Добри филми (не на военна или историческа тематика)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • Кухулин
    ветеран
    • Nov 2006
    • 12515

Anna Karenina (2012)

Докато в Клетниците основното изразно средство беше песента, тук е декора и костюма. В никакъв случай не е по-лесно за възприемане, но ефекта в комбинация с перфектната режисура е поразителен. За съжаление историята е далеч от класата на Юго, което лично за мен превърна филма в няколко скучни часа хрупане на пуканки, но няма как да се отрече високата му стойност като кино.

Comment

• pnp5q
      grudge-holder
      • Feb 2007
      • 3566

Облажих се таман като за заговезни - визуално и слухово.
      Първо със Stand Up Guys - който има доста противоречиви критики, според мен филма не е за това, което се случва в него, по-подходящо е да се "гледа" с емоционалните сетива; после и с A Late Quartet. Който е м-м-м.
      Ето ви малко идея за атмосферата - a Golden Globe nominee от първия.
      "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

• boilad
        ветеран
        • Sep 2011
        • 1249

Готини мацки и впечатляваща визия. Напомня ми едновременно на Sin city, Kill Bill, Iron scy.
        Attached Files
        Liberte, egalite, fraternite
        Viva la revolution
        Zalmoxis написа
        Имайте предвид, че влизането в Бойна Слава за средния българин е значителен културен шок.
        http://hristoen4ev.blogspot.com/
        dibo написа
        Преценил съм като модератор, че езикът Ви е неподходящ и толкова.
        - това се случва, когато се докладват богопомазани като Тора.

Comment

• Кухулин
          ветеран
          • Nov 2006
          • 12515

boilad написа
          Готини мацки и впечатляваща визия. Напомня ми едновременно на Sin city, Kill Bill, Iron scy.
          Рядко се срещат хора, които да харесат филма. За мен е едно от кино-явленията на 2011.

Comment

• Amazon
            Нередовен
            • May 2006
            • 7016

Не видях този сериал да е споменаван, ако е се извинявам.
            Накратко: Лошата царица (от Снежанка) изпълнява ужасно проклятие над цялата приказна "общност". Всички се прехвърлят в съвремието в град в Масачузец и никой не помни нищо от миналото си. Само дъщерята на принц Чарминг се спасява, за което принца се жертва.
            В съвремието същата тази дъщеря вече жена, заедно със синът си започва да разплита какво се случва в този град, на който кмет е злата царица.
            Филма е с много яка визия и костюми. Непрекъснатото прехвърляне на действието между реалността и "миналото" на приказните герои е много добре направено, всички известни приказки са представени по нов, мрачен и "реален" начин.
            Ако се избутат първите три серии и човек разбере за какво иде реч, от там нататък просто потъваш в действието.
            Малко е мрачен на моменти, ама то в това му е чара.
            А да - направен е от екипа (сценаристи, режисьори, продуценти даже някой актьори) на "Lost". На мен Lost не ми хареса, но този е нещо напълно различно.
            This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

• boilad
              ветеран
              • Sep 2011
              • 1249

Кухулин написа
              Рядко се срещат хора, които да харесат филма. За мен е едно от кино-явленията на 2011.
              До голяма спепен gollum е прав, че много зависи от това как ще подходиш към филма, но веднъж харесат ли ми като зрелище откривам и някои по-дълбоки послания. Най-общо филмите, които харесвам са в двете крайности - открояващо се послание, или впечатляваща визия.
              Viva la revolution
              Zalmoxis написа
              Имайте предвид, че влизането в Бойна Слава за средния българин е значителен културен шок.
              dibo написа

Comment

• pnp5q
                grudge-holder
                • Feb 2007
                • 3566

О, щом отиваме и на сериали вече, да кажа и аз добра дума за нещо, което гоня в момента из тубата - Мост. 18+ и здрави нерви - има `автентични` сцени.
                "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

• Amazon
                  Нередовен
                  • May 2006
                  • 7016

pnp5q написа
                  О, щом отиваме и на сериали вече, да кажа и аз добра дума за нещо, което гоня в момента из тубата - Мост. 18+ и здрави нерви - има `автентични` сцени.
                  Те последните няколко години сериалите от типа на Game Of Thrones, Terra Nova на Спилбърг, за ВСВ на Спилбърг и Том Ханкс като Band of Brothers и The Pacific сега този "Имало едно Време" достигнаха такова качество, че спокойно отнасят пълнометражните суперпродукции в много отношения. Все пак това са продукции с бюджет от порядъка на 60-100 милиона долара. Само пилотният епизод на Тера Нова има бюджет от 20 милиона.
                  Проблема е че вече достигат апогеят си, заради невъзможност да се намери адекватен модел за финансиране. Изключая сериалите на платени телевизии като HBO, или гигант като ABC.
                  Хубавото е че наскоро и Netflix навлязоха в бранша а те могат да си позволят да направят мини-сериал с бюджет колкото на "Аватар" или Властелина.
                  This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

• boilad
                    ветеран
                    • Sep 2011
                    • 1249

