Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Добри филми (не на военна или историческа тематика)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Hugo (2011)

Голяма работа се оказа тоя филм, много изпипан. Въпреки това, чисто съдържателно е доста зад Артиста. Не заслужаваше оскара и заслужено не го взе.

Comment

Хубав детски филм, но да си призная, аз очаквах малко повече. Изпипан е, но съм съгласен, че е много зад "Артистът".
      Аз днес гледах един бая старичък немски филм, на който не бях попадал преди - "Мостът". Простичък филм, доста добре направен, според мен. Анти-военен, но по един достатъчно ненатрапчив (според мен) начин.

Comment

La piel que habito (2011)
        The Skin I Live In (2011)

ALTERNATIVE DOMAIN: ZAMUNDA.CH | Замунда - най-голямата българска peer 2 peer общност. Социална мрежа за споделяне на информация и забавление.

Много талант, много майсторлък, много нещо.

Comment

Кухулин написа Виж мнение
          La piel que habito (2011)
          The Skin I Live In (2011)

Много талант, много майсторлък, много нещо.
          Да, филмът определено си струва.
          A strong toun Rodez hit is,
          The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

The Legend of Awesomest Maximus

Забавно филмче - пародия на "300" и "Троя"

Линк :

ALTERNATIVE DOMAIN: ZAMUNDA.CH | Замунда - най-голямата българска peer 2 peer общност. Социална мрежа за споделяне на информация и забавление.

Comment

Не знам какво толкова оплюхте "Джон Картър", на мен ми допадна. Не е шедьовър филмът, но е развлекателен, което е най-важното. То и книгата едва ли е върха - точно тази не съм чел, но съм чел навремето други подобни от автора и всичките следват един и същ класически колониален наратив - белите герои попадат на някакъв екзотичен остров/планета/град, сражават се на страната на едни диваци срещу други диваци и накрая се завръщат в родината триумфално с някоя местна принцеса и торба плячка.

Сега искам да се изкажа положително и за "Battleship" (с малоумния български превод "Бойни кораби").

Първо, не е в омразното ми вече 3D. Второ, е класически блокбъстър с ефекти, много екшън, хумор, руса мацка и т.н. Трето, май отдавна никой не е правил съвременен филм, който да прави реклама на US Navy.
              Сега, сигурен съм че пуританите на форума ще се заядат, че този винт не е така и онова болтче не е онака, но човек не може да не се изкефи на макс, като гледа праисторическия USS Missouri да цепи от упор с главния калибър по кораба-майка на извънземните (да, линкора - изкараха го от дълбокия резерв)

"No beast so fierce but knows some touch of pity."
              "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Не съм гледал още нито единият, нито другият, но принципно съм съгласен, че когато даден филм е еднозначно "филм за развлечение", няма смисъл да се търси каквото и да е друго там (преживяването еднозначно ще е неприятно в подобен "ключ"), човек се оставя на чистата визия и ако това е достатъчно за забавление, всичко е ок. Т.е. да има много гърмежи, достатъчно проста и ясна история (често се объркват в тази посока, опитвайки се да направят хем тъй, хем инак) и добре направени архетипични персонажи, т.е. нищо претенциозно и излишно по тази линия.
                Филм в посока "борба на доблестните, но във висша степен уязвими кралски танкови части с войнствените и във висша степен неуязвими извънземни" (да цитираме, макар и неточно, класиците) би трябвало да има определен чар, освен ако не е направено много лошо или нелепо.

като гледа праисторическия USS Missouri да цепи от упор с главния калибър по кораба-майка на извънземните
                Трябва да е забавно. Естествено (в светлината на неуязвими/във висша степен уязвими - класиците правилно са разполагали акцентите), в реалността трудно мога да си представя земно оръжие, което би могло да стори каквото и да е на кораб, който е успял да прекоси междузвездното пространство невредим, но пък уместното възражение е, че в реалността трудно бихме срещнали подобно противопоставяне . Както и да е, стига да е спазено съотношението неуязвими/уязвими без да се навлиза в крайности, ще е забавно. ДА не говорим, че бих го гледал само за да видя Лиам Нийсен като суров, но справедлив командир на линкор .

Comment

Точно Лийм Нийсън не е на линкора, а командва самолетоносач; извънземните кораби нямат енергийни щитове, щеше да е прекалено неравностойно. Всъщност, така и не става ясно какво точно правят на Земята - комуникация с тях хората не успяват да установят, корабите и технологията им сякаш не са много пригодни за земните условия (нито летят, нито плуват, ами се придвижват със серия от припльосвания), а 'корабът за далечна свръзка' загубват в началото (т.е. нямат връзка с родината). Въпреки далеч по-напредналите си технологии, сякаш корабите им не са бойни, а по-скоро изследователски. Един от учените във филма сполучливо сравнява контакта с този на "Колумб с индианците, само че този път ние сме индианците" - двете страни не могат да комуникират, трудно е да се каже кой е по-изплашен и всеки подозира другия в коварни намерения, и разбира се, много скоро се стига да конфронтация, като въпреки огромната разлика в технологичното развитие, 'диваците със стрели и копия' също могат да убиват. Като се замисля, филмът плаче за продължение. И Риана учудващо не е дразнеща в първата си филмова роля. Освен това американски и японски моряци се съюзяват срещу извънземната заплаха, като бъзик с Пърл Харбър (целият екшън се случва около Хавай) Но да не разкривам повече.

"No beast so fierce but knows some touch of pity."
                  "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

1951 написа Виж мнение
                    Новият Шерлок е добър, но осезаемо по-слаб от предния.
                    .

И аз , като пуритан , да взема да обърна внимание на стрелбата с Маузер С-96 в самото начало на 90-те ...

Comment

Dinain написа Виж мнение
                      "Battleship"
                      Добре, че отидох да го гледам на промоция, та не ме боли много. Плаках в залата, плаках... от мъка

Не, сериозно. Даже и визията не може да спаси тоя феноменален провал.

Comment

На мен българският превод "Бойни кораби" ми звучи като "Дойни крави", демек - зрителите. Те си знаят
                        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                        Проект 22.06.1941 г.
                        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

"Бойни кораби" е точно това, за което плащаш - брутален, зрелищен, надъхващ и горящ пуканки, безмозъчен екшън!
                          Останах крайно доволен и наистина недоумявам, когато започнат да плюят филмчето. Така не съм се забавлявал от "Битката за ЛА" миналата година (особено момента, в който погнаха извънземните със щикове).
                          Цялата зала искрено се забавляваше, включително моя милост, че и жената (за която в началото изпитах леки угризения, че съм закарал точно на такъв филм).
                          Единственото, което ме подразни по-сериозно беше прекалената хуманоидоподобност на извънземните, но да кажем, че авторите се правят на интересни. Добре де, издразни ме и факта, че Александър Скарсгард го утрепаха толкова рано. Уважавам много актьора!

В крайна сметка, наистина ми е странно, как няколко, уж сериозни, сайтове за кино ревюта у нас се скъсаха да се упражняват в плюене на филма.....
                          Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Вкусове разни. Щом ти е харесал "Битката за ЛА", не виждам проблем да ти хареса и "Бойни кораби". Но обективно погледнато, става дума за съвсем некачествено кино.

Comment

Обективно погледнато една от основните цели на киното е да забавлява.
                              Батълшип си върши чудесно задачата.
                              Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Явно и аз съм пуритан, защото се издразних много, но не от военни детайли, а от технологични глупости - като как аджеба успяха да пуснат сигнал на растояние много светлинни години, а извънземните довтасаха след месец - два (?!), как така, като се пльокна тоя огромен космически кораб във тихия океан, не направи ударна вълна, която да изпозалее всичко от Куала Лумпур до Сан Франциско, и как не късаха проклетата котвата нашите хора. Иначе няма лошо в идеята - щом Ямато се би с извънземни, що и Мисури да не се бие
                                Kerls, wollt ihr ewig leben?

Comment

Working...
                                X