Какво четеш в момента

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • Sailor_Malan
    генерал-майор
    • Feb 2006
    • 2792

Aз пък чета едно много скучно нещо наречено "Multi-Level Governance" и честно казано вече ми иде да седна и да си напиша проклетата дисертация за ужас на двамата си ръководители(аз съм докторант едва първа година ), понеже в Обединеното Кралство почвам да издивявам от самота и скука. Ама бясно ми се ходи в Брюксел, но струва "мама, тате, аз, жигулата и половината панелка" да се возиш с влак под Ламанша а тъпите нискотарифки баш от тука(летище Донкастър-Шефийлд) до там не летят.
    Много да ме прощавате за офтопика
    Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

• Kaiser
      ветеран
      • Jun 2004
      • 486

Простено да ти е.

Самота и скука има навсякъде, те си бродят ведно с нас. Бягствата от скуката водят само до меланхолия и скептицизъм. Което е чудесно.

Искам да напиша един дълъг пост за Лорка и Батай, за Гоя и Тодоров. Боя се, че системата за натиск назована Университет съществува и у нас, та тя ме засмуква и налага да се занимавам с писанията на толкова много ужасни хора. Напоследък подобни занимания са модни, дори и в безкрайното пространство на глобалната свободна мрежа. Или просто говорим за две еднакви системи.

Какво толкова има в Брюксел. Предпочитам градове като Кьонигсберг.

П.С. Купих си едно интересно изследване, сборник със статии по "българската култура на прехода", Култура на нашето всекидневие от Радост Иванова. Българските етнолози са предвидими в конструирането на тезите си. "Биг Брадър", чалгата, младежките строителни бригади и панелните апартаменти (а къде е потъването във фантазмите за 'древните българи' и 'великите българи'). Може би темите ще обогатят така милите етнографки опити свойствени и до днес от рода на Към размерите и дължината на опинците на дедо Йоцо от Тъпово, или етнографски паралели с поетиката на навущата от Шоплука с терлиците от Лудогорието.

Comment

• mafioso
        редовен
        • Feb 2007
        • 55

А аз чета "Последният лов на хана" на Кънчо Кожухаров. Много интересна книга. Препоръчвам я горещо

Comment

• Док Холидей
          tlon uqbar
          • Feb 2004
          • 3916

гледах я вчера. това определено не е моята книга. )))

Comment

• mafioso
            редовен
            • Feb 2007
            • 55

Всеки има право на мнение

Comment

• Kaiser
              ветеран
              • Jun 2004
              • 486

Док Холидей написа
              stinks
              Замислям да се направи форумен шаблон или емотикон от това мнение. Би било безкрайно полезно.

Док ме подсети. Подсети ме само като прочетох последното творение, с обичайната му краткост и натрапчивост.

Искам тези книги: Йохан Блох, История на проституцията; Габор Кланичай, Светци, вещици, вампири; Морис Пенге, Доброволната смърт в Япония; Дерида, Вяра и Знание и За граматологията; Жан Бодрияр, Системата на предметите; Елиаде, Шаманизмът; Аполинер, Литературната критика. Всички са на едно издателство, някои доста стари.

Вече открих една част. За граматологията бе захвърлена в един рафт на една ужасна книжарница, попремачкана, но цяла. Живеем във време, в което се страхуваме за целостта на книгите...
              Last edited by Kaiser; 20-02-2007, 23:45.

Comment

• Док Холидей
                tlon uqbar
                • Feb 2004
                • 3916

за емотикон - ами поредния кръгъл жълт изрод, който с едната си тънка ръка се е хванал за носа, а с другата вее бяло знаме. действайте. мен ме мързи.
                продължавам да си купувам книги и да чета непрекъснато. както и да геледам филми и да правя други работи.

Comment

• Kaiser
                  ветеран
                  • Jun 2004
                  • 486

И аз така. Поне се похвали. И сложи картинки, разнообразяват, особено покрай темите за хуните, аварите, военните, полицаите, американците и колко е готино да си велик българин.

Супер вид на изродите предлагаш, явно е мислено по темата...

Comment

• Sailor_Malan
                    генерал-майор
                    • Feb 2006
                    • 2792

Kaiser написа
                    Простено да ти е.

Самота и скука има навсякъде, те си бродят ведно с нас. Бягствата от скуката водят само до меланхолия и скептицизъм. Което е чудесно.

Искам да напиша един дълъг пост за Лорка и Батай, за Гоя и Тодоров. Боя се, че системата за натиск назована Университет съществува и у нас, та тя ме засмуква и налага да се занимавам с писанията на толкова много ужасни хора. Напоследък подобни занимания са модни, дори и в безкрайното пространство на глобалната свободна мрежа. Или просто говорим за две еднакви системи.

Какво толкова има в Брюксел. Предпочитам градове като Кьонигсберг.

П.С. Купих си едно интересно изследване, сборник със статии по "българската култура на прехода", Култура на нашето всекидневие от Радост Иванова. Българските етнолози са предвидими в конструирането на тезите си. "Биг Брадър", чалгата, младежките строителни бригади и панелните апартаменти (а къде е потъването във фантазмите за 'древните българи' и 'великите българи'). Може би темите ще обогатят така милите етнографки опити свойствени и до днес от рода на Към размерите и дължината на опинците на дедо Йоцо от Тъпово, или етнографски паралели с поетиката на навущата от Шоплука с терлиците от Лудогорието.
                    С риск да продължим с офтопика Кайзер - невероятно създание има в Брюксел, а аз имам малко несвършена работа в това отношение и много искам да опитам да си я довърша
                    Иначе Кьонигсберг звучи интересно, ама останало ли е много от оригиналния? Там доколкото знам няколко пъти са ползвали нещо наречено ФАБ-5000, което според описания на очевидци е сходно като ефект с тактическа атомна бомба(с една такава са унищожили гарата в Орел, а е била много голяма гара)
                    Иначе темите на българските етнографки няма как да не са предвидими - уви. Нали все се опитваме да си търсим някакви поводи за гордост в историята без да си гледаме пред носа че имаме такива под път и над път всеки божи ден
                    Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

• Kaiser
                      ветеран
                      • Jun 2004
                      • 486

Простено да ни е.

Това е разговор на двама любители на литературата в тема за четенето. Няма офтопици. Четенето на живота не е нещо напразно.

Калининград ми е безразличен. Както историята на пруския Кьонигсберг, с едно малко велико изключение. Кант. Това прави за мен града и името образ на съзнателното затваряне в едно 'Аз' пространство.

И си мислиш, че това създание няма да те отведе до меланхолия и скептицизъм? (долавях аз някакъв трепет ...)

Д-р Иванова, като гледам не търси повости за гордост, а за размисъл. Тези понятия за величие ги размахват разни други...

P.S. понякога имам странен хумор, нищо лично... махам Амстердам, щом младите се земат, шегите са неуместни, извинявам се
                      Last edited by Kaiser; 21-02-2007, 00:38. Причина: смяна на парадигмата на хуморалния ми дискурс :)

Comment

• Док Холидей
                        tlon uqbar
                        • Feb 2004
                        • 3916

абе не съм мислил по темата за емотиконите. просто минах покрай огледалото преди малко.
                        свалих barfly след три седмици чакане на 25 процента най-сетне го качиха в арената и го дръпнах за час. свалих 19 филма на хичкок. бог знае кога ще ги гледам. филмите на компа станаха вече над 50 хем трия по два-три на ден. повечето са от топ 250 на имдб, а и да не са - все са добри. чета си черната далия, лейър кейк и часовете.

Лейър Кейк

Часовете

Хммм ето това

ФИЛМИ
                        свалям
                        съдбата на човека
                        tales from the crypt
                        smokin aces
                        ask the dust
                        Спас и нели
                        маргарит и маргарита
                        бразилия

а свалените са доста повече
                        климт
                        зорба гъркът
                        перфектно убийство
                        the wrong man /hitchcock/
                        идиотите
                        сталкер
                        a fistful of dollars
                        the united states of leland
                        тихият американец
                        The rope /hitchcock/
                        miller`s crossing
                        още много + поне г/д 17 неща на хичкок. - птиците, непознати във влака, murder, dial M for Murder jamaica innshadow of a doubt, psycho, rear window, north by northwest vertigo the man who knew too much notorious to catch a thief suspicion the trouble with harry, etc

абе това не трябваше в темата за книгите ама айде
                        и без това я обичам най-много

Comment

• Kaiser
                          ветеран
                          • Jun 2004
                          • 486

1. Часовете и "Часовете" - супер. Обичам Вирджиния... оригиналната.
                          2. Психология-та - е, не. Утре ще почнеш и Юнг.
                          3. Фън Шуй предлагаше някакви съвети за подредбата на огледалата...

Бих гледал Куросава и Хичкок, но това е за друга тема (за там е да дадеш коментар за "Климт", досега не съм чувал мнения).

И аз така с обичта.

Comment

• Док Холидей
                            tlon uqbar
                            • Feb 2004
                            • 3916

Comment

• Odzava
                              Адмирал
                              • Jan 2003
                              • 4092

Kaiser написа
                              Бих гледал Куросава и Хичкок, но това е за друга тема (за там е да дадеш коментар за "Климт", досега не съм чувал мнения).
                              Куросава е велик! Винаги съм изпитвал удоволствие от неговите "Седем самурая" "Дерсу Узала" и "Hiden Fortres".
                              А Хичкок беше любимия ми автор (филмите нещо не можаха да ме грабнат, макар според мен да са най-доброто в жанра) в тинейджърските години.
                              Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                              Неизвестен руски адмирал

Comment

• Kaiser
                                ветеран
                                • Jun 2004
                                • 486

Изкуших се много веднага да коментирам поста на Док...

Морис Бланшо. Неговата Литературното пространство е една от най-добрите критики, които съм чел. Признавам, сега срещам заглавието, което показваш. Непременно ще гледам да си го взема, дори веднага проверих по нета, как стоят нещата.* Майкъл Кънингам, чел съм само Часовете. Покрай толкова много книги около мен, засега съм пас в опознаването му.

ПС Odzava, ами аз не съм им голям познавач, но и от малкото техни неща съм останал впечатлен.

* в един от сайтовете, където присъства името 'Морис Бланшо', се появи това: http://knigoteka.com/text/?rid=2&d=63

Най-дразнещето е, как този нагъл тип си е турил Рембо над легълцето :grrr: (това до Рембо ако е Кафка се гърмя) Просто го поствам като доказателство, че не сме сами, във Вселената някои още четат (така е, тоя тип ни гони, пък и е по-млад...)

Comment

Working...