Не знам какъв е бюджета на Terra nova (Outcast попада в същата категория), но след Battlestar Galactica ми се стори много постно и за себе си знам, че и да има втори сезон няма да го гледам. И докато сме на фантастична тема Teken (минисериал продуциран от Спилбърг) навремето ми направи добро впечатление. Сещам се и за Heroes, а X files си е култов.
                    Viva la revolution
                    Zalmoxis написа
                    dibo написа

Comment

• Lowkey
                      новак
                      • Jun 2012
                      • 24

All the President's Men Във филма става въпрос за аферата "Уотъргейт" и разследването на двамата репортери от в. "Уошингтън пост" които спомагат случаят да бъде разплетен.
                      The Lives Of OthersЕдин от най-добрите немски филми през последните години.
                      Swimming with Sharks Една от най-добрите роли на Кевин Спейси
                      Mr. Smith Goes to Washington Класика на Капра с участието на Джеймс Стюарт
                      Burn After ReadingМного забавен филм, нямах никакви очаквания за него при което останах приятно изненадан, братята Коен не ме разочаравоха.
                      Cool Hand Luke Класика с Пол Нюман, разказваща за непокорния Люк и непрестанна та борба на човека със системата - битка която малко хора успяват да спечеят.
                      There Will Be BloodТук Даниел Дей Люис прави много силна роля която напълно заслужено му спечели и Оскар. Филма е правен по книгата на Ъптън Синклер - Петрол
                      GattacaНаучно-фантастичен филм в който "проектираните хора" (заченати в епруветки) управляват обществото, а генетиката определя бъдещето на всеки индивид
                      Kiss Kiss Bang BangЗа любителите на екшън комедии препоръчвам този филм, не е за изпускане.

Comment

• boilad
                        ветеран
                        • Sep 2011
                        • 1249

Тоя първия филм съм го гледал. Дъстин Хофман нема лабаво и като се замисля не се сещам за филм с него, който съм гледал, да не е на някакво прилично ниво. А Робърт Редфорт прави силна роля и в "Последният замък" (филм, който е сред фаворитите ми). "Гатака" също ми харесва много, а и стойностните фантастики са рядкост (по собствените ми субективни критерии, де).
                        Viva la revolution
                        Zalmoxis написа
                        dibo написа

Comment

• gollum
                          фрогландец на вестконинска служба
                          • Jan 2003
                          • 22550

От изброените не съм гледал третия, четвъртия и седмия. Останалите са добри - съгласен съм - всеки в своята категория. Макар че от "Гатака" очаквах доста повече, да си призная (някои от актьорите също ме поразочароваха). "Животът на другите" е интересен, но не бих го окачествил чак толкова високо. Да речем, "Унтерганг" или "Баадер Майнхоф комплекс" ми харесаха повече. А нямам кой знае какъв поглед над новото немско кино, та сигурно съм пропуснал много интересни филми.

Comment

• boilad
                            ветеран
                            • Sep 2011
                            • 1249

gollum написа
                            Да речем, "Унтерганг" или "Баадер Майнхоф комплекс" ми харесаха повече.
                            За тия съм "за" и с двете ръце, особено първия.
                            Viva la revolution
                            Zalmoxis написа
                            dibo написа

Comment

• Lowkey
                              новак
                              • Jun 2012
                              • 24

gollum написа
                              Макар че от "Гатака" очаквах доста повече, да си призная (някои от актьорите също ме поразочароваха). "Животът на другите" е интересен, но не бих го окачествил чак толкова високо. Да речем, "Унтерганг" или "Баадер Майнхоф комплекс" ми харесаха повече. А нямам кой знае какъв поглед над новото немско кино, та сигурно съм пропуснал много интересни филми.
                              И аз като теб очаквах доста повече от него, може би това се дължи на прекалено добрите му отзиви, посредтвом това и нагласата която си изградих, може би така се е случило и при теб. Но все пак филма е добро попадение и си заслужава да бъде видян. От двата немски филма които си споменал не съм гледал Баадер, сега погледнах дали го има в замунда но не го открих няма, ти от къде си го теглил? Крахът е също много добър филм няма спор, вече кой е по-добрия от двата трудно може да се каже, според мен е чисто субективна преценка.

Comment

• gollum
                                фрогландец на вестконинска служба
                                • Jan 2003
                                • 22550

Е, преценката винаги е субективна, моята период е ВСВ, така че "Унтерганг" еднозначно спечели одобрението ми. Обаче това е въпрос на вкус изцяло. Идеята на темата е да споделяме кой какво харесва и евентуално - защо (така помагаме на другите да преценят дали филма е за тях, ако не са го гледали). Място за спор няма - само за разговор.

"Баадер Майнхоф" ако правилно си спомням го изтеглих или от "Замунда". потърси го с оригиналното му заглавие "Der Baader Meinhof Komplex", има го. Обаче това еднозначно си е исторически филм, както и "Унтерганг". Докато за тази тема е един друг немски филм - много го харесвам, мече си е старичък - "Бягай, Лола". Сигурно си го гледал.

За научната фантастика - аз навремето бях голям привърженик, все още понякога чета Лем, да речем. Съответно, имам големи изисквания и много малко НФ филми наистина са ми харесали. Има множество, които "стават" - "Гатака" за мен е в тази категория.

Comment

Working...