Да де, но въпросът е защо да го провокира, при положение че поне един от другите присъстващи симпатизира на стареца (шерифът), а други търсят сгоден момент да застрелят героя на Джаксън (бандата). При престрелка между черен и южняшки генерал не е ясно чия страна ще заемат, а уж целият филм се върти около расизма и омразата. В такава ситуация да информира стареца с подробности какво е правил със сина му е супер неразумно и не се връзва с дотогавашния образ на препатил и предпазлив ветеран. И от чисто тактическа гледна точка старецът е най-малката заплаха, а той решава че трябва да очисти първо точно него, като го превърне във враг и го провокира (дотогава беше горе-долу неутрален).
Поне за мен е абсолютно нелогично. Първо ще се разправя с непосредствената заплаха, а чак после евентуално със стареца, който дори не знае че ми е враг (ако не реша аз да му кажа за сина му).
Поне за мен е абсолютно нелогично. Първо ще се разправя с непосредствената заплаха, а чак после евентуално със стареца, който дори не знае че ми е враг (ако не реша аз да му кажа за сина му).
Comment