едно е абстрахиране от реализма, друго е откровените глупости.
А китайсктие филми са си антигравитационни и си се знае че са такива...това е жанра. докато тия са се опитвали екшън да правят...
Ето аз не дребнея че като си се кечиха в пустиня в началот на филма...и изведнъж почнаха да се спускат по някакви жици в жубава гора...че после и пълноводна река се появи и всякакви други екстри неподхождащи на началните сцени по никакъв начин
А китайсктие филми са си антигравитационни и си се знае че са такива...това е жанра. докато тия са се опитвали екшън да правят...
Ето аз не дребнея че като си се кечиха в пустиня в началот на филма...и изведнъж почнаха да се спускат по някакви жици в жубава гора...че после и пълноводна река се появи и всякакви други екстри неподхождащи на началните сцени по никакъв начин
.
Аз поне така го възприемам. А че ще има героизъм и нереалистични сцени ... ами нормално, такъв си е жанрът все пак. Ако се върнем към един от класическите филми от онова време - "Commando", с Шварценегер - поне първата част на "Expendables" е точно в този стил, но е по-добро скорена, като за екшън. И ако човек не търси нещо друго, а е харесвал ония филми тогава - сигурно ще му хареса и този.

Полу-ужас, полу-комедия, но в крайна сметка работи много добре.
Comment