Добри филми (не на военна или историческа тематика)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • 1951
    Airman
    • Aug 2006
    • 2910

The Avengers, определено е епичен филм! Но лично на мен епосът ми дойде в повече, а и честно казано има какво да се желае.
    Не обичам неритмични филми, в които първия час те преспива, с втория ти дава толкова много екшън, че няма как да го "усвоиш". The Avengers беше точно такъв, а и някъде с около половин час по-дълъг от нужното. Сериозно, в последния половин час не ме свърташе в салона и само се чудих, кога ще свърши това нещо, нищо, че точно тогава бяха най-епичните моменти.
    Гигантският му успех се дължи най-вече на пет годишната рекламна кампания. Още след първия Iron Man всеки чакаше Avengers. Е, дочакахме го. Сега остава да дочакаме и последния Батман
    Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

• Imperial
      Мошенник
      • Jan 2003
      • 12066

На мен пък не ми се е приспивало и за момент, в началото може и да няма чак толкова епичен ешкън (в сравнение с втората половина примерно...) но диалогът е нагъсто изписан със забавни закачки между героите (а и както споменах съм фен на Joss Whedon).
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• Imperial
        Мошенник
        • Jan 2003
        • 12066

The Avengers мина $1млрд по приходи в цял свят и не показва признаци да намаля темпото...

albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• Кухулин
          ветеран
          • Nov 2006
          • 12515

Брех, ще взема да го гледам и аз. По-добър ли е от The Dark Knight?

Comment

• 1951
            Airman
            • Aug 2006
            • 2910

Кухулин написа
            Нямат нищо общо.
            Dark Knight, както и например V for Vendetta или пък Watchmen имат мрачни първообрази, а при създаването на самите филми са се стремили да задълбават сериозно в образите, мотивите, чувствата, страданията и прочие.
            В Avengers сякаш нарочно са бягали дори от най-леко задълбаване в сюжета и образите. Просто има едни хора в едни костюми, които правят един брутален епичен екшън. Авторът дори не си е направил труда да направи Локи кой знае колко зъл, противен, луд и прочие. Локи е като Ганди на фона на Жокера от Dark Knight. Но това не пречи да се насладиш на един безмозъчен и ултра зрелищен екшън.

Comment

• Imperial
              Мошенник
              • Jan 2003
              • 12066

Кухулин написа
              Imperial написа
              The Avengers - велик. Сюжета разбира се игнорира - всичко останало е адски забавно.
              Можеш да ги сравняваш само ако намираш The Dark Knight за забавен... наистина, нямат нищо общо.
              albireo написа

Comment

• Кухулин
                ветеран
                • Nov 2006
                • 12515

Аха, изясни ми се какво имате предвид. Мерси.

Comment

• Кухулин
                  ветеран
                  • Nov 2006
                  • 12515

The Dictator (2012)

Имбецилен, пародиен шедьовър. Попиках се от смях на някакви глупости

Comment

• 1951
                    Airman
                    • Aug 2006
                    • 2910

Може би един от най-добрите sci fi филми, които съм гледал някога. Много семпло, камерно и с чудесен резултат.
                    Има го в Замундата.

The Man from Earth (2007)

Comment

• Amazon
                      Нередовен
                      • May 2006
                      • 7016

1951 написа
                      Може би един от най-добрите sci fi филми, които съм гледал някога. Много семпло, камерно и с чудесен резултат.
                      Има го в Замундата.

The Man from Earth (2007)

http://www.imdb.com/title/tt0756683/
                      Гледах го по препопоръката ти. Хареса ми (поне го догледах до края) без обаче да поскачам от възторг, но всеки с вкуса си. Във всеки случай никога не бих го нарекъл "sci fi" филм (предполагам че имаш в предвид научно-фантастичен). По скоро е студиен фантастичен трилър.
                      This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

• Томек
                        редовен
                        • Dec 2008
                        • 181

Добър норвежки филм и не твърде сериозен.
                        Какво зората? Ние сме Урук-хай — не спираме да се бием ни денем, ни нощем... Какво зората?

Comment

• Dinain
                          Платен агент на злото
                          • Jan 2006
                          • 14111

Много добър като атмосфера на неизвестност и страх. Човечеството за пореден път открива, че на най-далечната планета няма Бог, а древна космическа гадост. Ридли Скот не разочарова, въпреки че залага на невероятни пейзажи и панорамни сцени, вместо на мрачни лабиринти (би било вече досадно). Фасбендър прави феноменална роля, другите персонажи са пренебрежими, дори героинята (опитваща се да влезе в обувките на Сигърни Уивър, но не й се отдава много). Гай Пиърс и Шарлиз Терон като търсещият безсмъртие милиардер и неговата (спойлер)дъщеря кучка са клише обаче. Както и останалите странични персонажи.
                          Но си заслужава да се гледа на IMAX, за разлика от много други филми.
                          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• Кухулин
                            ветеран
                            • Nov 2006
                            • 12515

Не знам, аз съм крайно разочарован от Прометей. Очаквах много повече от "летен блокбъстър", мамка му. Зле, зле...

Comment

• Imperial
                              Мошенник
                              • Jan 2003
                              • 12066

Кухулин написа
                              Не знам, аз съм крайно разочарован от Прометей. Очаквах много повече от "летен блокбъстър", мамка му. Зле, зле...
                              100% съгласен. Що-годе започна обещаващо обаче сравнително бързо ми доскуча.
                              albireo написа

Comment

• Francis Drake
                                piratarum dux
                                • Sep 2007
                                • 312

Това си е малко off topic защото "Хобитът" още не е по екраните, но песента и музикалната тема "Мъгливите планини" определено е добра.

А иначе малко неприятна поне за мен е новината, че филма ще е на 3D (ще има и 2D версия, но едва ли разпространителите в България ще я пуснат) , както и противоречивите отзиви за новата технология с 48 кадъра в минута 48FPS. Все пак надявам се, че отново Питър Джаксън ще зарадва всички фенове на Толкин.
                                Last edited by Francis Drake; 10-06-2012, 21:32.

Comment

Working...