м-да - проф. Никола Верт
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Аз очаквам всеки момент това:
Crusades Through Arab Eyes
а чета The Two Sieges of Rhodes, 1480-1522: The Knights of St.John at War, 1480-1522.XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Sir Gray написаАз очаквам всеки момент това:
Crusades Through Arab Eyes
Comment
-
"Латино-йерусалимское королевство" от Жан РишарA strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Адам Замойски, Полският път*, един увлекателен и жив поглед върху полската история от IX до XX век, така различен от вече стереотипния позитивизъм. Остане ли ми свободно време ще почна и новата книга на Бегбеде (в съавторство с кардинал ди Фалко, забележете) Аз вярвам. Аз също не. Сякаш напоследък се преоткрива релацията традиционно-клерикалното и онази тъй френска традиция на светска хуманитаристика (примерно познатите ми диалози между Еко и кардинал Мартини).
* Замойски, Адам, Полският път. Хилядолетната история на поляците и тяхната култура, Велико Търново, Абагар, 2005.
Comment
-
Търсих за една книга, която тук беше посочена преди време, а именно на Стефан Стефанов за ген. Тодор Кантарджиев, но срещам трудности с намирането и. Някой може ли да помогне с идеи, къде да я намеря?
Наканил съм се да прочета няколко книги за история на отделни държави, които намирам сега - Русия, Испания, Великобритания и Ирландия. За ирландската история съм доста бос и определено ще ми е интересна.
Comment
-
CHK написаТърсих за една книга, която тук беше посочена преди време, а именно на Стефан Стефанов за ген. Тодор Кантарджиев, но срещам трудности с намирането и. Някой може ли да помогне с идеи, къде да я намеря?
Наканил съм се да прочета няколко книги за история на отделни държави, които намирам сега - Русия, Испания, Великобритания и Ирландия. За ирландската история съм доста бос и определено ще ми е интересна.
За тази книга на Кантарджиев мисля, че е много трудно да се намери, защото проверих всички сайтове за книги, питах и доста хора, но нищо. Питах и доставчици на книги но била изчерпана.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
Comment