Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кино - филми на историческа тематика
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Гост -
Nova Zembla (2011)

imdb.com
Хареса ми самата идея за правенето на филм за експедицията на Баренц, която е един от най-смелите мореплавателски опити за времето си. Действието е може би леко тегаво, може би има и излишни моменти, но въпреки това филмчето си струва.A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
Има нов филм за Ямамото - http://www.imdb.com/title/tt1932695/
Не знам къде може да се намери, аз го гледах по време на полет. Хареса ми като цяло.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Интересното е, че го има и вариант на същия филм от 1968 г.: Rengô kantai shirei chôkan: Yamamoto Isoroku (1968)
С Тоширо Мифуне в ролята на Ямамото
Но нито първия, нито втория го има примерно в Пиратския залив.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Стария филм го има на няколко места, ще го дръпна. Засега не намирам новия. Ще го гледам с удоволствие - Ямамото е сред любимите ми исторически персонажи.
допълнение: Дръпнах го, за съжаление е версия с руски едногласов дублаж (малко е дразнещо и за съжаление не като отделна пътечка. Свиква се). Но качеството е общо взето добро. Филмът е стабилен, напомня в много отношение "Тора тора тора" и "Най-дългият японски ден". Мифуне е безупречен в ролята (не че съм се съмнявал, де). Хареса ми подхода към дребните детайли - да речем, във филма "Ямамото"(Мифуне) си имаше пет пръста на лявата ръка вместо само три, явно са сметнали, че това не е съществено и са прави (обикновено в историческите филми се случва да се отдели много внимание на такива детайли и да се пропусне нещо по-съществено).Last edited by gollum; 30-03-2012, 22:56.
Comment
-
Добър екшън са снимали руснаците, евала. Бая джепане се изпукаpkolev написа Виж мнениеАвгуст.Восьмого
Comment
-
За голям екран и с качествена аудио-система ще е много по-ефектен.pkolev написа Виж мнениеАвгуст.ВосьмогоA strong toun Rodez hit is,
Comment
-
Много бозав първия епизод, пак са пестили пари. Дано да се оправи нататък.Parabellum написа Виж мнение
Comment

А за руския филм - какъв е тоя летящ робот? До там ли я докараха? Това предполагам е войната за Цхинвали?

Comment