Стефан Цвайг - "Мария Стюарт"
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
-
Guy de Mont Ferrand написа Виж мнениеСтефан Цвайг - "Мария Стюарт"
Comment
-
Хана написа Виж мнениеКоето ми напомня, че Йончев беше написал чудесен текст за тази книга, който беше пуснат в статиите на форума. Дали не е възможно статиите да се извадят и да се препубликуват някъде? Имаше ценни неща, жалко ще е да изчезнат.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
KG125 написа Виж мнениеЩе ме запалите на стари години, ей....
По-добра от "Звездни дневници", "Марсиански хроники" и "Соларис"?This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Гост
-
Гост
Пак ми кацна птиченцето на рамото тея дни....
отдаде ми се възможност да придобия едно наистина уникално издание
Двутомника на Алигзандър Уилям Кинглейк от 1868 наречен "Инвазията в Крим" писан в памет на Лорд Раглан и разглеждащ в детайли цялата кампания.Изобилстват Карти ,схеми,обяснения на действия и технологии.Разбира се като е гарга да е рошава--Абсолютно Букен-Издание,без едно петънце или прашинчица ...Е ,бая ме Изклатиха с цената ,но за сметка на това съм сигурен че и в Националната Библиотека нямат такова....
пс--още по-ценно за мен е това че Гледната точка в труда се доближава максимално близко до Реалната такава на самите съюзнически Армии-а това което смятам да направя ,е да сравня фактите и последващото им развитие в тази книга и в Алманаха по Руска Военна история....
Comment
-
Sula написа Виж мнениеХайде, хайде Кайзере, не бъди твърде строг!
Тази книга е неоциним документ от първа ръка за това как живееше върхушката при социализма, докато простия народец го строеше.
Трябва да отбележа две книги:
- Европа: Изток и Запад, есетата на Норман Дейвис
- Дневник на скръбта на Барт
Comment
-
Имам въпрос, който може би не е за тази тема, но не можах да се ориентирам къде да го задам.
Чета в момента една книга "White Teeth" Zadie Smith.
Във втората глава около 50-70 страници от действието се развиват в българско село близо до гръцката и турската граница, където в края на ВСВ героите (англичанин-британец и британец от бенгалски произход) попадат с британски танк като част от неговия екипаж (5 men Chirchill rolling through Athens and Thessaloniki to Sofia). Доколко това съответства на фактите или е плод на въображението на автора?
Между другото, книгата е много добра.Last edited by Хана; 03-09-2010, 18:04.
Comment
-
Хана, не съм чувал за такъв случай.
А аз чета ЖИВОТЪТ, КАКЪВТО НЕ ГО ПОЗНАВАМЕ на Питър Уорд
Страхотна книга. Острието на науката /към 2005/ за всичко на тема що е живот, как възникнал, какви са възможностите за живот в космоса. Интересна не толкова като набор от факти, а като концепции.
Comment
-
Син на Хамас от Мосаб Хасан Юсуф, син на едит от основателите и лидерите на ХАМАС - шейх Хасан Юсуф. Като творчество книгате не се отличава с нищо, но е интересна, тъй като това явно е най-успешния шпионин на израелските служби Шин Бет в ислямисткото движение. Интересен е и вътрешния поглед към ХАМАС на автора.
Comment
-
On Killing: The Psychological Cost of Learning to Kill in War and Society
Има разни интересни неща вътре.
Comment
Comment