Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Честит 3 Март . Честито Освобождение на Българските земи .

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

mechoka написа Виж мнение
    Уважение се и губи.Особено когато владееш една шеста от света,но и те не ти стигат и пастта ти е зейнала да гълташ още и още.И когато практически няма съсед с който да нямаш дрязги и делби,а вътрешната ти политика се простира по целия свят.
    Горната теза е силно дискусионна. Дрязги и делби има между почти всички съседи, такова е естеството на историческото развитие. А в контекста на последните десетилетия, има една друга световна империя, която е зейнала да гълта още и още (икономически зони на влияние и експлоатация), но нея напират да уважаваме, а конкретната за която пишеш, в момента е тотално оплюта в нашите медии, а в геополитически аспект е в отбрана и от нея се късат парчета. Така че ако може да не намесваш политиката, понеже винаги може да се кажат много верни неща в защита и на двете тези.

А по другия въпрос, отново нека не смесваме понятията уважение и благодарност. Уважението се печели и не се наследява, но благодарността трае, докато е жива паметта за събитието.

Comment

Моля ви, не осирайте (без извинение) темата със залитания по съвременна политика. Форумът по начало не е свързан с нея, темата пък - изобщо. Това е тотален спам и флуд, при това отвлича дискусията и я омърсява. Всеки има свои виждания, нека ги запазим за себе си и гледаме на събитията в исторически контекст.
      Quae fuerant vitia, mores sunt.

Comment

Nick написа Виж мнение

Заключването е със секторна резба. Като при оръдията!

[ATTACH=CONFIG]30219[/ATTACH]
        Страхотно ! Просто и здраво. А защо не се е наложило, ами се отива към по-сложните затворни конструкции ? Предполагам има и недостатък, но не се сещам какъв...

Comment

Юлиан Август написа Виж мнение
          Всеки има свои виждания, нека ги запазим за себе си и гледаме на събитията в исторически контекст.
          Да де, ама народа иска да сме благодарни днес на днешна Русия, а не да гледаме нещата в исторически контекст. Аз лично не съм чел научна публикация на тема "Вечна благодарност към Путин и дълбок поклон пред Сечин" Благодарни сме на оная Русия и по-точно на загиналите руски бойци. Толкова.

Comment

Кухулин написа
            Благодарни сме на оная Русия и по-точно на загиналите руски бойци. Толкова.
            Именно . А политизиране е, според мен, когато започнат да се бъркат нещата с днешното положение.
            А 3-ти март продължава да си е националният празник на България и това е достатъчно, зад а се приключи с идеята за "мъртвия празник".

Comment

Предполагам (Nick може да каже със сигурност), че защото е по-капризна към замърсяване. Сигурно има и други с подобно заключване, аз знам само за винтовката на Рос:

Comment

Кухулин написа Виж мнение
                Да де, ама народа иска да сме благодарни днес на днешна Русия, а не да гледаме нещата в исторически контекст. Аз лично не съм чел научна публикация на тема "Вечна благодарност към Путин и дълбок поклон пред Сечин" Благодарни сме на оная Русия и по-точно на загиналите руски бойци. Толкова.
                Не съм останал с такова впечатление. Има голяма част от политическия ни елит, която приема твоята благодарност за заявяване на политически лоялитет към В.В.Путин. Съответно старателно избягва каквото и да е споменаване на всичко руско около празника - например речи на президент, премиер, статуси в социални мрежи и т.н. Ако незапознат ги слуша/чете, изобщо няма да вдене за какво иде реч - при това тенденцията градира последните години. Грозна и просташка ситуация, очеизвадна, за който има очи.
                От другата страна - руската - веднага скачат (нас не ни споменаха, игнорират и т.н., ), което пък се тълкува от същите тези наши политици по начина, който споменаваш. Което е елементарен софизъм и демагогия.

Рим до V век е благодарен на гъските, че го спасили от келтско унищожение. Ние ...Ние вече старателно налагаме тезата, че сами сме заслужили и едва ли не - извоювали свободата. Личи си македонците какъв им е произхода.

Затова и се гнуся от съвременна политика.

Comment

Юлиан Август написа Виж мнение
                  Рим до V век е благодарен на гъските, че го спасили от келтско унищожение.
                  Той Рим хубаво е благодарен, само че гъските не са водили 140 години руска вътрешна и външна политика. Напротив, лично за мен би било обидно, ако някога съм дал живота си по бойните полета в името на славянското братство и сто години по-късно тази жертва се използва като коз в полза на меко казано съмнителен обект като днешната РФ. Обидно е пред паметта на падналите руски офицери и войници.

Затова паметници, мемориали са окей, а Путин да си боцка там ботокса и да не ни занимава с глупости.

Comment

mechoka написа Виж мнение
                    Уважение се и губи.....но и те не ти стигат и пастта ти е зейнала да гълташ още и още.И когато практически няма съсед с който да нямаш дрязги и делби,а вътрешната ти политика се простира по целия свят.
                    За Турция говориш нал тъи ( и неините "съюзници" ).

Comment

Едни сме Путлеристи, други сте евроатлантици трети нео османисти, но преди всичко сме българи, нека се смирим пред саможертвата на руският народ и толкова какво има да се философства.

Comment

InternationalLaw написа Виж мнение
                        Едни сме Путлеристи, други сте евроатлантици трети нео османисти, но преди всичко сме българи, нека се смирим пред саможертвата на руският народ и толкова какво има да се философства.
                        Да забравте най после таз саможертвата. Как то казват руснаци : О Господи... спаси Бо

ЗАБУДЬТЕ! умоляю,не тревожьтесь) И да.. Какая еще на Балкане философия, господа?)))
                        На излёте века взял и ниспроверг
                        Злого человека - Добрый человек. Из гранатомёта, шлёп его, козла! Стало быть, добро-то посильнее зла!

Comment

pnp5q написа Виж мнение
                          Ага, с русского телевизора виднее...
                          Стало быть, сейчас и претензии умерите.
                          Честное благородное слово, к болгарам никогда претензий не имел!
                          Злого человека - Добрый человек. Из гранатомёта, шлёп его, козла! Стало быть, добро-то посильнее зла!

Comment

Не ври! Я болгарок люблю!

Comment

Amazon написа Виж мнение
                              Уважение се заслужава. Не се наследява.
                              В настоящем понимании- уважение - денег дать?

Comment

Amonit написа Виж мнение
                                В настоящем понимании- уважение - денег дать?
                                По себе отсудил небось...
                                И что это за логика - сначала претендуешь "Забудьте", сразу после того - "претензий не имею".
                                А вот и не забудем! И ваша новая уникальная ватная логика нам не помешает, а вы продолжайте жалеть себя - это так душещипательно, прям Дом-3 наснимать можно.
                                "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

Working...
                                X