Добри филми (не на военна или историческа тематика)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • Кухулин
    ветеран
    • Nov 2006
    • 12515

Другата година април, ако не се лъжа. Сигурно ще е със същото име, все пак HBO трябва и пари да вади с тоя франчайз

Comment

• Томек
      редовен
      • Dec 2008
      • 181

Гледах "Drive", преведен като "Живот на скорост". Много добър, със силно ретро атмосфера, и европейски привкус. От режисьора на викинг-депресията "Valhala rising". Филмът ми заприлича малко на "Няма място за старите кучета" и някои от по-стилизираните уестърни и стари криминалета. Абе препоръчвам, пък вие си решавайте на какво ви прилича, или не.
      Какво зората? Ние сме Урук-хай — не спираме да се бием ни денем, ни нощем... Какво зората?

Comment

• Guy de Mont Ferrand
        chevalier
        • Nov 2006
        • 4570

Впрочем "Valhalla Rising" на мен ми се стори изключително...тъп и безмислен филм (дано не обидя някой). Това, че има татуирани викинги изобщо не го оправдава.
        A strong toun Rodez hit is,
        The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

• gollum
          фрогландец на вестконинска служба
          • Jan 2003
          • 22550

Съгласен съм с теб, Ги, аз дори не успях да го изгледам целия (просто не видях за какво да го доглеждам). И това на фона на цял ред добри или дори много добри "викингски" филми, които гледах напоследък (вярно, все правени преди поне 15-20 години).

Comment

• schalakov
            редовен
            • Jun 2010
            • 78

Мерси Кухулин.Трябва да вкарат малко повече епичност и обем,и сериалът ще бъде едно много добро произведение...

Comment

• Кухулин
              ветеран
              • Nov 2006
              • 12515

Обещаха да пуснат повече мащабни битки. Даже смениха фирмата за ефекти с по-голяма, щото старата сама призна, че няма да може да се справи.

Comment

• Томек
                редовен
                • Dec 2008
                • 181

Ако може да се върна на Валхалата - много ми хареса. Не мисля че е тъп в контекста, в който е правен - той не показва някакъв исторически период и не разказва определена история. Това дори не са викинги, а по-скоро събирателни образи на езичници-северняци и то в някакъв съвременен пост-романтичен вариант. Колкото до смисъл всеки може да открие един или друг, стига да има желание.
                Какво зората? Ние сме Урук-хай — не спираме да се бием ни денем, ни нощем... Какво зората?

Comment

• gollum
                  • Jan 2003
                  • 22550

Прав си, разбира се, но поне мен не ме грабна до степен, че не го догледах. Не знам, може би съм твърде далеч от съвременните тенденции и предпочитам разказа, т.е. определена история, която е добре разказана (историческата достоверност не ме интересува толкова, колкото вътрешната такава). Но си е вярно, че в много случаи оценката зависи от настроението и очакванията, с които се подхожда към определен филм (идеалното е да няма такива).

Comment

• sewast
                    северняк
                    • Dec 2010
                    • 348

От същия режисьор има един биографичен филм за социопат-затворник, който е май доста популярен (затворникът) на острова - Бронсън. Някой гледал ли го е?

Иначе, за Валхалата - на мен ми допадна образът на главния герой, мисля, че си е находка, особено като се има предвид, че сега подобен тип герои вървят с разясняващо самоанализиране зад кадър (което май стана модно след син сити, не че не го е имало преди, но това специално е много натрапливо и май се е популяризирало). А оскъдността на диалозите си е направо качество в този филм, щото иначе представяте ли си кво словоблудство щеше да настъпи в последната част на филма, когато го удрят на мистицизъм.

Като цяло подкрепям с две ръце хубавите споменати "викингски класики" като Патфайндър, Hrafninn flygur, Белият викинг, Сянката на гарвана (трите последни са от един и същ режисьор), Принцът на Ютланд... А и Сага за викингите, който тук някой беше пуснал, и е направен по Гретир и Нял, беше супер (започва с Разходка), като изключим края, в който главният герой беше костюмиран като от теле-серия за Конан или Зина...
                    sigpic

Sword song and horn sound

Comment

• Guy de Mont Ferrand
                      chevalier
                      • Nov 2006
                      • 4570

Мда де, там е работата, че "Валхала"-та дори не е пост-романтизъм (модернизъм), а някаква пост-пост дивотия (като афтършок ) - е, това, разбира се, си е моето мнение, пък и поставянето му в стилови рамки не е задължително.
                      A strong toun Rodez hit is,
                      The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

• Кухулин
                        ветеран
                        • Nov 2006
                        • 12515

Излъгахте ме вие да го гледам тоз "Valhalla Rising", няма да ви простя скоро

Comment

• Томек
                          редовен
                          • Dec 2008
                          • 181

И какво, страшна греда )))) това да не те отказва от "Drive".

Comment

• gollum
                            • Jan 2003
                            • 22550

Е, аз по-скоро те предупредих .

Comment

• Кухулин
                              ветеран
                              • Nov 2006
                              • 12515

gollum написа
                              Чудесен филм, мерси.

Преди малко гледах Drive (2011). Не знам какво да кажа. Всички го хвалят - страхотен, това, онова... За мен беше доста скучно преживяване. По средата вече бях забравил началото. Добре, че имаше два-три отлични момента, та успях да го изтърпя целия.

Comment

• Кухулин
                                ветеран
                                • Nov 2006
                                • 12515

Rampage (2009)

ALTERNATIVE DOMAIN: ZAMUNDA.CH | Замунда - най-голямата българска peer 2 peer общност. Социална мрежа за споделяне на информация и забавление.

Явно Уве Бол е в някаква нова фаза на творческо умопомрачение. Филмът копира в технически план Дарфур, бюджетно също е там някъде (нискобюджетен). Семпъл, но интересен.

Comment

Working...