Да. Много ме кефи езика на историците от 19 век. Като четене на художествена литература е. И определено имат собствен поглед върху събитията.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
"Стършел" на Етел Войнич. Доста добра книга и правдоподобна психологически. Въпреки може би малко прекалената патетичност...но, действително, има и такива хора, а съдбата на главния герой ми е прекалено (тавтологията е нарочно търсен ефект) позната...Last edited by Guy de Mont Ferrand; 30-06-2014, 17:09.A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Thorn написа Виж мнениеДа. Много ме кефи езика на историците от 19 век. Като четене на художествена литература е. И определено имат собствен поглед върху събитията.A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Амазон написаАз пък точно приключих "Малката Фадет" на Жорж Санд. Писана е 20-тина години преди Скарамуш и има същият богат стил на изразяване. Въобще това май си е характерно за писателите от 19-ти век. Независимо от жанра.
Comment
-
gollum написа Виж мнениеХъм, Сабатини по-скоро е писател от ХХ век (роден е една година преди смъртта на Санд). За разлика от Санд. Така че "20-те години" разлика между двата романа по-скоро са 72 . Между 1849 и 1921 г.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Томек написа Виж мнениеГотина е. Не толкова историческа, колкото хуманна. Аз следя блога на Дайер, където понякога има интересни статии, но за съжаление се публикуват месец по-късно.
А автора не е нито военнолюбец, нито пацифист. Иначе не би могъл да напише толкова балансирано и пълно изследване на тема военна история. Ако под "хуманна" разбираш че автора мрази войната, ами така е. Всички истински войници мразят войната а той е войник.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеГуин Дайър "Войната", има я в читанката. Части от нея са цитирани тук-таме във форума. То и аз я използвах днес. Горещо препоръчвам.
Аз не задължава никого със свое мнение.
По-добре късно, отколкото още по-късно.
Comment
-
Предполагам, че ще ти допадне (предвид склонността ти към обобщаващи анализи ). Иначе е по-скоро социо-културно изследване, макар да разглежда явлението "война" в исторически план - хронологически последователно от праисторията с камъка и тоягата до ядреното оръжие.
П. П. На мен също ми хареса, или най-малкото като четиво доста ми спореше.Liberte, egalite, fraternite
Viva la revolution
Zalmoxis написаИмайте предвид, че влизането в Бойна Слава за средния българин е значителен културен шок.
dibo написаПреценил съм като модератор, че езикът Ви е неподходящ и толкова.
Comment
Comment