че всяко тълкувание е "изкривено" и така "политиканстване" Надявам се да съм объркал вече съвсем порядъчно всички

2/ Очевидно - на субективната (пак!) преценка на някои хора :shrug:

1/ Не си, не си, ясно става

2/ Какъв кратък правилник
                              Last edited by ; 31-01-2006, 19:50. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

KG125 написа
                                Леле, то аз ако можех да го докажа, тука всички щяхте да ме цитирате кат последен авторите :nut:
                                Ама и застъпниците на обратната теза толкоз могат да я докажат, така че -

"Обратната теза" е опита на модераторите от вече 3 години форум БС.
                                albireo написа

Comment

Working...
                                X