той Дядо Прас и на филм е готин особенно сцената в мола
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Тъй като вече по рядко влизам във форума, да се похваля и аз долу горе какво прочетох последния месец-два. Почвам с военните разкази на Й. Йовков, "Записки по българските въстания" на Захари Стоянов, "Снайперист на райха" на Алберт Вакер, "Гняв" на Стивън Кинг, "Северен патрул" на Димитър Недялков и сега чета "Непознатата Барбароса" на Паул Карел.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Zalmoxis написа Виж мнениеНаскоро прочетох книга на Тери Пратчет за пръв път - "Nation". Не беше зле, но не беше и нещо кой знае какво - изпълнена с клишета, за съжаление. А бях чел мнения, че тази му е най-добрата. Другаде пък четох, че алцхаймерът се е отразил на писането му през последните години...
Comment
-
Радвам се, че ти допада. "Шовинист" и доста добра (макар че аз бих започнал серията за стражата от началото й. Персонажите се променят доста по пътя). На мен главното, което ми допада е хумора и свежия поглед към нещата. Нямам проблеми с моралните послания. Общо взето, той взема нещо наше си и го преобръща малко. Т.е. фентъзи света му всъщност не е особено фентъзи (на моменти - съвсем никак, няма проблем да прекрачи директно в пародията). Тук-таме е малко по-сериозен, но и там не минава без много хумор (да речем, "Нощна стража").
Comment
-
"Алхимикът от Сенките", която е и втората книга от трилогията "Остриетата на кардинала" на френския автор Пиер Певел.Безкрайното търпение поражда незабавни резултати. https://www.keranova.org/
Comment
-
Капиталистическа фантастика, много приятна и забавна... в интерес на истината май не съм чел досега фантастика, която до такава степен да се фокусира върху финансовата страна на междузвездните отношения (в бъдеще без FTL за по-интересно).albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
"По пътя" на Керуак, не я бях чел досега и ме е яд да я прекъсвам заради каквото и да било...A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Thorn написа Виж мнениеПо пътя е добро.
Видях най-добрите умове на своето поколение унищожени от
лудост, изгладнели истерични голи,
влачещи се през черните улици на разсъмване
търсещи една доза гняв,
(...)
които караха междуградско седемдесет и два часа за да открият
дали аз съм имал видение или ти си имал видение или той
е имал видение как да открием Вечността,
които пътуваха до Денвър, умираха в Денвър,
връщаха се в Денвър и чакаха напразно, които
гледаха Денвър и мътиха и кукуваха в
Денвър и накрая си отиваха за да видят
колко е часа и сега Денвър е самотен без героите си...A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
Ministry: The Lost Gospels According to Al Jourgensen, сега съм на срещата с Робърт ПлантA strong toun Rodez hit is,
Comment
-
Guy de Mont Ferrand написа Виж мнениеMinistry: The Lost Gospels According to Al Jourgensen, сега съм на срещата с Робърт Плант
Войната е лека за зрителите...
Comment
Comment