If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Добри филми (не на военна или историческа тематика)
В "Замунда" попаднах на нещо невероятно. Гледаше ми се фантастика, порових в каталога и попаднах на "Пътят/The Road" от 2009. В главната роля е Виго Мортенсен (затова си го изтеглих), участват още Робърт Дювал и Чарлийз Терон от по-известните имена. Филмът е по едноименен роман на Кормак МакКарти. Не знам превеждан ли е у нас и ако да, под какво заглавие.
Нищо няма да обяснявам, останах адски изненадан. Просто изгледайте филма. Още ми виси ченето. Има филми, дето накрая и надписите им четеш, и не спираш плеъра докато не се извърти музиката.
Надявам се, това е ирония. Поредната малоумна забивка в саркастичен пунт на треторазрядни екшъни от 70-те, като единственото творческо усилие в случая е вложено в пунта. Но имитацията, като форма на киноизкуство, се поизчерпа окончателно преди около 10-тина години, а последният й дъх беше Кил Бил.
Останалото, включително и посоченото нещо, не може да надскочи високите стени на дефиницията "пълен боклук". Вече дори не е и смешно, толкова е тъпо.
Хих. "Мачете" е добър филм. Родригез обаче има склонност да се лигави при шоудауните, заради което филмът не е отличен. Същата простотия беше направил в Planet Terror или както там се казваше. А Стивън Сегал е пълен олигофрен и трябваше да умре по-зрелищно...
ПП Кало, твърде очевидно е, че бъркаш най-малко понятията: между имитация и пародия има толкова общо, колкото между фалшификация и иронизация; а имитацията/пародията няма как да се изчерпят, докато продължават да се създават нови филми, т.е. материал за ползване.
ALTERNATIVE DOMAIN: ZAMUNDA.CH | Замунда - най-голямата българска peer 2 peer общност. Социална мрежа за споделяне на информация и забавление.
Само за военноисторически маниаци.
The heroic Siamese war epic Bang Rajan (2001) is all scorched earth, depicting the legendary courage and stamina of a single village battling the invading Burmese army in 1765. As hokey as Braveheart and yet much more apocalyptic, Thanit Jitnukul's muscular jungle bloodbath outdoes Hollywood's recent efforts at combat ultra-realism, if only because its chaotic landscape is so naturally shot and its machete-thwack conflict so unambiguous.
Уж бил исторически епос, ама войната между Сиам и Бурма от 1765 г. едва ли е много известна.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Сега съм малко на тема "ел мафиозо" и наскоро гледах два филма - 1. Добри момчета - http://www.zamunda.net/details.php?id=211899&hit=12. Дони Браско - http://www.zamunda.net/details.php?id=145277&hit=1 Предполагам сте ги гледали, но аз пак си ги пуснах и много се изкефих, и силно ги препоръчвам. Сега ще си търся други подобни филми. За Кръстника не го споменавам, защото едва ли има човек тук който да не го е гледал.
Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Във вторник вечерта гледах един филм, който много ми допадна и оттогава все повече ми харесва, колкото повече го обмислям. "The Limits of control", на Джармуш (май му е последния - от миналата година е). Определено не е за всеки или по-точно е от типа изискващи филми - за да ти хареса трябва определено състояние на съзнанието и липса на типични очаквания, - така че не е за подходящ за директна консумация . Погледнато откъм развлекателното кино е по-скоро антифилм. Но си струва.
Започнах си и една малка кинопанорама на филми на Кар Вай Уонг.
Comment