Позволявам си да пусна подобна анкета. Въпросът ми е за сегашните Ви религиозни убеждения, а не за религията, в която сте кръстени.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каква е Вашата религиозна принадлежност
Collapse
X
-
А мръвките печени на огън, къде ги забрави?Nick написа Виж мнениеАз съм огнепоклонник, почитам огнена вода с висок градус и огнестрелните оръжия. Огнена вяра!
Comment
-
Ами много хора са атеисти и агностици не виждам причина да няма такава опция. Колкото до деизма съм останал с впечатлението, че немалко хора имат подобни възгледи въпреки, че много от тях не са чували тази думичка. Но този форум би трябвало всички да знаят, какво значи.Nick написа Виж мнениеТо пък един списък... "Деизъм", "Атеизъм", "Агностицизъм" - все известни "религии".
Comment
-
Само че "атеист" не е религия.Кръстоносец написа Виж мнениеАми много хора са атеисти и агностици не виждам причина да няма такава опция. Колкото до деизма съм останал с впечатлението, че немалко хора имат подобни възгледи въпреки, че много от тях не са чували тази думичка. Но този форум би трябвало всички да знаят, какво значи.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
прав си - липсва "вегетарианец"messire Woland написа Виж мнениеСамо че "атеист" не е религия."Culture is roughly everything we do and monkeys don't."
FitzRoy Somerset, 4th Baron Raglan
Comment
-
Да, но наприmessire Woland написа Виж мнениеСамо че "атеист" не е религия.
мер при преброяванев графата "религия", има опция "атеист". Все пак атеистите са немалък брой и е редно да има такава графа.
Comment
-
Това не е религия, а вероизповедание. Атеизма, без да е религия в общоприетия смисъл, изповядва вярата, че няма богове.Кръстоносец написа Виж мнениеДа, но напри
мер при преброяванев графата "религия", има опция "атеист". Все пак атеистите са немалък брой и е редно да има такава графа.
Comment
-
Нещо не ми се връзва.
Агностицизмът не беше ли философско учение, отричащо познаваемостта на света?
Ако да - то е точно обратното на неизповядването на вяра, тъй като основната роля на вярата е да замести познанието."Culture is roughly everything we do and monkeys don't."
FitzRoy Somerset, 4th Baron Raglan
Comment
-
И двете, дядо попе. Много религиозни люде смятат, че няма атеисти (отричащи съществуването на Бог), а само съмняващи се в съществуването на Бог, т.е. агностици.Изчезнал Безследно написа Виж мнениеАгностицизмът не беше ли философско учение, отричащо познаваемостта на света?
Ако да - то е точно обратното на неизповядването на вяра, тъй като основната роля на вярата е да замести познанието.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Изчезнал Безследно написа Виж мнениеА неизповядващите вяра как се наричат?=> наричат се всезнаещиИзчезнал Безследно написа Виж мнениеосновната роля на вярата е да замести познанието.
Comment
Comment