If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тъй като вече по рядко влизам във форума, да се похваля и аз долу горе какво прочетох последния месец-два. Почвам с военните разкази на Й. Йовков, "Записки по българските въстания" на Захари Стоянов, "Снайперист на райха" на Алберт Вакер, "Гняв" на Стивън Кинг, "Северен патрул" на Димитър Недялков и сега чета "Непознатата Барбароса" на Паул Карел.
Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Наскоро прочетох книга на Тери Пратчет за пръв път - "Nation". Не беше зле, но не беше и нещо кой знае какво - изпълнена с клишета, за съжаление. А бях чел мнения, че тази му е най-добрата. Другаде пък четох, че алцхаймерът се е отразил на писането му през последните години...
Сега съм на "Шовинист" и се заливам от смях. Само морализаторският тон не ми допада особено.
Радвам се, че ти допада. "Шовинист" и доста добра (макар че аз бих започнал серията за стражата от началото й. Персонажите се променят доста по пътя). На мен главното, което ми допада е хумора и свежия поглед към нещата. Нямам проблеми с моралните послания. Общо взето, той взема нещо наше си и го преобръща малко. Т.е. фентъзи света му всъщност не е особено фентъзи (на моменти - съвсем никак, няма проблем да прекрачи директно в пародията). Тук-таме е малко по-сериозен, но и там не минава без много хумор (да речем, "Нощна стража").
Капиталистическа фантастика, много приятна и забавна... в интерес на истината май не съм чел досега фантастика, която до такава степен да се фокусира върху финансовата страна на междузвездните отношения (в бъдеще без FTL за по-интересно).
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Почнах "Правдата на Торен" от Ан Леки. Брей, брей! Точно на такъв подход към междузвездното корабостроене не бях се надявала. Инак вероятно ще е някаква ребелска история.
"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Много И тази поема на Гинзбърг също. Копирам откъс от нея, който според мен има пряко отношение към книгата:
Видях най-добрите умове на своето поколение унищожени от
лудост, изгладнели истерични голи,
влачещи се през черните улици на разсъмване
търсещи една доза гняв,
(...)
които караха междуградско седемдесет и два часа за да открият
дали аз съм имал видение или ти си имал видение или той
е имал видение как да открием Вечността,
които пътуваха до Денвър, умираха в Денвър,
връщаха се в Денвър и чакаха напразно, които
гледаха Денвър и мътиха и кукуваха в
Денвър и накрая си отиваха за да видят
колко е часа и сега Денвър е самотен без героите си...
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
Comment