Какво четеш в момента

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • gollum
    фрогландец на вестконинска служба
    • Jan 2003
    • 22550

И как е?

аз пък сега чета един съвременен български роман "Възвишение", на Милен Русков. Много рядко ми се случва въобще да се доверя и да започна такъв, а още по-рядко - да го довърша, че и да ми хареса. Но този ми харесва.

Comment

• Spellbreaker
      ветеран
      • Apr 2007
      • 432

Станция Басилиск- май нататъка поредицата рязко отслабвала. Аз пък чета другата подобна група книжки: Воркосиганската сага*, точно приключих Огледален танц.

*лека фантастика, военна, с интриги, приключенстване, тук-таме мъчения, инак се води "девическа" фантастика и все девойки ми я препоръчват
      "Далеч съм от мисълта си"

Comment

• Amazon
        Нередовен
        • May 2006
        • 7016

Е, как, това е класика. Интелигентна фантастика. Обаче аз толкова много от Воркосиган изчетох, че се натрових. Вече не искам и да погледна поредицата.

А иначе започнах тази сага:

Click image for larger version

Name:	51MsEezoccL._BO2,204,203,200_PIsitb-sticker-v3-big,TopRight,0,-55_SX278_SY278_PIkin4,BottomRight.jpg
Views:	1
Size:	21.9 КБ
ID:	547432

Космическа опера. До тук става. Чувство за хумор, огромни кораби. Като приключа първата книга, ще напиша дали я препоръчвам.
        This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

• Spellbreaker
          ветеран
          • Apr 2007
          • 432

A, воркосиганската сага най-удачно се чете за разтоварване от друго- редувам я ту с Дик, ту с Лем, Кларк, но най-вече първия Така всичко стой свежо. Амазон- виж Червеноризци- Елена Павлова я преведе наскоро и много удачна спейс опера с прекрасен туйст в историята.

Имате ли да ми препоръчате преведена на български друга поредица сериозна военна фантастика? Ендър не успях да харесам.

Comment

• Amazon
            Нередовен
            • May 2006
            • 7016

Spellbreaker написа
            Имате ли да ми препоръчате преведена на български друга поредица сериозна военна фантастика? Ендър не успях да харесам.
            Войната на Старците, от същият автор.
            На седемдесет и петия си рожден ден Джон Пери прави две неща. Първото е да посети гроба на жена си. Второто — да постъпи в армията. Добрата новина е, че човечеството вече е овладяло междузвездните полети. Лошата — че подходящите за живот планети са малко, а извънземните, готови да се бият за тях — много. Вселената, оказва се, е враждебно място.

Втората е "Призрачните бригади", има я в читанката.

А "ризите" непременно ще гледам да я прочета. При Джон Скалзи празно няма

Сега се сетих. Войните на ъплифта на Дейвид Брин не е лоша поредица, макар че фокуса не е само върху битките. На мен втората от поредицата - "Звездната Вълна се Надига" много ми хареса:
            Универсална библиотека за книги и текстове на български и други езици. Над 3000 автори. Поддръжка на FictionBook (FB2), EPUB и TXT.

А да - забравих. Ако съвсем случайно не си чел поредиците на Тимъти Зан - това си че чиста военна фантастика:

Поредиците "Кобра" и "Завоевателите":
            Универсална библиотека за книги и текстове на български и други езици. Над 3000 автори. Поддръжка на FictionBook (FB2), EPUB и TXT.

Блеколар е отделна повест, но е една от най-добрите му.
            Last edited by Amazon; 16-03-2015, 16:44.

Comment

• 1951
              Airman
              • Aug 2006
              • 2910

Скалзи и аз бих го препоръчал (като се изключи преиграването с канибализма на извънземните и секс сцените за нърдове), но за съжаление от поредицата на български са преведени само първите две, от общо пет книги. Та за да види какво става с историята, трябва да се чете на английски.

Питър Хамилтън с неговата поредица за Федерацията (Звездата на пандора и Освободеният Юда) до някаква степен са военна фантастика. Не е кой знае какво, но са четири големи тухли и стават за убиването на месец - два
              Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

• Imperial
                Мошенник
                • Jan 2003
                • 12066

Питър Хамилтън
                Опера. Не е "лоша" в никакъв случай, но не ми остави никакви трайни впечатления.
                albireo написа
                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• Spellbreaker
                  ветеран
                  • Apr 2007
                  • 432

В звездната вълна делфините и маймуните ми дойдоха в повече- не мисля да се връщам отново там. Ще погледна Старците и Кобра, благодаря

Comment

• aiwara
                    Hard Rocker
                    • Aug 2006
                    • 377

Discover essential tips for selecting durable, comfortable, and stylish clothing for active kids and women, emphasizing material quality, functionality, and sustainability.

5 лв. Днес ми я докараха. Като нова е, явно чистят складовете...

+ това

Last edited by aiwara; 16-03-2015, 20:39.

Comment

• Guy de Mont Ferrand
                      chevalier
                      • Nov 2006
                      • 4570

Amazon написа
                      Е, как, това е класика. Интелигентна фантастика. Обаче аз толкова много от Воркосиган изчетох, че се натрових. Вече не искам и да погледна поредицата.
                      Хаха, same here. Иначе аз чета Стефан Дичев "В лабиринта". Става.
                      A strong toun Rodez hit is,
                      The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

• Imperial
                        Мошенник
                        • Jan 2003
                        • 12066

gollum написа
                        И как е?
                        Засега смесени чувства. Тромава е, Вебер обяснява всеки един детайл и преповтаря едно и също нещо по три различни начина непрекъснато. Явно е, че целта му е да дава пълна "вътрешна" картина на героите (всъщност най-вече на главната героиня), но тази цел може да се постигне по-елегантно от един по-добър писател. Но се чете.
                        albireo написа
                        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• Томек
                          редовен
                          • Dec 2008
                          • 181

"Една и съща нощ" - Христо Карастоянов. Добре написана книга за Гео Милев и Георги Шейтанов.
                          Какво зората? Ние сме Урук-хай — не спираме да се бием ни денем, ни нощем... Какво зората?

Comment

• Parabellum
                            ветеран
                            • Mar 2003
                            • 5567

Много интересна книга. Чете се на един дъх - буквално. Тъй, като този вид литература у нас не е многобройна, за мен спомените на генерал Попвасилев са един джакпот, който допълва спомените на нашите пилоти през ВСВ - Стоянов, Розев, Григоров .
                            Горещо я препоръчвам на авиофеновете.
                            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

• Amazon
                              Нередовен
                              • May 2006
                              • 7016

Lines of Departure от Marko Kloos. Втората част на Terms of Enlistment : http://www.amazon.com/Terms-Enlistme...s+of+Departure
                              Военна фантастика, тип "Звездни Рейнджъри" на Хайнлайн. Препоръчвам, особено ако ви попадне евтино или без пари. Третата част излезе наскоро.

Гледам в читанката се е появил "Стингър" на Робърт МакКамън. Чел съм я много отдавана и ми беше харесала. Сега я препрочитам и отново ми харесва. Комбинация между твърда фантастика и ужаси. Препоръчвам.

Comment

• Amazon
                                Нередовен
                                • May 2006
                                • 7016

Amazon написа
                                А иначе започнах тази сага:

[ATTACH=CONFIG]28032[/ATTACH]

Космическа опера. До тук става. Чувство за хумор, огромни кораби. Като приключа първата книга, ще напиша дали я препоръчвам.
                                Оказа се страшна пръчка. Дано не съм подвел някой. Добре че ми попадна безплатно, че да не ме е яд поне за парите.

Comment

Working...