"Евкалипто" го гледах тази сутрин. Всъщност въобще не забелязах че в лодките имало падре, те се мярнаха за броени секудни. Според мен тълкуванието на Ханс е прекалено. А може и нищо да не съм разбрал от филма. Четох ревютата на другите форумци по-назад, говореше се за "идеите на Гибсън" и т.н. Ами аз лично никакви конкретни идеи не видях. Видях неескплоатирана тема, тоест заинтригуваща за зрителя; някакъв говор, който трябва да е ацтекски; много насилие, тоест заинтригуващо за всички; каст, който спестява много милиони; и сюжет-смесица от "Покахонтас" и "Последният Мохикан"... ако "The new world" не беше толкова дяволски муден филм, можеше даже да е по-добър от "Евкалипто".
ПП Аз очаквах нещо съвсем различно (и аз не бях чел рецензии) - много по-мащабен филм, с батални сцени между конкистадори и ацтеки, малинчени предателства и т.н. (хаха, май този мотив с принцесата-туземка, влюбваща се в чужденците и предаваща своите се повтаря често)
ПП Аз очаквах нещо съвсем различно (и аз не бях чел рецензии) - много по-мащабен филм, с батални сцени между конкистадори и ацтеки, малинчени предателства и т.н. (хаха, май този мотив с принцесата-туземка, влюбваща се в чужденците и предаваща своите се повтаря често)
Comment