Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Български филми

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

.
    Last edited by ; 21-03-2006, 07:45.

Comment

Някъде бях чел, че сценаристите са се ровили из архивите на ДС за "вдъхновение" ...Възможно е някои епизоди да се основават на реални факти и събития.
      SEMPER AGRESSUS

Comment

.
        Last edited by ; 21-03-2006, 07:44.

Comment

Може и в основата на някои от филмите да има някакви действителни факти или случки, но са така "идейно" обработени, че се е получило нещо съвсем измислено и наивно. Нещо като ретуширан пропаганден плакат-уж нашата улица, ама без дупките и с боядисани и измазани фасади. :mazacho:

Comment

За обработката - със сигурност ще е така. Само, че ми се струва малко вероятно от ДС да позволят на разни обикновени писатели и режисьорчета да им се ровят в секретните архиви.
            Last edited by Warlord; 21-09-2005, 14:02.
            (\_/)
            (°_°)
            (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Хайде и аз за българските филми

:sm100: Понеже съм по-дърт, та съм ги гледал всичките и даже съм участвал като статист във "Черните ангели". Този филм го прави Въло Радев през 1969 г. Главни герои играят Стефан Данаилов, Йосиф Сърчаджиев и други наши водещи актьори. Аз играх бранник от процесията по погребението на един от убитите лоши. С едно алуминиево ножче, което да края на снимките се строши. Абе кеф!
              Та във филма се прави опит за преразказ и модификация( нарича се по мотиви) на книгата на Митка Гръбчева "В името на народа". През 1941-42 г. по нареждане на партията се създава група от млади терористи, които да екзекутират отявлени фашисти. Във филма много героично ангелите застрелват няколко души и после героично загиват един на улицата, друг в трамвая, а всички останали във Съдебната палата. Много са готини, особенно, когато извадят едни парабели със заглушители и с тях пукат на поразия. Даже накрая главната героиня се самоубива с такъв пищов. Така, за героизъм.
              Ако се разровите по архивите и видите кого всъщност са гърмели истинските терористи, може да се направят доста интересни изводи. Това са Ген. Луков, полк. Пантев, Кулчо Янакиев и все настроени по друг начин хора. И като че ли англофили и такива някакви. А основните виновници за въвличане на страната във войната, си живеят кротко и само берат страх. Що не гръмнаха царя, Богдан Филов, Багрянов или някой от тия дето после ги гръмнаха на 1 февруари 1945 г. По дело ¹ 1 на Народния съд.
              За Сватбите на "Йоан Асен" друг път!
              Last edited by танкиста от Харков; 27-09-2005, 12:01.
              От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

танкиста от Харков написа
                Що не гръмнаха царя, Богдан Филов, Багрянов или някой от тия дето после ги гръмнаха на 1 февруари 1945 г.
                Незнам! Точно тези дето ги изброи ли са виновни? И за каво точно са толкоз виновни? По-специално ми е интересно за Багряна - незнам много за него, освен дето накрая влиза в едно правителство! :sm186:

Warlord написа
                Само, че ми се струва малко вероятно от ДС да позволят на разни обикновени писатели и режисьорчета да им се ровят в секретните архиви.
                Обърни внимание на сценаристите и на консултантите. Особенно пък ако видиш Крум Кюлявков (абе забравих му точно фамилията - нещо подобно беше). Някои хора твърдят, че този същия, лично е изтезавал и разстрелвал, т.нар. горяни, както и членовете на ВМРО... Полковник от ДС (може и генерал да е).
                Last edited by Avatarx; 27-09-2005, 13:33. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
                Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
                Паисий Хилендарски

Comment

Working...
                X