Българските Спецсили на Пламен Григоров,Легионът и Стратегия,тактика,физиология,психология,философия и история на самозащитата без оръжие.Понеже и трите книги са много интересни ги чета паралелно
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
-
Понеже тук духа вятърът на Киняр, реших и аз да се прежаля и потопя в дебрите на този уникален френски ум и дух. Да вземем да прекръстим клуба в Почитатели на Киняр, може би ?
Та мисълта ми бе, изглежда Скитащите сенки е първата от 3 книги, обединени под заглавето Последното царство...."Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Comment
-
Araslan написаБългарските Спецсили на Пламен Григоров,Легионът и Стратегия,тактика,физиология,психология,философия и история на самозащитата без оръжие.Понеже и трите книги са много интересни ги чета паралелно
Значи най-накрая си си ги поръчал :tup: дано ти харесат и ти свършат работа (най вече тази за легиона)Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Да в "Легионът" има доста интересно инфо.Между другото не съм ги поръчал купих ги от книжарница "Хеликон" в Пловдив но там повече няма да стъпна че ще фалирам колко интересни книги има цял живот няма да ми стигне да ги изчета...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
Знам, че ще се смеете, но... Чета едновременно "Курс международного права" (в 5 тома!)" и "От Уругвай'30 до Мексико'86-История на световните първенства по футбол".
А иначе свърших благополучно "Морската карта" на Перес-Реверте и мисля да се насоча към някоя от другите му книги...Може би "Деветата порта".
Comment
-
Клуб на Киняр - ми не е лоша идеята на Мелиса Аз сьм за , особенно
след като си взех и прочетох и " Тераса над Рим " ( това преди три дни ).
Пьк Оруел - разбирам те ВладДракул , и аз не можех да се отлепя .
Велико блаженство е пьрвият прочит на една хубава творба , наслада са
повторните срещи с нея .
Comment
-
Търсех навсякъде по света място за почивка и го открих в един ъгъл за четене
Kaiser написаКлуб на Киняр - ми не е лоша идеята на Мелиса Аз сьм за
Досега не беше спомената още една от преведените на български книги "Всички утрини на света".
Да поставя началата на клуба - ето няколко мои любими места от "Скитащите сенки":
Някога г-н дьо Поншато имаше колекция от миниатюри - преди да се заинати с книгите. От момента, в който усети сладостта от четенето, той заживя само за тях. Винаги повтаряше една мисъл, която бе прочел в "Имитацията":
- In omnibus requiem quaesivi et nusquam inveni nisis in angulo cum libro. (Търсех навсякъде по света място за почивка и го открих единствено в един ъгъл за четене).
- Не дишайте!
Не се намирах във фотографско ателие. Намирах се в рентгеновото отделение на болницата в Рейкявик. Всяко общество казва на гражданите: "Не дишайте."
Винаги ще се съмнявам в този, който казва „ние“, когато изпитва наслада. Без самота, без усещане за времето, без страстта на тишината, без възбудата и въздържанието на цялото тяло, без треперенето от страх, без скитането из нещо сенчесто и невидимо, без спомен за животинското, без меланхолия, особено без меланхолия, няма радост.
(и цитати от "Секс и ужас")
Нещо от нашата душа ни напуска в удоволствието. Взорът се притъпява. Ние ставамепадналиничком животни...
Нещо, принадлежала на щастието, се загубва в прегръдката. В най-пълната любов, в самото щастие има желание всичко да се сгромоляса в смъртта....
Разбираемо е, че много от животните умират в момента на хвърлянето на хайвера или на копулацията. Нещо е свършило. Когато се обича най-интезивно, нещо е свършило...
Comment
Comment