If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Това не е единствения недостатък на филма, четох че е доста слаб по всички параметри.
Ами автора все пак е ученик още.
И ужасно мнгоо заемки от звездни войни /Сапфира не е Хилядолетния сокол все пак/.
Но ако се абстрахираш - два приятни часа.
Явно не си чел книгата.
Поначало си е трилогия. Разглеждай тази част като 'Задругата на пръстена". И там не ставаше нищо особено. Все пак - въвеждащ филм, той едва се научи да се бие през филма.
Не знаех, че е имало книга, както и че ще снимат още две серии
Сега вече нещата се вързват с изключение на негъра, който беше крал на цяло племе белокожи
Все пак главната ми цел е постигната - жената хареса филма и останам ного доволна от вечерта :nod:
с удоволствие ще я заведа и на другите две серии, когато излязат.
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Аз пък си изрових една експортна версия на "Александър Невски" и сега свалям "Суворов" - голям майтап е да се гледат баталните сцени. Хореографията им е на ниво първи курс в НАДФИЗ
Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Гледал съм няколко пъти съветския филм "Александър Невски". Считам, че за времето, в което е правен е бил много поносим и кинематографично доста добър. Особенно баталията накрая. Музиката към филма също е много подходяща и в унисон с темата. Сочи се от много изтъкнати кинаджии като великолепна- за времето си. Филма е правен по време на войната и естествено има ярка пропагандна цел. Той трябва да активизира населението за по-активно водене на войната. И да покаже врага, който трябва де се унищожи. Затова има и някой сцени, като горенето на деца от тевтонските рицари, които явно са пропагандна измислица. В самия филм диалозите са в някой моменти смешни и необмислени, но това е било нивото на сценаристите и така са го разбирали руснаците.
От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!
Александър Невски е пропаганден и кинематографичен шедьовър. Поносим е твърде слабо определение за този филм. Саундтрака е на Прокофиев и е великолепен не само за времето си ами въобще.
Аз пък си изрових една експортна версия на "Александър Невски" и сега свалям "Суворов" - голям майтап е да се гледат баталните сцени. Хореографията им е на ниво първи курс в НАДФИЗ
Имаше през 60-те години такъв полски филм по романа на Сенкевич. И хич не беше лош. Той и още два филма - италианският "Троянската война" и българският "Калоян", ме насочихаа и по-късно станах историк и по образование, и по душа. А "Кръстоносци" направо ме насочи към въоръжаване с хладни оръжия и в махалата организирахме голяма банда от гледали филма. Нашите родители ни помагаха. Баща ми, с който гледахме филма, ми направи щит от шпертплат - точно като на рицарите от филма. С прозорец и украса. Тогава се сблъсках с хералдиката и копирах малко несръчно нашия лъв от герба. Баща ми ми издялка страхотен меч от една букова тачка и с него и щита бях най-добре въоръженият в бандата. Голям кеф!!!
От тогава е и любовта ми към оръжията. По-късно започнах да търся оригинали и като нямаше мечове си намерих едно парче от сабя. После цяла сабя, после едно малко пищовче - велодогче, което много-по късно разбрах, че било револвер. И почна тая краста колекционирането на такива дивотии -та до днес.
И какво му е толкова лошото на филма "Кръстоносци"!?!
От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!
Става дума за едноименния съветски филм от 1985 г. Още не съм се хванал да изгледам това 358-минутно чудовище докрая, но правят впечатление някои неща. Може би по-старите потребители са го гледали и могат коментират филма. Въпросът ми е, това кино ли е или "образователен" филм?
ПП Морето от Тигри през 1941 г. радва окото :mhehe:
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
М`да и аз имам някакви смътни спомени за подобен филм, гледан някъде през 80-те години. Не беше ли от две части (първата май беше "Операция "Барбароса", а втората "Оепрация "Тайфун" с подзаглавие "БИтката за
Москва"). Успях да изровя от паметта си само два спомена от него - единият е как настъпва "фашистката военна машина" - едно поле, по което "пъплят" ред танкове, зад тях крачат войници с "шмайзери", а над тях на няколко метра над земята "плават" в стройна редица "Щуки" (е, тогава не ми хрумна, че е малко странно за пукиращи бомбардировачи да влизат в боя по този начин). Другият смопен е как "трудещите" се копаят противотанков ров край Москва. И толкоз.
Между дургото, сещам се за полския филм "Кърстоносци" по романа на Сенкевич - навремето ми хареса много. Май излезе някъде в първата половина на 80-те години.
Мда, той е. За който желае да си го намери - има го в Мулето, 4х700 мб (наистина е 6 часа това нещо), даже се сваля много бързо.
Конкретно за филма - това не е кино: няма герои, няма сценарии. Нещо като документален филм, ама не съвсем (пропагандата настрана). Редуват се дикторски глас (обяснява какво става), анимацийка със стрелки по картата, батална сценка (90% от танковете са Тигър-1, но сцените напомнят танцов ансамбъл или битка на линейни ветроходи: прави редички от танкове се разминават и пуцват от време на време, без да завиват, без да се сблъскват или да нарушават реда по друг начин; аз имам подозрение защо е така - немските танкове се вижда че нескопосани картонени модели, качени на нещо, та може би при завой "надстройките" има опастност да се разпаднат :lol; след баталната сценка, където задължително някой мужик загива геройски, следва артистичното интермецо - идилистична сцена в колхоза, обора или у дома, където пристига известието от армията или пък старците бистрят хода на войната. От време на време има и сцени в щабовете - Хитлер като истеричното човече с мазна коса, драскащо френетично по картите, а бащата на народите е с каменно изражение и задължителната лула. Следват близки кадри с бляскаща роговица, тягостна тишина и задъхано осмисляне на реалностите. Накрая - вожда рече и отсече.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment