"Да разориш Лас Вегас" - Бен Мезрич
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
@aiwara Малко ме съмнява. При все, че Метро 2033 е от 2007 година едва тази година излезе на българския пазар. Или пак ще се туткат години, или са видяли, че книгата се купува бързо и заради това ще я пуснат още другата седмица. Имам Метро 2033, но 15 лева не бих дал отново(като при това не е с твърди корици, а мастилонто на някой страци е размазано). Дръпнал съм я от интернет(за 2034 говоря, на руски) и ще я чета когато имам време.
Книгата наистина си заслужава и както пише на гърба на българския вариант-Тази книга се чете на един дъх, а след това не може да се забрави. Мисля, че скоро друга фантастика не би ме грабнала така както Метрото.
ПП)Да видях, че вече е пусната. Аз ще се помъча над руската онлайн версия, но ми се струва, че освен нея рано или късно ще пуснат и българската онлайн версия, както направиха с 2033 например. Приятно четене не зависимо по какъв начин . А последно- Метро 2034 е последната книга от поредицата, нали? Оставям настрана Вселена Метро, чийто книги са на други автори, дали това е последната част от Метро на Глуховски?Last edited by ssbg; 10-04-2010, 21:49.
Comment
-
''Доброжелателните'' на Лител - чудовищен роман за айнзацгрупите, в 800 стр. Тук има ужас, зрелищност, главозамайващ упадък...
Лител е хипнотизиращ, особено с тези дълги думи - SS оберщурмбанфюрер, оберстлойтнант..., с тежките военни машини, газещи кал, с понтонните си мостове, с мрачните градове и разстрелите...
Comment
-
В момента съм на вълна Стивън Кинг и чета поредицата за Тъмната Кула и от време на време прелиствам и някое списание Военноисторически сборник.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
"Мостът на Дрина"- Иво Андрич. Трудно се намира, но я препоръчвам горещо. Заслужава си Нобеловата награда, а снимката на Балканите е много точна и живописна.Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.
Гюстав Льо Бон
Comment
-
Тези дни прочетох втория роман на Павел Астахов - "Кметът". Напълно оправда очакванията ми за едно интересно четиво, почерпено сякаш от кухната на реалността, като читателят просто престава да гледа на сюжета като на художествена измислица. Точно както беше с предишната книга - "Рейдър".
А с поредната книга "Шпионин" ми се струва, че Астхав започва да върви съвсем по тънкото на леда. Но преди да съм я прочел, не бех могъл с нищо да подкрепям това мое предположение.Truth will save the world
Comment
-
2-ри май 1945 - руската армия влиза в Берлин...
Последният брой на L'europeo e посветен на Втората световна война - планове, машинации; големите имена са тук. Могат да се видят уникални снимки на фелдмаршал Ромел, генерал Майдъл, предаващият се Паулус, министър Гьобелс... Изключително преживяване, някои непознати за мен нови датайли.
Comment
-
2-ри май 1945 - руската армия влиза в Берлин...
Последният брой на L'europeo e посветен на Втората световна война - планове, машинации; големите имена са тук. Могат да се видят уникални снимки на фелдмаршал Ромел, генерал Майдл, предаващият се Паулус, министър Гьобелс... Изключително преживяване, някои непознати за мен нови датайли.
Comment
-
Гост
Препоръчайте майсторски написани книги с военна тематика, извън задължителните Хемингуей, Ремарк, Хелър
Аз в момента си чета няколко неща,защото когато се задържа за повече време върху една книжка и включвам на автопилот,което ме лишава от това което най-много ценя в четенето--Разсъждението по време на четене...
иначе до леглото ми има към 70-80 книги които са извадени от библиотеката и си чакат реда..
а конкретно в момента:"Книга за Българите" на Антон Страшимиров,Материали за историята на Бълг Артилерия,няколко устава съм подкарал за Полската артилерия от 1905,за Атака и отбрана на Крепости от 1910,няколко броя на Военен Журнал си прелиствам,снощи се зачетох в бунтът в 28ПП на Халачев(доста е едностранна апропо),чака ме и нещо любопитно--Прокламация на Фюрера към германския народ и нота на герм.Външ.министерство към съветското правителство с приложения(Всички документи от тази връздебелшка брошурка са от Априлий 1941-во лето ,та до 21-ви Юний того же года,а снощи с целия си акъл извадих и "Критически разбор на Герм.Оперативен план" --изд 1933-та за Големата война,автор-Св.Попов...
...някъде съм забутал "Затрупана София" на К Христов,а трябва да я довърша на всяка цена....
това е --Книжки има --стига човек да иска да чете!)
Comment
Comment