If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Sir Gray:
"Предстои изграждането на анти-политически превъзпитателни центрове - подфоруми, където да бъдат заточвани прекалено "политизираните" наши потребители. В тези центрове за наказание ще може да се дискутира само на тема чалга и футбол."
Аз не мога да говоря на тема чалга, футбол и машини с вътрешно горене.
Разни марки коли... Не, не, не...
Понеже останах незаблеязан ще си позволя да се цитирам:
Интерпретиране на минали събития не може да е "политиканстване";
Повче от един човек да решава кое е такова, иначе е твърде субективно, а може да има и това, което в законите се нарича "злоупотреба с право".
Sir Gray написа
И аз да добавя - Ами ако главно няма?! Както често е случая?
"Не мое да нема"! Винаги има ... макар че, един умен мой познат казва, че "света е сблъсък на интерпретации".
Sir Gray написа
...интернетът е голяяяяяям
Но "Бойна слава" - единствен!!!
Last edited by ; 31-01-2006, 17:02.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
Точно напротив - "политиканстването" е именно изкривено интерпретиране на минали (и настоящи) събития.
Хм, нещо ми се обърква - какво значи "изкривено" и къде са критериите и какво общо има това с политиката Аз поне схващам забраната за "политиканстване" като забрана за ненужно изместване на въпросите към такива за сегашната, и то местна, българска политика.
Sir Gray написа
Участието в който е привилегия, а не право....
Дума да няма... Привилегия, основана на?
Imperial написа
Ето това вече е дефиницията на "празни приказки".
Дали? Ако го кажем същото това нещо така:
"Имайки предвид, че явленията са относително обективирани, то може да се направи доста основателен извод, че въпреки многообразието на проявите, формите им и контекста и околната среда на тези прояви могат да бъдет дефинирани определение техни съществени, главно, отличаващи ги характеристики"
по-неполитизирано или умно ще бъде?
Last edited by ; 31-01-2006, 18:45.
Хм, нещо ми се обърква - какво значи "изкривено" и къде са критериите и какво общо има това с политиката.
Изкривено означава в конкретния случай едностранчиво, дали волево или неволево. Но може и да го разбереш като "изкривено" от неизбежния субективизъм на тълкуващата персона, от което следва, че всяко тълкувание е "изкривено" и така "политиканстване" Надявам се да съм объркал вече съвсем порядъчно всички
Дума да няма... Привилегия, основана на?
Очевидно - на субективната (пак!) преценка на някои хора :shrug:
Дали? Ако го кажем същото това нещо така:
"Имайки предвид, че явленията са относително обективирани, то може да се направи доста основателен извод, че въпреки многообразието на проявите, формите им и контекста и околната среда на тези прояви могат да бъдет дефинирани определение техни съществени, главно, отличаващи ги характеристики"
по-неполитизирано или умно ще бъде?
Не Обаче сега ако и докажеш откъде накъде явленията ще са относително обективни и защо пък да могат да се дефинират общи характеристики между тях, то тогава може и някой да се шашне
XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Леле, то аз ако можех да го докажа, тука всички щяхте да ме цитирате кат последен авторите :nut:
Ама и застъпниците на обратната теза толкоз могат да я докажат, така че -
Sir Gray написа
1/ Изкривено означава в конкретния случай едностранчиво, дали волево или неволево. Но може и да го разбереш като "изкривено" от неизбежния субективизъм на тълкуващата персона, от което следва, че всяко тълкувание е "изкривено" и така "политиканстване" Надявам се да съм объркал вече съвсем порядъчно всички
2/ Очевидно - на субективната (пак!) преценка на някои хора :shrug:
1/ Не си, не си, ясно става
2/ Какъв кратък правилник
Last edited by ; 31-01-2006, 19:50.
Леле, то аз ако можех да го докажа, тука всички щяхте да ме цитирате кат последен авторите :nut:
Ама и застъпниците на обратната теза толкоз могат да я докажат, така че -
"Обратната теза" е опита на модераторите от вече 3 години форум БС.
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment