If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Добри филми (не на военна или историческа тематика)
Ричард Гиър,Уесли Снайпс,Лили Тейлър,Елън Баркън,Итън Хоук,Дон Чедъл и др.
Режисьорът на един от най-култовите филми за изминалото десетилетие („Тренировъчен Ден”), Антоан Фукуа, се завръща в същия жанр – екшън драма, изглеждаща повече от зашеметяващо.
В "Замунда" попаднах на нещо невероятно. Гледаше ми се фантастика, порових в каталога и попаднах на "Пътят/The Road" от 2009. В главната роля е Виго Мортенсен (затова си го изтеглих), участват още Робърт Дювал и Чарлийз Терон от по-известните имена. Филмът е по едноименен роман на Кормак МакКарти. Не знам превеждан ли е у нас и ако да, под какво заглавие.
Нищо няма да обяснявам, останах адски изненадан. Просто изгледайте филма. Още ми виси ченето. Има филми, дето накрая и надписите им четеш, и не спираш плеъра докато не се извърти музиката.
Книгата на Кормак МакКарти е преведена у нас и е със същото име - ''Пътят''; не съм я чела още, но чувам хубави неща за нея. Определят я като ''тъжния шедьовър'' и е в жанра на пост-апокалиптичната литература...
Всеки с частната си преценка. Определено моят филм. Детето малко дразни на моменти, но бай Виго трепе рибата с лопата. Шапка му свалям на тоя човек. Няма такъв актьор. Още на "Алатристе" удрях шумно и почтително глава в пода на киносалона, а сега вече директно пробивам пода с чело.
Това е за мене холивудското Тримурти - Виго, Кейт Бланшет и Лиъм Нийсън. Асоциирани членове - Леонардо Ди Каприо (откак надебеля и погрозня взе да ми харесва), Брад Пит (особено в "Копилетата") и Ръсел Кроу (който си е народно момче по мой вкус). Но Виго просто е голям.
Руския "Воина",сръбския "Зона Замфирова" и щатския "Леон" са ми не само част от любимите заглавия , но и пример за това как нискобюджетни продукции отвяват като охлюви някави мастодонти като "Троя" и "Титаник"(някои да каже на Селин да спре да вие-лотката потъна!!!):boogie1qw "Мисия лондон" е деиствително първата българска продукция от много години която си заслужава да се гледа и при това с удоволствие-много интересна интерпретация на "Бай Ганйо" от А.Константинов.Хубавото е че ако продължават в същия дух-създатели те му могат да направят стоиностна трилогия
мдааа!! абсолютно си прав! и това за нас не говори добре-държава с която като манталитет и мислане на населението сме единтични,държава която беше във воина 10години и която живееше в хипер инфлация 20години,държава която се разпокъса и загуби територии и пазари-е по близо до държавноста и междонарадното си утвърждаване като лидер в региона от нас които сме и в европеиския съюз:next_verysad2:жалко за нас! Верно че сърбите създадоха чалгата-ама и тя стана международно достояние(наще чалгаджии я изкопираха) но и през тези 20 години спретнаха и шедйоври като "Ъндърграунд"
Comment