aiwara тези книги голям късмет, че ги имаш все не мога да ги открия, май ще трябва да си ги поръчам по нета Иначе след като се накефих на Ремарк със "На западния фронт нищо ново", сега съм отново с Чарлс Буковски и книгата "Холивуд".
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Сега чета "Лабиринт" на Валтер Шеленерг.Книгата е доста интересна, като доказва че една война Германия+СССР с/у капиталистическия запад е много възможна.А другото интересно е,че Валтер Шеленберг не фанатично наци като останалите да речем Хайдрих,шеф на полицията за сигурност и СД, и това дава на Шеленберг доста трезва преценка за нещата.Пак е на изд. "АТИКА" от поредицата "ДОСИЕ".
Comment
-
aiwara написа Виж мнениеВзех си
Казаха ми, че била мн интересна и я почвам довечера.
Дори и игра ще излиза по нея, след 3-4 месеца. Очаква се да бъде по-добра и от Сталкера.
Играта, която ще е с същото име ще излезе до няколко месеца и я чакам с голямо нетърпение, който не вярва да погледне 1-2 трейлъра...
Comment
-
Игор Бунич - Касапницата в Чечения
Току що прочетох тази книга написана след Будйоновск, и още ми горчи в устата. Авторът е журналист и е нормално да преувеличава малко, но като запознат и с нашата българска действителност ми е малко трудно да повярвам, че всичко в тази книга е фантазия!
http://chitanka.info/lib/text/5963 - линк с български превод на книгата.
Иска ми се да прочета Вашето мнение за книгата и автора.
Comment
-
Бунич пише за Дудаев:
"И за да не влезе в конфронтация със стария си боен другар от Афганистан генерал Руслан Аушев, претендиращ (като старши по чин) за ролята на безпрекословен лидер (президент) на Ингушетия, първият негов акт е отделянето на Чечения от Ингушетия."
Дудаев никога не е бил в Афганистан. Последната му длъжност е командир на дивизия стратегически бомбардировачи в Прибалтика.
Изобщо на Бунич не бива да се вярва. В една от книгите си за ВСВ, например пише как Молотов през декември 1940-та при посещението си в Берлин в райхсканцеларията бил пял на банкет заедно с Рибентроп "Ich hatte eine Kameraden". Все едно е на дачата на Сталин край Москва.
Comment
-
Kramer написа Виж мнениеБунич пише за Дудаев:
"И за да не влезе в конфронтация със стария си боен другар от Афганистан генерал Руслан Аушев, претендиращ (като старши по чин) за ролята на безпрекословен лидер (президент) на Ингушетия, първият негов акт е отделянето на Чечения от Ингушетия."
Дудаев никога не е бил в Афганистан. Последната му длъжност е командир на дивизия стратегически бомбардировачи в Прибалтика.A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Дудаев винаги е отричал участието си в Афганистан. http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%94%...B2%D0%B8%D1%87
Най-много да става въпрос за краткосрочна командировка, ако това което казва Грачев е вярно.
Comment
Comment