Позволявам си да пусна подобна анкета. Въпросът ми е за сегашните Ви религиозни убеждения, а не за религията, в която сте кръстени.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каква е Вашата религиозна принадлежност
Collapse
X
-
Nick написа Виж мнениеАз съм огнепоклонник, почитам огнена вода с висок градус и огнестрелните оръжия. Огнена вяра!
Comment
-
Nick написа Виж мнениеТо пък един списък... "Деизъм", "Атеизъм", "Агностицизъм" - все известни "религии".
Comment
-
Кръстоносец написа Виж мнениеАми много хора са атеисти и агностици не виждам причина да няма такава опция. Колкото до деизма съм останал с впечатлението, че немалко хора имат подобни възгледи въпреки, че много от тях не са чували тази думичка. Но този форум би трябвало всички да знаят, какво значи.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
messire Woland написа Виж мнениеСамо че "атеист" не е религия."Culture is roughly everything we do and monkeys don't."
FitzRoy Somerset, 4th Baron Raglan
Comment
-
messire Woland написа Виж мнениеСамо че "атеист" не е религия.
мер при преброяванев графата "религия", има опция "атеист". Все пак атеистите са немалък брой и е редно да има такава графа.
Comment
-
Кръстоносец написа Виж мнениеДа, но напри
мер при преброяванев графата "религия", има опция "атеист". Все пак атеистите са немалък брой и е редно да има такава графа.
Comment
-
Нещо не ми се връзва.
Агностицизмът не беше ли философско учение, отричащо познаваемостта на света?
Ако да - то е точно обратното на неизповядването на вяра, тъй като основната роля на вярата е да замести познанието."Culture is roughly everything we do and monkeys don't."
FitzRoy Somerset, 4th Baron Raglan
Comment
-
Изчезнал Безследно написа Виж мнениеАгностицизмът не беше ли философско учение, отричащо познаваемостта на света?
Ако да - то е точно обратното на неизповядването на вяра, тъй като основната роля на вярата е да замести познанието.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Изчезнал Безследно написа Виж мнениеА неизповядващите вяра как се наричат?Изчезнал Безследно написа Виж мнениеосновната роля на вярата е да замести познанието.
Comment
Comment