.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Български филми
Collapse
X
-
Гост
-
Гост
-
Гост
Може и в основата на някои от филмите да има някакви действителни факти или случки, но са така "идейно" обработени, че се е получило нещо съвсем измислено и наивно. Нещо като ретуширан пропаганден плакат-уж нашата улица, ама без дупките и с боядисани и измазани фасади. :mazacho:
Comment
-
За обработката - със сигурност ще е така. Само, че ми се струва малко вероятно от ДС да позволят на разни обикновени писатели и режисьорчета да им се ровят в секретните архиви.Last edited by Warlord; 21-09-2005, 14:02.(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Comment
-
Хайде и аз за българските филми
:sm100: Понеже съм по-дърт, та съм ги гледал всичките и даже съм участвал като статист във "Черните ангели". Този филм го прави Въло Радев през 1969 г. Главни герои играят Стефан Данаилов, Йосиф Сърчаджиев и други наши водещи актьори. Аз играх бранник от процесията по погребението на един от убитите лоши. С едно алуминиево ножче, което да края на снимките се строши. Абе кеф!
Та във филма се прави опит за преразказ и модификация( нарича се по мотиви) на книгата на Митка Гръбчева "В името на народа". През 1941-42 г. по нареждане на партията се създава група от млади терористи, които да екзекутират отявлени фашисти. Във филма много героично ангелите застрелват няколко души и после героично загиват един на улицата, друг в трамвая, а всички останали във Съдебната палата. Много са готини, особенно, когато извадят едни парабели със заглушители и с тях пукат на поразия. Даже накрая главната героиня се самоубива с такъв пищов. Така, за героизъм.
Ако се разровите по архивите и видите кого всъщност са гърмели истинските терористи, може да се направят доста интересни изводи. Това са Ген. Луков, полк. Пантев, Кулчо Янакиев и все настроени по друг начин хора. И като че ли англофили и такива някакви. А основните виновници за въвличане на страната във войната, си живеят кротко и само берат страх. Що не гръмнаха царя, Богдан Филов, Багрянов или някой от тия дето после ги гръмнаха на 1 февруари 1945 г. По дело ¹ 1 на Народния съд.
За Сватбите на "Йоан Асен" друг път!Last edited by танкиста от Харков; 27-09-2005, 12:01.От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!
Comment
-
танкиста от Харков написаЩо не гръмнаха царя, Богдан Филов, Багрянов или някой от тия дето после ги гръмнаха на 1 февруари 1945 г.
Warlord написаСамо, че ми се струва малко вероятно от ДС да позволят на разни обикновени писатели и режисьорчета да им се ровят в секретните архиви.Проблемът на форума :damnyou:
"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
Паисий Хилендарски
Comment
Comment