Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Най-слаби военни филми - лична класация

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Dinain написа
    Според мен тези някак не се вписват в графата "военни филми"...

Уорлорд май има предвид това - http://imdb.com/title/tt0421974/
    Гледах една част, но не ми хареса никак. Страхотни каскади с истински изтребители, но останалото е боза.
    Троя е военен епос, макр, че в Илиада може да се намери първообразът на повечето литературни жанрове и в този смисъл би трябвало да е повече военен отколкото епичен филм.
    За Александър Велики какво друго освен военен филм може да се направи, неговият живот е постоянна битка, поход и ... това е Александър, а преекспонираните задявки със сексуалните му вкусове съвсем опропастиха филма.
    Колкото до Ескадрила, дори и каскадите със самолети си заслужават, оше повече когато човек се настрои да гледа само тях.
    "...а крилете биват всякакви-каза враната..."

Comment

Руският "Перегон" ...
      SEMPER AGRESSUS

Comment

Небесни рицари не беше лош,въпреки че нямаше почти никакъв екшън.........но затова пък панорамните гледки от самолета на Алпите си заслужаваха...........а и миража е красив самолетвъпрос на вкус............

Comment

Марширувай или умри.Много хубав филм имам страшно желание да го гледам пак.Страхотен филм.

Comment

Ангелы смерти (1993)
            "...история за любовта на младо сибирско момче-снайперист и неговото момиче,случайно стават жертва на известен немски снайперист. По мотиви на този филм е бил сниман "Враг пред портата"."
            Пълна измишльотина. Руските войници стояха на едно място и чакаха да ги застреля "известния" снайперист скрит в някакав разбит танк и падаха като торби с пясък. След краят на филма ме хвана такъв бяс...

Comment

Я,как военнослужащий,и участник войн на территории России( и кое где за ее пределами) выскажу свое мнение о российских фильмах последних 15 лет отражающих войны на Кавказе. Смею сказать одно: 99% этих фильмов полное говно,не имеющее никакой художественной,исторической,пропагандной,политичес кой,и даже рекламной ценности! Фильмы о войне в Чечне настолько убоги и тупорылые что их невозможно даже досмотреть до конца и в первый раз!По этому я,как и мои коллеги-военные отмечу лишь тот 1% из фильмов что стоит смотреть об этой войне. 1) "Блокпост"- фильм о 1 Чеченской войне,наиболее правдоподобный фильм. 2)"Война"(реж.Балабанова)-вероятная история о 2-й Чеченской. 3) "Живой"-совсем нереальная история о 2 чеченской войне. Других фильмов достойных повторного просмотра пока нет.
              На излёте века взял и ниспроверг
              Злого человека - Добрый человек. Из гранатомёта, шлёп его, козла! Стало быть, добро-то посильнее зла!

Comment

Amonit написа Виж мнение
                1) "Блокпост"
                2)"Война"(реж.Балабанова)
                3) "Живой"
                "Блокпост"

"Война" ( Харесва ми този филм.)

"Живой"
                http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Eguo, нужна е признателност към 18-годишните наборни хлапета дето изнесоха двете последни победни войни на руските олигарси. Този, последния филм, "Живой" ми се вижда добър, до момента когато момчето, вече инвалид отиде при военкомата.

Comment

Не мога да повярвам че съм го пропуснал този филм. Както и не мога да повярвам че последните три часа се взирах в малко екранче в ютубето. Болят ме очите. Ти си виновен.
                    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Амазон, малкото екранче може да се уголемява, знаеш...
                      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Dinain написа Виж мнение
                        Амазон, малкото екранче може да се уголемява, знаеш...
                        Да, но когато максимума е 320p уголемяването прави нещата още по-лоши на 22 инчов монитор с резолюция 1920х1080. Хубаво е да има поне 720p за цял екран.

Comment

Спасибо!
                          "Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
                          И. В. Сталин

Comment

Е, Амазоне, този филм може да се намери в прилично качество (торенти).
                            От филмите на Балабанов за онези войни на мен ми допадна и "Кавказки пленник" ("Война" - също). Най-вероятно няма много общо с тамошните реалности (Амонит като запознат ще се произнесе), но чисто художествено си е много добър филм.

Comment

gollum написа Виж мнение
                              Е, Амазоне, този филм може да се намери в прилично качество (торенти).
                              От филмите на Балабанов за онези войни на мен ми допадна и "Кавказки пленник" ("Война" - също). Най-вероятно няма много общо с тамошните реалности (Амонит като запознат ще се произнесе), но чисто художествено си е много добър филм.
                              Да, знам че можех да си го намеря лесно, но аз кликнах на линка за да проверя дали съм го гледал...и до там - потънах. Като визия филма е меко казано посредствен, но сценаристите с помоща на главният герой са избили рибата. Проблемът на филма е че трябва да знаеш руски, дори и жагонен такъв. Субтитри биха убили 80% от очарованието на филма, а то е в изграждането на главният герой - сибиряка.

Comment

Working...
                              X