Добри филми (не на военна или историческа тематика)
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Peace Through Strength -- Victory Through DevastationComment
-
Май аз го трябва да съм го споменал, защото ми хареса като идея и мислех да го гледам. Но така и не съм досега. Хареса ми като идея и освен това ми се видя като нов прочит на "стар" филм - "Родени убийци". Сега вече не знам дали си струва
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©Comment
-
Не е чак толкова зле, че да не оправдава час и половина губене на време с него.Peace Through Strength -- Victory Through DevastationComment
-

http://www.zamunda.net/details.php?id=309060&hit=1 Много кофти описание, така че не му обръщайте внимание.
Колкото до филма - като цяло съм доволен. Актьорски състав, интересна (поне за мен) тема, добра реализация, а и никак нелоши "философски" размени в диалозите, без морализаторски нотки.Comment
-
-
Ted (2012)

Доста весели моменти на фона на екстремна селяния
Comment
-

Някои критици дори го окачествиха като "блокбъстъра на лято 2012".
Успешно надминава първата част и вече се говори за трети филм, със спекулации за участието на кой ли не.
Разбира се, има безброй абсурдни каскади и екшън, измислени "източноевропейски" локации с лоши момчета, много самоирония и въобще грандиозен т*шак с екшън героите от 80-те. Култовото в случая е, че това се прави от същите тези актьори, вече сбръчкани и посивели, но успешно докарващи сцените въпреки това (Чък Норис е на 72). Тоест същото, като в първия филм, но повече, по-мощно и по-кърваво. За да не харесате този филм, трябва или да нямате грам чувство за хумор, или да не харесвате екшън филмите по принцип.
Аз лично искам да видя в третия филм Гари Бъси и Том Беринджър."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)Comment
-
Че нали точно затова става дума? Пародия на целия този жанр. Не се сещам някой от тези актьори да е вземал награда за актьорско майсторство, когато и да е. Нито филмите, с които те са станали известни, да са блестяли с такова...
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)Comment

Comment